beta Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 u planu je vijetnam, februar najkasnije početak marta. okvirni plan je ukupno 14/15 dana za hanoj i ha long bej, hue i hoi an i na kraju sajgon. ja navijam da se ide par dana na more (phu quac) ali izgleda da od toga nema ništa. lokalno će se ići avionima jer se nema dovoljno vremena. da li zbrzati sever i ostaviti više vremena za jug? ide se u sopstvenoj režiji pa smo uglavnom fleksibilni. dajte preporuke
hefaca Posted July 19 Posted July 19 Neka sugestija, preporuka za Singapur? Za klopu... Posto je ultra skup...
hefaca Posted August 26 Posted August 26 Singapur - prosao mnogo jeftinije nego sto sam mogao da pozelim. Vrh hotel u litl Indiji, spavao u zlatnom krevetu sa zlatnim lavovima 🤣🤣🤣 Klopa na ulici predobra i za presmesne pare. Botanicke baste kebu jevu, sladoled u lebu isto. Kuala Lumpur ukratko zgradurine I zdranje. Cija je kulcina veca. Petronas kulama sam odusevljen u svako dobar dana. Obisli hramove, highlands. Hrana bruka. Hilton isto za duplo manje pare od Singija. Vrlo drze do vere i religije, ali prvi muslimani koji su nenametljivi. Saobracaj katastrofa. Preporucujem spomen park zrtvama japanske okupacije. Za kraj Borneo. Sabah republika, kao zasebna drzava, prolazi se pasoska kontrola. Taj biljni i zivotinjski svet je ludilo. Hotel na plazi sa 200 hektara sopstvenog rezervata. Na terasi izmeta koliko ti dusa iste, ciste 2 puta dnevno. Night walk po rezervatu ludilo. Monitor lizardi od 2 metra se usunjaju u hotelski bazen. Veverice, letece zabe, pcele bez zaoke, majmuni samo strapaciraju. A neki inskekt vristi, zove zenku na parenje. Kad je oplodi umire, a zenka polaze jaja pa onda umire. Prica za jadne muskarce. Pratih zenku, ubila je jos trojicu tog dana. Droljetina. Mnostvo trava - vijagri je tu. Isli u Klias river. Prirodno staniste proboskis majmuni (oni sa velikom njonjom) + stidljiviji silver leaf monkeys. Krokodili cekaju da se ovi okupaju, jednom godisnje 🤣. Nakon vrh vecere, vracamo se na camac i po mraku uzivamo u novogodisnjoj rasveti. Krosnje mangrova pune svitaca. Sija kao elej elej elej eleeej... Imali smo ludog sofera kapetana, ne da nas je nabacivao na majmune... Sandakan koralni greben, dobar snorkeling. Prirodno staniste orangutana koji su pred izumiranjem. Ima ih jos samo na Sumatri. Plaze onako. Pesak je prelepo dok se ne skvasi. Kap vode I postaje braon. More plicaka, posebno kad je oseka. Tad je prica za suze i smeh, da turista ostane bez mora je izuzetan peh. Posle se more vratilo, Ali sa meduzama. No, malo pazljivije kupanje i nema problema. Narucio sam brdo drustvenih igara sa Bornea i sportova. Vreme u SG i KL je bilo idealno 28-32 stepena (razume se uz vlagu od 70%). Kisa nas je zaobilazila. Borneo topliji, Ali prijatniji. Uz ceste kise. Jedared je padala kisa 5 min, a da na nebu oblacka nije bilo. A kad padne prava kisa, pa to se ne zna El je Dan, El noc. U Kota Kinabalu je sve vreme oblacno. Penang i Lankavi su plaze za lakse izvodjenje. Mi se odlucili za Borneo, Ali smo Tek tamo skapirali koliko je zeleno I veliko ostrvo. I koliko je glupo lezati na plazi. Sve preporuke.. 8
zorglub Posted August 29 Posted August 29 On 27. 8. 2024. at 1:46, hefaca said: Sabah republika, kao zasebna drzava, prolazi se pasoska kontrola. Ima i Indonezija nešto slično, Jogjakarta Sultanat, zanimljiva priča.
hefaca Posted August 31 Posted August 31 Singapur je bio u federaciji, ali su ga iste godine izbacili. Sarawak je druga drzava, pored Sabaha u okviru Malezije. Bili smo i na sat do Bruneja, ali nismo imali vizu. Dobio sam od mnogih preporuke za Laos - nema zapadnih brendova, sve je unikatno i slicno.
