kim_philby Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Pa kod nas se oduvek preterivalo s mesomNego, čudi me da još uvek nije palo psihoanalitičko objašnjenje te čačkalice u ustima. evosto se psihoanalize tice inace"Mad Men: For Those Who Think Young (#2.1)" (2008)Peggy Olson: Sex sells. Don Draper: Says who? Just so you know, the people who talk that way think that monkeys can do this.
ToniAdams Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Svima je jasno, samo Kilbi ne sme sebi da prizna.+1
korindjar Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Pa kod nas se oduvek preterivalo s mesomNego, čudi me da još uvek nije palo psihoanalitičko objašnjenje te čačkalice u ustima.iz celog obroka koji služi svaki film "nagon" zahteva više žvakanja gde svaka dodatna mrva ekstrapolira zen
kim_philby Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 nego da li se vama dopao enter the void? cisto sprovodim istrazivanje.
kim_philby Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 ne znam dal sam ti u uzorku, ali neu uzorku? dobro pitanje. ne. ipak ne. medjutim hvala na odgovoru.
mustang Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 enter the void...izdrazah 15 minuta. isto toliko i za valhalu. neobjasnjivo kakvu agresiju su mi oba filma tj. pocetci izazvali. void, da mi je gaspar bio pri ruci, zakucavala bih mu tipke sa tastature po licu, iskopala oci i ugradila mu kamere a njegov pajtos nicolas za valhalu, oparala bih mu stomak i onda ga terala da jede svoja creva na zivo. e, to bi bio moj lek za smirenje.
maheem Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 meni je sve vrhunski u Enter The Void. gledao sam ga tri puta u tri dana.
mustang Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 meni je sve vrhunski u Enter The Void. gledao sam ga tri puta u tri dana.sigurna sam da se nas dvoje ne bismo druzili u real life :)
kim_philby Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 (edited) maheem & mustang mi kvare tezu :Di meni je odlican film. Edited April 3, 2012 by kim_philby
fonTelefon Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 enter the void...izdrazah 15 minuta. isto toliko i za valhalu. neobjasnjivo kakvu agresiju su mi oba filma tj. pocetci izazvali. void, da mi je gaspar bio pri ruci, zakucavala bih mu tipke sa tastature po licu, iskopala oci i ugradila mu kamere a njegov pajtos nicolas za valhalu, oparala bih mu stomak i onda ga terala da jede svoja creva na zivo. e, to bi bio moj lek za smirenje. http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-nottinghamshire-17540452Daniel Bartlam killed his mother Jacqueline after a row in the middle of the nightContinue reading the main storyRelated Stories Teenage killer's soap fantasies Boy guilty in hammer murder case Boy 'killed woman and burnt body'A 15-year-old boy who murdered his mother with a hammer and set her body on fire has been detained for a minimum of 16 years.Eto zasto vama tinejdzerima treba zabraniti vake filmove ko Drive. Koja limunada.
Čiko Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 DucikaФилм „Возач” (Drive), успешан амерички излет данског редитеља Николаса Виндинга Рефна,познатог по филмском серијалу „Pusher”,сниманом у Копенхагену, од оне је врсте крвавогакционог драмског трилера који са лакоћом проналази своју армију обожавалаца. С једне стране,Рефн нуди омаж америчком акционом филму ноар из седамдесетих, а са друге – сцене крвавог насиља приближава црнохуморном рукопису Тарантина и Родригеза, с тим што се не игра и не преиграва попут ове двојице.Овај филм о холивудском професионалном возачу – усамљенику који је дању каскадер а ноћу обавља наручене вожње у свету подземља,живећи релативно мирно све док не упадне у клопку лосанђелеског моћника пошто је прихватио да прати мужа своје комшинице – настао је према петпарачком роману Џејмса Салиса, у сценаристичким разрадама Хосеина Аминија и самог Рефна. Главни јунак је мистериозни херој са својом мрачном страном, осећајем за правичност и снажним поривом за вожњом. Он је неименовани протагониста, шкрт на речима. Он је једноставно – возач. Када његов посао постане преопасан, он уме да покаже и све особине и инстинкте човека-животиње. Сву потребну харизму даје му глумац Рајан Гозлинг (запажен и у „Мартовским идама”), који улогу готово аутистичног каскадера гради призивајући неке од митских филмских јунака. Оно што је занимљиво у Рефновом филму јесте то што се под плаштом многобројних, потера, лудих вожњи, тучњава, пуцњава и сваколике акције, налази љубавна,готово романтична,срж. Романса која се дозирано, психолошки нијансирано и суптилно гради између возача и комшинице Ајрин (Кери Малиган) у контрапункту са около присутним насиљем. У том смислу, Рефном „Возач” је и један од лепших, али и најбруталнијих филмова о љубави. Најнеспорнији квалитети Рефновог филма леже у сјајној визуелној атмосфери, ликовном универзуму, пробраној музици, врсној тонској монтажи. Осим Рајану Гослингу и Кери Малиган, трећу главну улогу Николас Виндинг Рефн је поверио самом граду Лос Анђелесу,чију је топографију максимално искористио указујући да су ноћни неонски пејзажи, бетон, аутопутеви, јефтини мотели само неке од формула отуђења, а сви његови шумови, брујања и зујања, паралелна стварност улице и квартова огрезлих у криминалу и насиљу из којег нема изласка. Уз то, сваки Рефнов кадар је на свом месту и прецизно уклопљен у целину која је без сумње градирано брутална, иако је редитељ свесно избегавао механичко и нефункционално насиље и било какву врсту филмског мачоизма. У том смислу „Возач” је чак жанровско освежење, што је ретка појава.
Recommended Posts