MayDay Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 mogu da pitam nesto? bilo ovde par postova kako je sps tadicevo, a sns djilasovo cedo, tj da je djilas podrzao (finansijski, logisticki...) otcepljenje sns od srs. moje pitanje je da li je to ozbiljna izjava ili klasicno forumsko generisanje stvarne radnje na osnovu onoga sto mozemo da vidimo ili jos jace pridavanje djilasu mastermajnd moci? zar nije onaj miki rakic spona izmedju tadija i vucica?
yolo Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Budjo, niko ovde nije rekao da je Irinejeva krivica veca od Daciceve. Ali on je svojim izjavom direktno pozvao na krsenje ustavom zagarantovanih ljudskih prava i nesumnjivo doprineo atmosferi linca. Za samu zelju da se mesa u dnevnu politiku i drzavne poslove treba mu iscupati onu bradurinu i naterati ga da je pojede, a kamoli za tesko vredjanje jednog dela gradjana ove zemlje.zivim za dan kada ce crkvi biti uvedeni svi porezi koji postoje svakoj drugoj organizaciji koja postoji u srpskom drustvu. to je jos jedna velika tema koju treba po svaku cenu nametnuti. znajuci jajarstvo i pohlepu koja vlada u patrijarsiji, mislim da je jedan od nacina da se razni sadasnji i buduci irineji nateraju da zavezu gubicu upravo da im se zapreti time.
ajgor Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) zivim za dan kada ce crkvi biti uvedeni svi porezi koji postoje svakoj drugoj organizaciji koja postoji u srpskom drustvu. to je jos jedna velika tema koju treba po svaku cenu nametnuti. znajuci jajarstvo i pohlepu koja vlada u patrijarsiji, mislim da je jedan od nacina da se razni sadasnji i buduci irineji nateraju da zavezu gubicu upravo da im se zapreti time.Za publiku sa jeftinjim ulaznicama, zna li se da li, recimo, katolička crkva u Hrvatskoj, Poljskoj ili nemačkoj pokrajini Bavarskoj plaćaju porez? Možda grešim, ali mi se nešto mota po glavi da u Nemačkoj vernici RKC kroz porez plaćaju harač samoj crkvi.edit: klatolik Klativodić Edited October 6, 2012 by ajgor
dig_chohano Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Možda grešim, ali mi se nešto mota po glavi da u Nemačkoj vernici RKC kroz porez plaćaju harač samoj crkvi.Ne da plaćaju nego ih deru. Plus ti ne daju da se krstiš-pričešćuješ-venčavaš-saranjivaš ako nisi platio porez.
teacher Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Za publiku sa jeftinjim ulaznicama, zna li se da li, recimo, katolička crkva u Hrvatskoj, Poljskoj ili nemačkoj pokrajini Bavarskoj plaćaju porez? Možda grešim, ali mi se nešto mota po glavi da u Nemačkoj vernici RKC kroz porez plaćaju harač samoj crkvi.edit: klatolik KlativodićU Nemačkoj se plaća namet kroz porez katoličkoj i protestanstkoj crkvi, a ako hoćeš da ti se ne odvaja, moraš da priložiš gomilu dokumenata kako bi se rešio toga. Takođe, ako ne plaćaš ne možeš da koristiš usluge crkve tipa venčanje, krštenje i sarana.O crkvi u Srbalja: treba otići u nedelju pre podne na liturgiju u bilo koju crkvu i videti tu jadnost prisutnosti, iz čega zaključujem da se crkva povlači kao argument samo kao izgovor dverskih retarada za nasilje, inače običan čovek vidi crkvu samo na tv-u i kroz retardirana priopćenja patrijarha.
aram Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) svi vernici u nemackoj placaju porez, ne samo katolici, ali je samo katolicka crkva uvela to da ti ne dozvoljavaju ucesce u obredima ako ne placas. ocekujem da ce se to uskoro uvesti i u italiji, spaniji, ...@teacherma treba samo da u finanzamtu (poreskoj upravi) das izjavu da nisi vernik i gotovo. Edited October 6, 2012 by aram
Pontijak Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 svi vernici u nemackoj placaju porez, ne samo katolici, ali je samo katolicka crkva uvela to da ti ne dozvoljavaju ucesce u obredima ako ne placas. ocekujem da ce se to uskoro uvesti i u italiji, spaniji, ...a imaju li i popove kontrolore u stilu bus plusa koji kontrolisu posetioce u crkvama za vreme verskih obreda? :D
morgana Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 s druge strane, crkva placa porez, jel?vidim da hrvati idu na uvodjenje poreza crkvi da bi se uklopili u eu regulativu.
aram Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) @ponti:D mozes da prisustvujes, ne mozes da ucestvujes, tj. da se pricestis, budes kum, vencas se, ...@morganau nemackoj da, ali su mnogih stavki oslobodjeni. u italiji vatikan ne placa ni struju, ni gas, ma skoro nista. Edited October 6, 2012 by aram
dig_chohano Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Jbt, sad gledam, pa nije uopće mali taj porez, 8-9% od iznosa poreza na dohodak.
Pontijak Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) @aramaha, ok, hvala na objasnjenju :) svidja mi se taj nemacki model, da se crkva izdrzava samo od crkvenog poreza koji placaju deklarisani vernici. da se takav zakon uvede u srbiji odma bi ispalo da deklarisanih pravoslavaca ima negde oko 3% :D Edited October 6, 2012 by Pontijak
yolo Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Ne da plaćaju nego ih deru. Plus ti ne daju da se krstiš-pričešćuješ-venčavaš-saranjivaš ako nisi platio porez.tocno. moja zena je krstena katolkinja koje je uzela ispisnicu iz crkve kada su krenuli da joj peglaju bez pitanja neki besan procenat od plate, ne secam se tacno ali nesto tipa 6 ili 9 posto.
Pontijak Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) bas smo zaludni. kako dodjosmo do bistrenja crkvenog poreza u nemackoj na ovoj temi? :Dniko ne ide unutar 4 zida?http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/346403/Pocela-Parada-u-cetiri-zida-vise-desetina-policajaca-na-Terazijama Edited October 6, 2012 by Pontijak
morgana Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 @ponti :D mozes da prisustvujes, ne mozes da ucestvujes, tj. da se pricestis, budes kum, vencas se, ...@morganau nemackoj da, ali su mnogih stavki oslobodjeni. u italiji vatikan ne placa ni struju, ni gas, ma skoro nista.isuse. talijani su vazda bili ludi.negdje prije par g sam citala da su poljaci i hrvati (u tom momentu) placali najveci harac crkvi
Pontijak Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) cekaj, drzava vatikan ne placa struju i gas koji koristi u drzavi, tj vatikanu ili katolicka crkva ne placa struju i gas za sve svoje objekte u italiji? Edited October 6, 2012 by Pontijak
Recommended Posts