Tsai Posted September 1 Posted September 1 Jeste isli u svojoj reziji ili neka agencija? Imam rodbinu u kuala lumpuru, isao sam dvaput + jednom u ipoh, ali nikako da odem u sabah i sarawak
Yoyogi Posted September 1 Posted September 1 (edited) Jugoistocna Azija, Thai. Tamo sam bio tacno 102 leta, iz Australije ili Japana. Svezajedno proveo tamo 3 godine. Zena mi je Thai national, nasa cerka je student u Australiji, druga godina faksa. U Singapuru sam proveo 6 meseci, kumulativno. Thai, Isan provincija, 22 miliona stanovnika, kao bivsa Jugoslavija. 2,500km i 10 dana, svoja kola i Thai national koja zna gde treba da se ide i u cemu da se uziva. Avgust 2024. Ovo je najistocnije od Thai kraljevine, tu sunce prvo zalazi, taj dan je bilo 18:25. Ubon Ratchathani Reka je Mekong, uvek mutna, na drugoj obali je Laos, tamo nema nista. Zalazak sunca iznad Mekong reke Edited September 1 by Yoyogi 1
Yoyogi Posted September 1 Posted September 1 On 19. 7. 2024. at 22:56, hefaca said: Neka sugestija, preporuka za Singapur? Za klopu... Posto je ultra skup... Evo koliko je skup Singapore. Shopping malls, office staff tu rucaju. Ja isto. Cene podelis sa 2 i vidis u EUR.
hefaca Posted September 1 Posted September 1 3 hours ago, Tsai said: Jeste isli u svojoj reziji ili neka agencija? Imam rodbinu u kuala lumpuru, isao sam dvaput + jednom u ipoh, ali nikako da odem u sabah i sarawak U svojoj reziji. Ako te put nanese, obavezno Borneo. Sandakan pre svega. Evo sad gledam Meksiko manga trip ponudu, njihove hotele, bas u tim datumima. 14 noci 29.12. 2700 eur + 900 izleti. Te iste hotele, letove i transfere na keca nalazimo za 1600. Agencija je super samo kad si mrtav umoran
Yoyogi Posted September 3 Posted September 3 Za Jugoistocnu Aziju, osim mesta namenjenih turistima, neko bez lokalaca ne bi mogao da vidi i bar malo oseti kako zive. Otprilike, kao ste secam visokopodnih autobusa sa Nemcima, Austrijancima, koji vide Kalemengdan i Skadarliju, voznja tim busom Trg Republike - Slavija, vecera u "3 sesira" sa srpskim specijalitetima i videli su Srbiju. Od 65 miliona Thai stanovnika, njih 60% nikada nije culo da im se glavni grad zove Bangkok. Za njih je to Khrung Thep. Tako ga i na nacionalnim TV stanicama zovu. Singapur je OK , za 2, max 3 dana ako se ide u shopping. Najveca dijagonalna razdaljina u Singapuru je 45km a i to su mahom zelene povrsine.
Yoyogi Posted September 5 Posted September 5 Sta se vozi u Thai, ekvivalent Babusnice, seljacija, poljoporivrednici
banecare1 Posted September 16 Posted September 16 sinoc spontano kupio kartu u jednom pravcu za dzakartu. kao u stara dobra vremena do kovida i ukrajine. dok smo sedeli u kolalnom baru drugar se pohvalio da ide na dvadesetak dana po jugoistocnoj aziji, ja iz nekog razloga resio da mu se prisljamcim pa cemo videti na koliko i kuda. 1 2 2
Yoyogi Posted September 16 Posted September 16 11 hours ago, banecare1 said: sinoc spontano kupio kartu u jednom pravcu za dzakartu. kao u stara dobra vremena do kovida i ukrajine. dok smo sedeli u kolalnom baru drugar se pohvalio da ide na dvadesetak dana po jugoistocnoj aziji, ja iz nekog razloga resio da mu se prisljamcim pa cemo videti na koliko i kuda. Dzabe , za nista, ides tamo. Ako nemas lokalce da ti kazu gde si u stvari bio - bezvredno, da ti doope vidi put. 1
Yoyogi Posted September 16 Posted September 16 Pazi ovu kravetinu. Znam joj ime i prezime, namerno sam joj uklonio lice od stida sto je Srpkinja. Da li bi ovako, bez ramena, u znamenju bekpekera, zip-off pantalone i tewa sandale, smela da sedne medju monahe na Hilandaru i da se ovako medju njima slika? Neko bi je oterao. Ona po svojim nalozima deli svoje znanje o Thai, ona kao bila tamo. Totalno nepostovanje. Thai su tolerantni, posmatrali su je kao insekta koji je uleteo u prostoriju pa ce i izleteti. A ona mislila koliko je samo postigla na svom putovanju, ne zna ni gde je bila i da su je gledali kao govno. U Thai, zene , ne prilaze monasima na manje od 5m.
Recommended Posts