Friday at 15:081 day paradajz ti se, sto bi se reklo, sav usukao. laicki bih rekla mnogo ili malo vode. pre malo.paprika junak, ka vazda. ja berem do kraja oktobra. uvek bude bar neka, da se ponese za uz dorucak.sta je mene docekalo, zlo mi itro! svaka, ali svaka mlada grana mandarina i limuna ima svaki, ali bas svaki mladi list ukovrdzan. i oblepljen vasima.prokleti tajminzi. nije se moglo isprskati protiv tog gada od kog se kovrdza a biljne vasi se rasire svakog kisnog proleca. pre nego sto sam otputovala drvece je bilo u cvetu - no prsking, onda je skoro svakog dana padala kisa, et voila!ali... stize suvo vreme, pobjeda ce biti nasa!zato su pamidora i ceri formirali plodove, kuc-kuc. sve ok za sada, ali motrim.poz Edited Friday at 15:101 day by le petit nicolas
Friday at 15:351 day Nije voda, svi imaju isto vode, a samo ovaj je umro. Mislim da ga je nesto nacelo i nije se oporavio. Iscupo sam ga i bacio. A zao mi je. To je bio neki cherry, Mexican Midget sorta. Bio je super kao i ostali, onda jedan dan samo poceo da se susi. Ah, sta da se radi. Life.Jednu papricicu su napali mravi, uzgajaju biljne vasi na njoj. Sad sam isprskao sapunicom pa cu isprati za jedno sat vremena, samo da pocrkaju bestije.
Friday at 15:521 day ko zna od cega je "umaro". moj se tako uvije i oklembesi ako se ne zalije. da nije nesto napalo koren? ima tih bestijica sto dodju sa zemljom.navijam za paprike!moram da vidim da li se nesto jestivo pravi od jasminovog cveta. to cudo je zdravo-zdravcijato, nista mu se ne radi, osim sake djubriva u prolece i zalivanja kao i drugima, a buja (iz otvora u betonu) tako da se mora sisati onom motornom rezacicom. zatekla sam ga, baksuza, sveg u cvatu. u dvoristu je, pa, recimo, opojno.poz
Yesterday at 11:121 day Danas ce, veli BBC, biti 27C. Zalio sam sve djerizom od gaveza, smrdi sve ko otvorena septicka jama, strasno. Taman cu da pobjegnem iz kuce dok se malo ne sasusi, nece dugo smrditi.Ja sad ocekujem malo laksi period, barem dok ne krenu prvi plodovi. Cinimise da je sve dovoljno jako da ih puzevi ne diraju. Sve u svemu, napreduje i buja kako treba.[img]Vidju mi ga fennel u planteru. Starije lisce od tikvica pozuti i sad ne znam je li to nedostatak necega ili previse? Ne cini se kao bolest. Svejedno, raste dosta brzo sad, a i grah je krenuo oko pritki, bice interesantno.[img]Papricice stagniraju osim jedne ali vidim da se jos par njih probudilo. Zive su i ove ostale samo su spore. Iduci mjesec ako bude lijepo vrijeme, trebale bi izdzikljati ili nema nista od njih. Ako ne krenu, povadicu ih i posijati neku salatu u ove saksije ili za sta vec bude prilika. [img]Ovo je prvi bogoljub sto je niknuo, vec bi mogo par listica skinuti za salatu ali mi se ne zuri, neka ga, neka procvjeta prvo.