June 25Jun 25 Moja džungla na terasi. Da podsetim, samonikli cherry iz saksija od prošle godine. Keva je dodala još i bosiljak, peršun i edamame, a mladi luk smo pojeli.
June 25Jun 25 Jutros imamo prve sazrele. Po jedan cherry za mlađeg i starijeg juniora. A uskoro će biti i edamame za ćeru.
June 25Jun 25 @Seabass jbt sad čitam topik u nazad i vidim da ti i dalje ratuješ sa puževima. Izgleda da je prednost bašte u saksijama na trećem spratu to što nema mnogo gamadi. Jedino veverice mogu da se popnu, pa su napadale listove edamame kad je tek niklo. Ali su uspešno bile oterane ovim uređajem.
June 25Jun 25 Puzevi vise nisu opasnost za moje biljke, prerasle su. Sinoc podjem da se napijem vode i vidim puza u kuhinji. Nije sad najstrasnija stvar na svijetu ali nije ni ugodno. Ne bi mi bilo prijatno da sam stao na golaca bosom nogom.Vjeverice meni svake godine naprave veliku stetu. Potamane mi sve jabuke i sve drugo sto posadim sto im je jestivo. Unistile su mi tikvice, pojele su sve mlade izdanke i ja sad zaljevam ono veliko lisce bezveze. Nisam siguran dal' brste i grah ali sumnjam jer bih vec trebao vidjeti neke mahune, a slabo pored onolikog cvata. Zaludna je borba uglavnom. Papricice i paradajz ne diraju, pa eto, mozda i meni nesto pretekne. Ja bastovanim radi bastovanstva, tako se tjesim.
Thursday at 17:025 days 59 minutes ago, Seabass said:Ovo mi treba za vjeverice.Jebes zamku za veveverice koju iste mogu da ostete.PLEASE NOTE – TRAP DAMAGE CAN OCCUR THROUGH SQUIRRELS CHEWING THE DEVICE. IT IS STRONGLY RECOMMENDED THAT A TRAP GUARD IS USED TO PROTECT THE TRAP.
Thursday at 21:085 days 5 hours ago, Seabass said:Ovo mi treba za vjeverice.Kako ovo "unistava" veverice ?Ja imam problem sa mackama, kenjaju mi po dvoristu, pa sam nabavio ultrazvucni rasterivac, i moram reci da deluje.Ne pokriva celo dvoriste, ali premestam, i tu gde je on, nema govana.
Thursday at 22:345 days 1 hour ago, brusli said:Kako ovo "unistava" veverice ?Ja imam problem sa mackama, kenjaju mi po dvoristu, pa sam nabavio ultrazvucni rasterivac, i moram reci da deluje.Ne pokriva celo dvoriste, ali premestam, i tu gde je on, nema govana.Ja, na primer nemam problema ni sa mačkama ni sa vevericama, imam četiri kučeta i posledično - puno dvorište govana.
Thursday at 23:265 days 2 hours ago, brusli said:Kako ovo "unistava" veverice ?Ja imam problem sa mackama, kenjaju mi po dvoristu, pa sam nabavio ultrazvucni rasterivac, i moram reci da deluje.Ne pokriva celo dvoriste, ali premestam, i tu gde je on, nema govana.Kao Javier Bardem u No Country for Old Men, taj neki fazon. Stavi se malo putera od kikirikija kao mamac, vjeverica zavuce glavu da pokupi, tako povuce okidac i ...plop. Brzo i bezbolno.Inace sive, americke vjeverice su invazivna vrsta u UK, tretiraju se kao vermin (misevi, pacovi, zohari, etc). Naravno, mora biti humane inace su kazne prilicno visoke ako se zivotinja previse muci. Meni idu na zivce jer mi sve zivo sjebase ali samo kenjam da cu nabaviti pusku ili ovu klopku, a uglavnom trpim zulum. Ne boje se nicega. Komsiji do mene je jedna usla u kuhinju, sve je polupala u panici kad je pokusao istjerati. Znaju se zavuci pod krov, pa onda grizu instalacije i svaku drugu stetu naprave, horor od zivotinja.
