Прслин Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Samim tim njegove reci imaju tezinu i za politicare, koji bi da pridobiju naklonost tih 85% na slececim izborima, a to znaci da imaju tezine i za ne-pripadnike SPC-a, u meri u kojoj ostvarivanje njihovih prava zavisi od tih politicara. Ti patrijarhovo delovanje ocenjujes po merilima nekog izmastanog diznilend sveta, gde se uticaj crkve svodi na duhovna pitanja. U Srbiji takvoj kakva je danas, SPC-a i patrijarh u praksi mogu da uticu na zabranu parade ponosa, i na osnovu toga su njihove akcije sa pravom podlozne gradjanskoj kritici .Наравно да су подложне критици, зато сам ја и критиковао садржај тог говора, али је тај мој остао светлосним годинама иза нас (на прошлој страни у односу на твој пост, а на претпрошлој у односу на ову на којој смо сада), па си ти на основу цитираних фрагмената тог поста помислио да живим у неком измаштаном дизниленд свету уместо да схватиш да ја прижељкујем долазак тог како кажеш измаштаног дизниленд света. a ako je neko od tih 15 posto gej, kao npr milogled? jel treba onda da ga bude briga?Ти сада мене хоћеш да навучеш да осудим то што је неко геј као нпр. Милоглед? Ја то нећу да урадим јер мислим да свако ко жели да испољи своју праву геј природу као нпр Милоглед може да буде геј као нпр Милоглед колико год хоће јер је то његов нпр. Милогледов или њен нпр Милогледов избор.A koji je to citav niz isjua?10-15% moze da se desi, pod uslovom da neko tadicevsko-djindjicevsko-slobicevkse pameti odluci da ljulja Dveri po potrebi dok se ne otrgnu kontroli.Ako se puste da se sami snalaze, plitkost i ogranicenost njihovih stavova ce se brzo pokazati.Kaчио је већ Симе, ако се не варам, на овај топик обраћање Дверјана пред ЦЗКД где такстативно наводе и остале ставови и то у прва два минута, па ти процени да ли су то теме које спадају под ограниченост ставова. Имам утисак да им интелигенцију цениш слушајући само Глишића, што је озбиљна грешка. Samo da podsetim vaskolike forumaše na šta bi ovo ličilo u ogledalu: vi ste hrišćani i verujete da vas čeka raj i večni život, stoga šta vas briga ako vas i istrebe. Samo vam čine uslugu.Видео сам твој пост на телефону, овде си на игнору па би те прескочио што би била штета: да, управо је то права слика у огледалу и управо зато су ти што су их јели лавови данас светитељи и славе се као мученици и највећи борци за хришћанство.Штета што имаш тај ретардирани аватар, понекад си користан и да није те ружне њушке на слици можда бих те и скинуо са игнора.
Прслин Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 (edited) едит: пост за пппробавиту грешком овде завршиоEво уместо тога хумористички интермецо. :rolf:Pa da, voistinu, gouspod nam je svjedok, svijet vrvi katolicima izopćenima zbog neslaganja sa papom. Amin, Veliki, Slobodni Pravoslavče.. Edited October 5, 2012 by Праслин
Roger Sanchez Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 A, kužim, protestantima je Matthew Fox došao u DeLoreanu javiti da će 1870. koncil proglasiti dogmu, pa su odlučili nešto preventivno poduzeti..Prasline, zašto ti nisi pop? A kad već to nisi, jesi Aritmijevac ili novotarac?
