January 19, 20223 yr 42 minutes ago, x500 said: U Banatu se koristi rec glokna, od nemackog Glocke. Južna Bačka, isto glokna...
January 19, 20223 yr 1 hour ago, x500 said: Ljudi, ajde povedite racuna o terminologiji, zna ae sta je surenje. Voda na 65-70 stepeni, korito, lanac, zvono za surenje i brijac. Ovo sa brenerom ili slamom je nesto drugo - u Istocnoj Bosni se zove cicanje. Ja znam za "osmuditi". kratkotrajno izložiti slabu plamenu tako da se površinski spali [osmuditi dlaku; oprljiti https://jezikoslovac.com/word/eg2 Surenje podrazumeva vrelu vodu.
January 19, 20223 yr 1 hour ago, namenski said: Svaka pristojnatm domacinska kuca ima na pogodnom mestu iz takozvane ploce jos tokom izgradnje, ispusten izvijen deo armature, tako oko fitm desetka, moze i osmica, namenjen upravo бешењу prema raznim potrebama, od svinjceta, do motora koji iz auta/traktora treba izvaditi.... I domaćina kad mu dojadi zimsko sivilo...
January 19, 20223 yr 5 minutes ago, braca said: I domaćina kad mu dojadi zimsko sivilo... Verovao ili ne, to sam se uzdrzao da navedem. Jedva.
April 3, 20223 yr da vidimo da li ce gruevski da bude isporucen kuci MAĐARI BIRAJU IZMEĐU ISTOKA I ZAPADA Nikad napetiji izbori u komšiluku, Orban bi posle 12 godina mogao da PADNE SA VLASTI
April 3, 20223 yr Jako su napeti mađarski izbori Quote 67% prebrojenih glasova, nema velikih promjena Rezultati na 67.29 posto obrađenih mjesta: Fidesz: 54.85 posto Ujedinjeni za Mađarsku: 33.36 posto Pokret naša domovina: 6.44 posto Sastav parlamenta: Fidesz: 134 zastupnika Ujedinjeni za Mađarsku: 58 zastupnika Pokret naša domovina: 7 zastupnika EDIT: Evo napušava Soroša i Zelenskog u pobedničkom govoru, kako se borio protiv njegovih para, itd. Edited April 3, 20223 yr by Ayatollah
April 3, 20223 yr 8 minutes ago, Anduril said: Madjarsku treba izbaciti iz unije i to je to. Kako ide ta procedura?
April 3, 20223 yr 16 minutes ago, Anduril said: Madjarsku treba izbaciti iz unije i to je to. Zanumljivost, Orban je bio nosilac promena u Madjarskoj i najvise uradio dazemlja udje u EU. Govorim o prvom mandatu 1998-2002. Edited April 3, 20223 yr by x500
April 3, 20223 yr Orban je tipican politicki oportunista, kao uostalom i svaki moderni populista u zadnjih 30-tak godina. I dok se vajni analiticari gube pokusavajuci da im prisiju etikete komunista, fasista, ovih-onih-ista, oni jedino o cemu brinu je ostanak na vlasti po svaku cenu. Menjaju politicke stavove cesce nego gace, ulaze i napustaju saveze, sve vreme osluskujuci puls populacije i podilazeci najsirim mogicim slojevima igranjem na njihove strahove i podgrevajuci najnize strasti. Neprijatelja bobuhvala uvek ima dovoljno za uperiti prstom u njih, danas u ovoga sutra u onoga...
April 3, 20223 yr On 19.1.2022. at 14:34, Radoye said: Da, Madjari svinju sure na zemlji, takav je obicaj kod njih. Valjda ostalo od starina kad se nije surilo plinom nego se svinja zatrpa u slamu pa slama zapali. Gdegod jos uvek i to moze da se vidi, to je ono bas praaava staaara sirotinjska varijanta. Pa i to je prljenje? Tako rade moji, posle predju nozem a mi deca cekamo sa nestrpljenjem da jedemo kozuru.
April 3, 20223 yr 33 minutes ago, Radoye said: Orban je tipican politicki oportunista, kao uostalom i svaki moderni populista u zadnjih 30-tak godina. I dok se vajni analiticari gube pokusavajuci da im prisiju etikete komunista, fasista, ovih-onih-ista, oni jedino o cemu brinu je ostanak na vlasti po svaku cenu. Menjaju politicke stavove cesce nego gace, ulaze i napustaju saveze, sve vreme osluskujuci puls populacije i podilazeci najsirim mogicim slojevima igranjem na njihove strahove i podgrevajuci najnize strasti. Neprijatelja bobuhvala uvek ima dovoljno za uperiti prstom u njih, danas u ovoga sutra u onoga... pa to je fashizam.