Jump to content

Blog o bašti, plus permakultura

Featured Replies

10 hours ago, le petit nicolas said:

poceo je rat protiv smrdibuba: 5 l vode, dva dl mleka, dva zgnjecena cena bluka, solja secera, kesica kvasca

A šta se radi s ovim?

10 hours ago, brusli said:

Sipaj mu vode, to mu je najpotrebnije sada.

Odmah sam sipala u jednu pliću posudu i ostavila gde je bio. Vraćam se u kuću i srećemo se opet! Gledamo se u oči kao da se znamo. On opušten, bodlje spuštene. Dodje mi u momentu da ga pomazim po glavi i taman da krenem, setim se da to zmiju savlada očas posla. Smirih ruku, rek’o bolje da ne diram. Poželim mu laku noć i ugasim svetlo.

• Replies 636
  • Views 40.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lukac posađen, ostalo ovijeh dana  

• Posađeno i presađeno: mrkva, blitva, spanać, zelena, korijander, matovilac, peršun, bosiljak, cvekla, šalot, origano, mirođija, rotkvice, mlukac, nana, mrkva iz saksije je otišla u jednu veliku kantu.

• nije bašta, samo par žardinjera na prozoru al obožavam kad se ovako razludi

Posted Images

Mozes mu ostaviti i hrane. Ako imas hranu za macke ili pse, to je najbolje.

@Boksi greska: ne dva cena, nego dve glavice, oljustene i zgnjecene.

rastvorom se isprskaju plodovi, a padne i na lisce i stabljike. kako su mi objasnili, mleko i secer sluze da se rastvor zalepi. najvazniji je bluk. kvasac, ne znam zasto, mozda da im nabubri unutra pa da eksplodiraju. wicked

vazno je da basta bude cista, samo zemlja i stabljike jer se neprijatelj krije u travi i korovu koji izraste okolo. zato sam napravila brisani prostor i udarila kartecom. hihi

zbog vlati bluka nije moglo iz prskalice pa su radile vangla i metlica.

javicu da li je i koliko dugo delovalo.

jezurka ti je heart

poz

Ima jednostavniji recept za smrdibube, postavio eleniko video onomad. Po sjecanju, isjecka se nesto listova brsljana, prelije vrelom vodom da ispusti saponine, eventualno se doda jos nesto, dal bikarbona i sirce, ne mogu da se sjetim. Ja bi radije to probao nego secer i mlijeko.

provereno, ne radi. mada je ta zena vrlo simpaticna i pogledala sam dosta njenih videa.

zasto ne secer i mleko?

poz

46 minutes ago, le petit nicolas said:

provereno, ne radi. mada je ta zena vrlo simpaticna i pogledala sam dosta njenih videa.

zasto ne secer i mleko?

poz

Mene strah secera da ne primami kakve druge stetocine.

Ja imam diotomaceous earth powder ako se pojave, to je garantovano efikasno protiv svih tvrdokrilaca pa ne moram da se zamajavam narodnim lijekovima.

Jedina mu je mana sto tamani sve, ne samo stetocine pa cu koristiti jedino u slucaju vece infestacije.

ako ovo ne bude delovalo, a recept je iz nisa gde dobro znaju povrtarska znanja, i nagnjavila sam se da napravim i isprskam rastvor, prelazim na taj prah. jos kad sam procitala da skida s trona moju kucnu boginju sodu bikarbonu, ih!

u svakom slucaju, smrdbub mora pasti!

poz

Edited by le petit nicolas