Jump to content
IGNORED

PVC stolarija

hattori

Recommended Posts

Posted

e ljudi, sto ja volim pvc stolariju!mislim da je to nesto do jaja zanimljivo i da zasluzuje 1 temu!sta vi mislite?

Posted

Voliš da je ugrađuješ i tako činiš ljude srećnim?

Posted

čista diskriminacija prema nama, ljubiteljima alu-stolarije.

Posted

o tome vam pricam!evo npr jedne izuzetne pvc stolarije...

4409676694fa6612796283927279818.jpg

nailingwindow.jpg

Posted (edited)

Ja sam prvih dana po ugradjivanju pvc stolarije osecao izvesnu nelagodu odsustvom zvukova pripitih tinejdzera u posleponocnim satima, ali sam se vremenom navikao. Kriticna je prva nedelja

Edited by ficfiric
Posted
Ja sam prvih dana po ugradjivanju pvc stolarije osecao izvesnu nelagodu odsustvom zvukova pripitih tinejdzera u posleponocnim satima, ali sam se vremenom navikao. Kriticna je prva nedelja
...ili turiranja automobila i motora u kasnim večernjim satima...
Posted
...ili turiranja automobila i motora u kasnim večernjim satima...
Stvarno, u kojoj meri PVC stolarija štiti od saobraćajne buke? Recimo, ako se bavimo yogom i pritom živimo u prometnoj ulici tipa Brankova, da li, stavljanjem PVC stolarije umesto obične, možemo u gajbi stvoriti ambijent potreban za meditaciju?
Posted (edited)

PVC prozor je demokratski. Izgleda relativno pristojno, dobro izoluje toplotu i zvuk, ali se posle par godina iskrivi i počne da gubi osobine pa nije loše promeniti ga. Ali, ljudi uglavnom menjaju gumu a sve drugo ostave. Rasklimaju se okovi, ali se još drži nekako. Dok god stoji u ramu - dobro je. Alu prozor je više diktatorski. Svedene, čiste linije, deluje pomalo sterilno - ružno, ali je stalno isti. Kako ti je tako ti je, ili se prilagodiš ili se odseliš. Negde malo skuplja kondenz, negde pukne termalni prekid, ali funkcioniše, a ti vidi jel možeš uz njega. Kad dihtuje, neki se drže samo njega bez obzira na to kako izgleda.A drveni... drveni je najprirodniji i najbliži narodu. Topao, prijatan za oko, ali stalno mora da se premazuje i lakira, izbacuje stari kit i stavlja novi, da se stavljaju nove daske umesto natrulih, svake godine mnogo posla da bi se ostalo na istom, a kad se na kraju promene sve lajsne i stakla imate prozor koji isto izgleda godinama, a potpuno je nov. Na oko kao da je alu, po funkcijama kao PVC, a u stvari muka živa. Ima ih koji traju i bez održavanja, ali su retki.

Edited by Kelt
Posted

eto! vec pola strane gotovo!a vamo se neki dive indexu.hr i njegovom topiku o pvc stolariji od 180+ strana za 8 godina,pa bi jos da otvaraju dodatno forume zbog toga!

Posted (edited)
Stvarno, u kojoj meri PVC stolarija štiti od saobraćajne buke? Recimo, ako se bavimo yogom i pritom živimo u prometnoj ulici tipa Brankova, da li, stavljanjem PVC stolarije umesto obične, možemo u gajbi stvoriti ambijent potreban za meditaciju?
Na primer, jesenas se probudim jedno jutro, najnormalnije. Posle umivanja i tako toga sednem za komp, bacim pogled na vesti i zateknem vest na naslovnoj - Nevreme u Sapcu, nema povredjenih! i sliku odvaljenog krova sa neke zgrade. Naravno, nisam cuo nista. Desi mi se da ne primetim kojekakve pljuskove, i da se iznenadim kad izadjem iz zgrade i vidim pocupane grane, ali nije bas da se nista ne cuje.Edit: Doduse, sigurno je da ima uticaja i gradnja. Zivim u vojnoj zgradi, a tu vodili su racuna o izolaciji. Kad sam menjao cevi u kupatilu, skontao sam da izmedju mog i komsijinog stana ima praznog prostora. Ispod parketa ima debeo sloj iverice ili tako neceg, itd... Edited by ficfiric
Posted

stidim se priznati, ali celu zimu sam imao problema sa PVC-om i kondenzacijom :blush:svako jutro pljušti voda niz prozore kao iz kabla.žena skuplja vodu i psuje u sebi, ja skupljam vodu i pljujem na glas.parket se oljuštio kod terase gde je površina zastakljena PVC-om najveća.u spavaćoj malo lilo i niz zid pa mi uništilo mukom omolovanu nežnu nebesko plavu boju (#87CEFA).sve u svemu, tužna je to priča, po svemu sudeći bez kraja :(

Posted

Ne može se u Europu samo tako, na silu otvorenim topicima o PVC stolariji! Za Europu se treba imati europska PVC tradicija, oko 100 strana, nekoliko godina.. -_-

Posted (edited)
oko 100 strana
+1(dogodine na 200-oj strani) Edited by ficfiric
Posted

Nauka ce za par stotina godina bespogovorno dokazati da je forum.hr nastao kao kopija PPP-a. i to bedna.