Прслин Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Брате Роџере, после овог са протестантима ја бих на твом месту једно три месеца обилазио овај форум, а онда се клонирао и кренуо од нуле. Извини, не могу да ти одговорим на ова силна питања, хватају ме тако јаки налети смеха због те твоје испале да почнем сав да се тресем те не успевам да завршим речемна0ојдђађасафасфђ акспфлАСК А КА
Turnbull Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 (edited) Još nema ceo tekst ali ovaj preview me je baš zaintrigirao... Шта је то поносЈесте да се на том племенитом задатку окупило повеће друштво похлепних, да се оформила цела једна индустрија, у успону, политичара, консултаната, посматрача, активиста, који сви лепо живе од промовисања права ЛГБТ популацијеУ оно време социјалистичке Југославије моја генерација знала је само за војну параду поводом Дана победе, 9. маја. Пред Савезном скупштином тутњали су тенкови, пролазиле ракете, марширали ешелони припадника оружаних снага СФРЈ. Оружје и опрема већином из домаћих фабрика, домет и приказ стања и нивоа сопствене, не само војне, индустрије. Понос државе и друштва. И сви смо били поносни. Или већина. Заправо, не дозвољавам никоме да сада тврди да је тада био поноснији од мене. Био сам напросто усхићен...У оно време и припадници ЛГБТ популације, прецизније мушкарци, служили су војску, јер се нико није позивао на ту припадност да избегне служење војног рока. У мојој 41. пешадијској дивизији ЈНА, у којој сам служио војни рок 1977. године у Битољу, колико знам нико није откривен као ЛГБТ члан. Било је само чланова партије. Тек касније наступило је и вишепартијско доба...Заправо, могу само да замислим фаце наших тадашњих официра ЈНА да им је неко од војника рекао да је ЛГБТ и да тражи „своја права”. У војсци. Али нико није тражио своја посебна права и нико није припадност ЛГБТ популацији искористио да би прекинуо служење војног рока. А могао је, јер да се представио својом правом сексуалном оријентацијом био би аутоматски отпуштен из ЈНА. Официри из те јединице, вероватно би прво чупали себи косу због тога „шта их снађе”, а после би данима били изложени колективном подсмеху. Баш као и војници. Да ли то говори о степену демократије у тадашњем друштву, о тадашњем вредносном систему, или о некој врсти морала? Вероватно, све то заједно. Edited October 5, 2012 by Syme
kobni zelaya Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 да, управо је то права слика у огледалу и управо зато су ти што су их јели лавови данас светитељи и славе се као мученици и највећи борци за хришћанство. Koja je poenta ovog? Da se gejevi nisu dovoljno žrtvovali da naprave gej religiju?
Turnbull Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ali ova rečenica, o erotskom ushićenošću raketlama, oh, brother... Пред Савезном скупштином тутњали су тенкови, пролазиле ракете, марширали ешелони припадника оружаних снага СФРЈ. Оружје и опрема већином из домаћих фабрика, домет и приказ стања и нивоа сопствене, не само војне, индустрије Понос државе и друштва. И сви смо били поносни. Или већина. Заправо, не дозвољавам никоме да сада тврди да је тада био поноснији од мене. Био сам напросто усхићен... Koja je poenta ovog? Da se gejevi nisu dovoljno žrtvovali da naprave gej religiju?Ma to je Praslin u svom žigonovskom modu, pusti ga.http://www.youtube.com/watch?v=re5Fka_kxHY
Roger Sanchez Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Брате Роџере, после овог са протестантима ја бих на твом месту једно три месеца обилазио овај форум, а онда се клонирао и кренуо од нуле. Извини, не могу да ти одговорим на ова силна питања, хватају ме тако јаки налети смеха због те твоје испале да почнем сав да се тресем те не успевам да завршим речемна0ојдђађасафасфђ акспфлАСК АКАČekaj, kad sam ja to pravoslavnim bigotčinama dao dopuštenje da me nazivaju 'bratom'? Nazivaj si Pahomija bratom, a ne mene.
porucnik vasic Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 мвпмв . - ћѕ-. -. џђдачцЂЧЋвЅЧВЅџцмѕџ.ЅЧџџГде ће ти душа? Како ти не досади да га патосираш?
Agni Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Наравно да су подложне критици, зато сам ја и критиковао садржај тог говора, али је тај мој остао светлосним годинама иза нас (на прошлој страни у односу на твој пост, а на претпрошлој у односу на ову на којој смо сада), па си ти на основу цитираних фрагмената тог поста помислио да живим у неком измаштаном дизниленд свету уместо да схватиш да ја прижељкујем долазак тог како кажеш измаштаног дизниленд света.Ne izmotavaj se: napisao si da patrijarhovo misljenje o pitanjima izvan dogme nema "tu specificnu" tezinu (ne da ne bi trebalo da ima, nego da nema) iz cega sledi da nas ostale nevernike "ne treba da bude briga sta on prica". Ja tvrdim da to nije tacno, da patrijarh zajedno sa dverjanima, huliganima i ostalim talogom srpskog drustva ucestvuje u udruzenom poduhvatu gusenja ljudskih prava (kao sto je u prethodnom periodu SPC, u skladu sa njenim idealom "simfonije", odnosno sprege duhovne i svetovne vlasti, ucestovala u sprovodjenju velikosrpskog projekta), te da je u skladu sa tim legitimna meta pljuvacine, ako ne i drugih oblika nasilja, svih slobodoljubivih gradjana Srbije.
Turnbull Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Где ће ти душа? Како ти не досади да га патосираш?Ovo je izgleda neka kodirana šala koju samo ćiriličari razumeju.
Прслин Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=17210&st=1680&do=findComment&comment=1928260
Recommended Posts