jolanda.kirschner Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Za promenu od čega? Ti svoj stav ne samo da nisi branila, nego ne prepoznaješ ni da mu treba odbrana.Negacija se ne dokazuje. Ti tvrdis da postoje 'objektivne stvari' -> ti treba i da dokazujes njihovu egzistenciju.
Mil@n Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 A mozemo li za promenu da vidimo odbranu stava 'postoji nesto objektivno'? Prosto da vidimo kud ce nas to odvesti.Čekaj, ti ne misliš da postoje "objektivne" stvari?
Turnbull Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Negacija se ne dokazuje. Ti tvrdis da postoje 'objektivne stvari' -> ti treba i da dokazujes njihovu egzistenciju.Ako kažeš da je sve subjektivno, to nije nikakva negacija, nego full fledged pozitivna tvrdnja.
jolanda.kirschner Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 (edited) Ljudi, vec smo prosli jedan krug ovako, pa ja zaista ne bih da se ponovo vracam na tu diskusiju. Sve je subjektivno == ne (postoji nesto objektivno) i obrnuto. Dakle, ako ne moze da se dokaze postojanje bilo cega van subjektivnog, onda ne moze ni da se opovrgne stav da je sve subjektivno. Dalje, da li postoje objektivne stvari na najvisem nivou? Naravno da ne, kao sto ne postoje ni omnipotentna bica.Da bi uopste pokusali da opovrgnemo moje glediste moramo da nadjemo tvrdnju za koju ne kazemo: 'ja mislim/tvrdim tako', vec 'to jeste tako'. Da li postoji takva tvrdnja (van nekih prirodnih nauka)? Edited September 20, 2012 by jolanda.kirschner
Turnbull Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 (edited) Ljudi, vec smo prosli jedan krug ovako, pa ja zaista ne bih da se ponovo vracam na tu diskusiju. Sve je subjektivno == ne (postoji nesto objektivno) i obrnuto. Dakle, ako ne moze da se dokaze postojanje bilo cega van subjektivnog, onda ne moze ni da se opovrgne ni stav da je sve subjektivno.Ti prosto tretiraš subjektivizam kao neupitnu difolt poziciju koju ne treba dokazivati. a on to naravno nije.A krug smo već obrnuli i to ne jedan, to je tačno. Razlog je tvoja nedokazanost i spremnost da isto pitanje postavljaš i hiljadu prvi put iako ti je već hiljadu puta odgovoreno. Edited September 20, 2012 by Syme
jolanda.kirschner Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Dobro, ovo je tvoja pozicija: Ti prosto tretiraš subjektivizam objektivizam kao neupitnu difolt poziciju koju ne treba dokazivati. a on to naravno nije.A krug smo već obrnuli i to ne jedan, to je tačno. Razlog je tvoja nedokazanost i spremnost da na isto pitanje odgovaras isto i hiljadu prvi put iako ti je to pitanje postavljano već hiljadu puta
Turnbull Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 (edited) Dobro, ovo je tvoja pozicija:Tačno, svako ima svoju subjektivnu poziciju, i to je to. Kraj.Pozdravi se sa starim poznanikom :smoris: Edited September 20, 2012 by Syme
DarkAttraktor Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 drzte se Sime i Kime, oce ova deca da vas poludu !
Dr Arslanagić Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 drzte se Sime i Kime, oce ova deca da vas poludu !+1šokovi šta se zbiva
jolanda.kirschner Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 (edited) +1šokovi šta se zbivaDa od ageism - a do gresaka u zakljuccima Edited September 21, 2012 by jolanda.kirschner
Leia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Na topiku gde sve prshti od obozavanja dece, biti detinjast i neozbiljan ispade najgora uvreda. Bas mi nesto tuzno..
burazer Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 ovoliko psiholoskih abortusa u jednom dezurstvu, mnogo je .decal.n. jeste, previše je (uključujući i mene)(iskljucena)
Aće Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 da li ja mogu da pitam nekog rodoljuba sabica koliko je zena zaposlenih u javnim preduzecima i drzavnim ustanovama (a koje su zaposlene kao clanice stranaka prethodne vlasti), zatrudnelo posle promene vladajuce strukture? to cu iskoristiti za ozbiljnu studiju o planiranju porodice, i razlozima za dobijanje potomstva u srbiji.
Recommended Posts