Thursday at 23:305 days Za macke je najbolje nabaviti one prskalice za zalijevanje trave koje se trigeruju senzorom. Kod mene nema macaka da prave probleme. Tu i tamo neki macor prodje ali se rijetko zadrzavaju da kenjaju. Zbog lisica uglavnom koriste tarabe kao koridor pa nisu problem.
Friday at 02:514 days 3 hours ago, Seabass said:Kao Javier Bardem u No Country for Old Men, taj neki fazon.Stavi se malo putera od kikirikija kao mamac, vjeverica zavuce glavu da pokupi, tako povuce okidac i ...plop. Brzo i bezbolno.Inace sive, americke vjeverice su invazivna vrsta u UK, tretiraju se kao vermin (misevi, pacovi, zohari, etc). Naravno, mora biti humane inace su kazne prilicno visoke ako se zivotinja previse muci.Meni idu na zivce jer mi sve zivo sjebase ali samo kenjam da cu nabaviti pusku ili ovu klopku, a uglavnom trpim zulum. Ne boje se nicega. Komsiji do mene je jedna usla u kuhinju, sve je polupala u panici kad je pokusao istjerati. Znaju se zavuci pod krov, pa onda grizu instalacije i svaku drugu stetu naprave, horor od zivotinja.A baš sam se pitao kako radi ta pozamka, hvala ti Ne znam samo kako zamka razlikuje sive američke veverice od ostalih. A čuo sam već ranije da su invazivne i da su u UK potisnule domaće vrste. A to da se ne plaše potvrđujem. Imam do sad verovatno dvocifren broj koje su mi završile pod točkovima. Izleću kao mahnite, jbg.
Friday at 06:564 days Čitajući tvoju agoniju sa vevericama, zapitala sam se upravo to što si posle sam i rekao. Ono da su sive, američke, a ne crvene evropske. Srećno s njima. Edited Friday at 06:594 days by Pixisis
Friday at 08:004 days 4 hours ago, bios said:A baš sam se pitao kako radi ta pozamka, hvala ti Ne znam samo kako zamka razlikuje sive američke veverice od ostalih. A čuo sam već ranije da su invazivne i da su u UK potisnule domaće vrste. A to da se ne plaše potvrđujem. Imam do sad verovatno dvocifren broj koje su mi završile pod točkovima. Izleću kao mahnite, jbg.Ne razlikuje zamka nista, nema potrebe. Crvena vjeverica je skroz potisnuta iz Engleske, mozda ima tu i tamo neki dzep blizu Skotske da su se jos odrzale ali mali je to broj. Kod mene ih nema vise od 100 godina, tako da nema sanse. Osim vjeverice, jedina druga zivotinja koju bih mogao namamiti je pacov ali onda bi zamka morala ici nisko do zemlje. Ova zamka je vr', nema govora o tome. Crvene vjeverice ne bi pravile toliku stetu jer za razliku od sive ne vare zeleno voce. Moje jabuke npr budu unistene prije nego sto sazriju. I to ne jedu ih, nego samo izgrizu da pojedu sjemenke. Takodje ih cesto vidjam kako rove po kontejnerima za smece. Kao pacovi.
Friday at 12:534 days Idemo dalje, update:Ima jedan paradajz koji je izrastao metar u visinu, a nema jos ni jedan jedini cvjetic. Nesto ga je prelomilo i sav ovaj rast je iz jednog od onih 'suckers' sa strane. Ostali vec imaju po 3-5 ovih grozdova, a jednom sam vec otkinuo vrh da se sad koncentrise na plod. Svew u svemu, nije lose, a?
Friday at 13:154 days 17 minutes ago, Seabass said:Ima jedan paradajz koji je izrastao metar u visinu, a nema jos ni jedan jedini cvjetic. Nesto ga je prelomilo i sav ovaj rast je iz jednog od onih 'suckers' sa strane. Ostali vec imaju po 3-5 ovih grozdova, a jednom sam vec otkinuo vrh da se sad koncentrise na plod. Svew u svemu, nije lose, a?Kod mene isto najveći ništa ne rađa, dva manja fino krenula. Nije pomoglo ni što sam velikog obezglavio, a on se ipak oporavio i nastavio da džiglja. Super ti izgledaju oni malo veći na srednjih slici. To je verovatno neki heirloom.