Jump to content

Blog o bašti, plus permakultura

Featured Replies

6 hours ago, Eleniko said:

paradajz sam kod sadnje našopao kalcijumom do granice spaljivanja pa je zdrav ali tikvica pomalo zajebava, dosta se bacilo i neće da raste

GunA5sPWYAASIAb?format=jpg&name=large

ovo su paprike kraljice kilavosti, nikad u životu nisam video da ovako kilave

ovo su inače neke mlađe sestre grčke crvene šilje, tzv florina, čekam da pocrvene pa da berem.

GunA581XEAE74s0?format=jpg&name=large

Welcome back! )

Par puta sam se zapitao kako kod tebe prolazi sve ovo i drago mi je vidhjeti da ima rezultata. Uopste me ne cudi da kod tebe vec moze da se bere paradajz,pa makar i taj sitni, djeciji.

Nego, htjedoh se osvrnuti na tikvicu i paprike; ako je plod sitan i sporo raste moguce je da fali Phosphorus i Potassium, sto su dva od glavna 3 makro nutrienta za bilje uz Nitrogen. Posto ocigledno ne fali Nitrogen jer su biljke bujne i zdrave, moguce je da je nedostatak P&K. Tu bi ti sada dobro dosao onaj smrdljivi djeriz od gaveza ali neki dobar tomato feed bi isto odradio dobar posao. Takodje mozes komotno da poskidas nesto tog starog lisca jer samo oduzima energiju od proizvodnje ploda, a nisu vise ni za fotosinteze. Ja sam sa svog paradajza poskidao svo donje lisce do polovine stabljike. Trpaj u plod, majku ti...

Kod mene su vjeverice opustosile tikvicu ali danas vidim nove izdanke pa more-bit-bidne nesto kasnije ali slaba vajda. Zato grah radja ko lud. Sutra cu opet obrati jednu turu za komsiju i vjerovatno ce biti svaka dva-tri dana dovoljno za neki prilog, salatu i sl.

I moje papricice su kilave ali to je od stresa hladnoce iz ranih dana. Sad su djiknule i dosta cvjetaju. Jedna je puna plodova ali nikako da pocrveni ali mislim da necu dugo cekati, do kraja sedmice ce poceti i da uberem jednu mada ne ocekujem nista spektakularno. Najobicniji chili, kao one nase feferonke. Lemondrops, kojima sam se nadao se ispostavilo da nisu lemondrop, nego vjerovatno neka jalapeno ali sta je tu je.

Uglavnom, ko i kod tebe, nije terrific ali nije ni disaster. Ocekivano middling.

• Replies 660
  • Views 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Evo ga! Imam ovu jednu. Bljesnuo je blic pa nisam htela više da slikam, da ga ne traumiram.

• Lukac posađen, ostalo ovijeh dana  

• Posađeno i presađeno: mrkva, blitva, spanać, zelena, korijander, matovilac, peršun, bosiljak, cvekla, šalot, origano, mirođija, rotkvice, mlukac, nana, mrkva iz saksije je otišla u jednu veliku kantu.

Posted Images