Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samples

Featured Replies

• Author
9 hours ago, Hermetico said:

13. maja u 17:30 na Beldocs (Muzej kinoteke) film o umetničkim kolektivima koji rade sa zajednicom 2018. u Beogradu. KC Magacin, Guvernanta, Karkatag, Matrijaršija i ja. Ja sam sam svoj kolektiv, uradi sam. Film je radio britanski kolektiv Eyesore, koji se bavi gličevima u urbanim strukturama. Otelili smo se dok smo dočekali ovaj film, tako to biva, i sad kad smo ga dobili i pogledali vidim da je to psihogeografski film - podjednako govori o mestima i o ljudima, do te mere da se gubi granica. Mesta su sva liminalna, nevidljiva, a u njima ljudi koji ih vole i vešto koriste. Moj deo filma je sniman u Krnjači i na Straževici. Veći deo na Straževici, u napuštenoj bazi (zbario sam ih da uđemo s ful opremom uprkos rampi i natpisu ZABRANJEN ULAZ - VOJNI OBJEKAT). Straževica je za mene sveto mesto, tamo sam često blejao i ona jeste važna za moj rad. Al to nema veze, meni je drago da je sva ta mesta neko snimio, ovo je zaista priča o paralelnom Beogradu. Eto, nemam pojma, ko oće nek svrati.

Nedavno u kujni pevušim Supervillain Theme i kontam koliko je Madlib pokidao bit i sempl. Nisam do večeras tražio kako zvuči u originalu.

Na traileru BBNG triptih omaž MF DOOMU ( ALL CAPS naravno kada se piše njegovo ime RIP), Supervillain Theme sa Madvillainy albuma i izvor sempla:

Edited by maheem

• Replies 142
  • Views 14.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nedavno u kujni pevušim Supervillain Theme i kontam koliko je Madlib pokidao bit i sempl. Nisam do večeras tražio kako zvuči u originalu. Na traileru BBNG triptih omaž MF DOOMU ( ALL CAPS naravno

• Moj mali doprinos beskorisnim muzičkim informacijama... "The Carrier" sa legendarnog Byrne/Eno - My Life in the Bush of Ghosts koristi isti sample (Dunya Yunis, Lebanese mountain singer, from The Huma

• koji su klf carevi

Just now, maheem said:

Nedavno u kujni pevušim Supervillain Theme i kontam koliko je Madlib pokidao sempl. Nisam do večeras tražio kako zvuči u originalu.

Na traileru BBNG triptih omaž MF DOOMU ( ALL CAPS naravno kada se piše njegovo ime RIP), Supervillain Theme sa Madvillainy albuma i izvor sempla:

Ja sam ovo imao negde na hardu! U prvoj verziji filma je bio neki demo Badbadnotgood, ne znam što su tu ideju napustili.

• 1 month later...

koji su klf carevi

• 1 year later...

• 2 weeks later...

• 8 months later...

public service broadcasting su eksperimentalno-elektronski bend koji pravi pesme posvećene različitim istorijskim događajima, koristeći arhivske snimke britanskog filmskog instituta, propagandnih filmova, NASA-e i dr arhiva.

npr. isečci iz filma The Conquest of Everest, 1953.

najviše sam se primila na "race for space", albumu posvećenom osvajanju svemira od SSSR i USA, koji pokriva događaje poput lansiranja sputnjika 1, kenedijevog govora iz 1962. u kojem najavljuje američko osvajanje svemira (we choose to go to the moon! pa x 3), požara prilikom simulacije u kabini šatla apolo 1 kada su poginula sva tri astronauta, lansiranja gagarinovog vostoka 1, lansiranje apola 8 (prvi ljudi koji su se približili mesecu sa the dark side) i druge svemirske majlstonove.

možda nisu sve pesme za ponavljana slušanja, ali skoro sve izazivaju žmarce i poneku suzicu ushićenja i lepote. stvar go! u kojoj se čuju pripreme za lansiranje apola 11 u poslednje vreme vrtim skoro svakodnevno, simpatična mi je i uplifting , slaže mi se uz raspoloženje i (naš) istorijski trenutak. što bi reko glavni kontrolor: we're off to a good start, play it cool

iz YT komentara:

Gene Kranz writes in his book about the powered descent. (Steve Bales is the GUIDANCE officer):  "I tell the controllers to make their Go NoGo decision based on the last data they think is valid. I trust enough in their judgment and the spacecraft to keep descending without data for a while. I go rapidly around the horn, and all controllers are Go, especially Bales. His “Go!” resounds clearly through the room like a cymbal. He does not need a voice loop today. I chuckle as I continue polling the controllers."

• 2 months later...

@bey Čekaj dok čuješ Emergency Broadcast Network happy: