Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

a vatikan inace ima svoju elektrodistribuciju? :D

Posted

brebre mau, pa nismo mi strucnjaci za vatikansku drzavu :D stajaznam, valjda vise struje potrose svi objekti katolicke crkve u italiji nego drzava vatikan pa k'o rekoh da vidim sta se to ne placa u italiji sto se katolicke crkve tice :) mada, od objekata katolicke crkve a i samog vatikana italijanska ekonomija i ima neke koristi jer milioni i milioni turista dolaze i zbog toga u italiju a nesto sumnjam da turisti potezu put u srbiju zbog objekata srpske pravoslavne crkve tako da nema ni tog faktora privlacenja turista

Posted (edited)
The country’s loss in potential revenues is huge: the real estate agency, Gruppo RE, which has managed Vatican property for more than 30 years estimates that a fifth of publicly owned properties in Italy are directly or indirectly controlled by the Church. [5] And this is seen by some as a conservative estimate: the respected El Pais puts it at between 20 and 30%, including 115,000 houses, 36,000 parish buildings, 9,000 schools, and 4,000 hospitals and health centres. [6] According to the Italian Radical Party, of about 50,000 buildings around Italy owned by the Vatican at least 30,000 are used for business and commerce and are tax-free. This even includes some police stations in Rome. Through the ICI exemption, the Vatican, the largest landlord in the country, avoids paying about €2 billion a year. [7]
http://www.concordat...061&kb_id=37654nesto se kroz maglu i sjecam rasprave o uvodjenju poreza crkvi Edited by morgana
Posted
tocno. moja zena je krstena katolkinja koje je uzela ispisnicu iz crkve kada su krenuli da joj peglaju bez pitanja neki besan procenat od plate, ne secam se tacno ali nesto tipa 6 ili 9 posto.
:huh: uh to bas mnogo...
Posted
олижеш ми јаја
kako neko moze napisati ovako nesto a da nije gay? :(
Posted

6-9 posto od novca koji ti uzmu za porez, ne od prihoda

Posted

monti je pocetkom godine obznanio da ce crkva da placa porez na nekretnine koje su u komercijalnoj upotrebi. ne znam jel taj zakon zazivio, da ne guglam sad.kako je kriza navela javnost da vrsi pritisak na vladu po ovom pitanju :)

Posted
6-9 posto od novca koji ti uzmu za porez, ne od prihoda
u danskoj placas otprilike 1%, ali crkve se koriste za mnoge stvari a ne samo za crkvene obrede, krstenja, sahrane itd.
Posted

cudo jedno kako jos grdja ekonomska kriza u srbiji ne inspirise srpsku javnost da vrsi pritisak na vladu za uvodjenje poreza na nekretnine i slicno srpskoj pravoslavnoj crkvi :D

Posted (edited)

cudo jedno kako mediji ne potenciraju koliki bi bio priliv u drzavnu kasu da crkva placa sto bi trebalo da placa :Dmada da, misterija je recimo kako se neki tezak koji je mogao da dobije koji kvadrat djedove zemlje nije zalio sto je crkva preko reda dobila nazad nacionalizovanu imovinu. valjda je to apstraktno i na dugom stapu, sta znam.

Edited by morgana
Posted

sve vise uvodimo pojam cuda kada je crkva u pitanju :D a u cudo je neki religiozni pojam valjda :D

Posted
zivim za dan kada ce crkvi biti uvedeni svi porezi koji postoje svakoj drugoj organizaciji koja postoji u srpskom drustvu. to je jos jedna velika tema koju treba po svaku cenu nametnuti. znajuci jajarstvo i pohlepu koja vlada u patrijarsiji, mislim da je jedan od nacina da se razni sadasnji i buduci irineji nateraju da zavezu gubicu upravo da im se zapreti time.
+ milijunSPC se bavi svim i svačim i ne plaća nikakav porez... i ne mislim tu na oslobađanja plaćanja PDVa na voštanice i brojanice... hint: Krajina inženjering i slični. Milioni evra su u pitanju.
Posted

@Crkva, porez.A je l` placaju i porez i obrede, ili samo porez?

Posted

Teško će da se oporezuje na primer, opelo. Kad sam sahranjivao oca, dogovorio sam se sa popom usmeno, on mi je tražio pare rekavši da dam onoliko koliko mogu i dao sam mu pare na ruke. To je nemoguće oporezovati. Jedino da im se uvede fiskalna kasa.