Friend Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Ovom bilmezu tesko ko moze da parira..Mozda, mozda Dodik ima kapacitet.
radisa Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Meni najveća misterija što jadno svinjče prže na zemlji, u Mađarskoj nema rem? Ovako nešto,ako nema za skuplje varijante...
askeladden Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 2 hours ago, radisa said: Mogao je da zove i AV, da mu pomogne oko... Pa oko nečega, jebem li ga...Valjda bi nešto mogao, makar da drži svinju za rep dok majstor ne odradi... Ne znam šta bi drugo mogao... Da nosi slaninu i sunke na solenje.Samo solenje bi vec bilo previse za njega.
Djuro Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 (edited) 21 minutes ago, radisa said: Meni najveća misterija što jadno svinjče prže na zemlji, u Mađarskoj nema rem? Ovako nešto,ako nema za skuplje varijante... nemaju, u madjarskoj ga rade ili na zemlji ili eventualno na nekim paletama, stolovima napravljenim od metalnih cevi i sl. ovo je praaaava sirotinjska varijanta, "narodska". pogodna za kampanju. Edited January 19, 2022 by Djuro
Radoye Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Da, Madjari svinju sure na zemlji, takav je obicaj kod njih. Valjda ostalo od starina kad se nije surilo plinom nego se svinja zatrpa u slamu pa slama zapali. Gdegod jos uvek i to moze da se vidi, to je ono bas praaava staaara sirotinjska varijanta. (A uz to idu i horor-price za plasenje sitne dece u stilu "jedna svinja ozivela pa istrcala iz slame sva u plamenu, pobila domacine i eno je jos uvek u sumi tako zapaljena, hrani se izkljucivo nevaljalom decom! ) 2
x500 Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Ljudi, ajde povedite racuna o terminologiji, zna ae sta je surenje. Voda na 65-70 stepeni, korito, lanac, zvono za surenje i brijac. Ovo sa brenerom ili slamom je nesto drugo - u Istocnoj Bosni se zove cicanje. 3
SNARC Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Hiljadu sela..hiljadu obicaja.. Kod kevinih su radili sa vrelom vodom i onim "kornetima za brijanje". Kod caletovih, svinja na zemlji i slama na nju pa se zapali..doduse, neki su to zvali i "prljenje". Pasolini bi mogao fin filmic da napravi na konto nasih "obicaja"
x500 Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 2 minutes ago, SNARC said: Hiljadu sela..hiljadu obicaja.. Kod kevinih su radili sa vrelom vodom i onim "kornetima za brijanje". Ti korneti su zvona za surenje, sa onom kukom na vrhu. 1
SNARC Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Kod nas mislim da ih nisu zvali zvona..ali ne mogu da se setim oridjidji imena. Doduse, sa kevine strane su Rumuni pa ne bi mnogo pomoglo ni da se setim
Cane Vukic Prebranac Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 3 hours ago, radisa said: Meni najveća misterija što jadno svinjče prže na zemlji, u Mađarskoj nema rem? Ovako nešto,ako nema za skuplje varijante... Све равно па се и свиња пржи у хоризонтали
x500 Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 6 minutes ago, SNARC said: Kod nas mislim da ih nisu zvali zvona..ali ne mogu da se setim oridjidji imena. Doduse, sa kevine strane su Rumuni pa ne bi mnogo pomoglo ni da se setim U Banatu se koristi rec glokna, od nemackog Glocke. 2
SNARC Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 2 minutes ago, x500 said: U Banatu se koristi rec glokna, od nemackog Glocke. A moguce..mada mislim da nije to. Lepo je sto se toliko strucni oko ove oblasti gospodine 1
Friend Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Kako sve to izgleda nije ni cudo sto sve vise ima vegana
x500 Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 (edited) 4 minutes ago, SNARC said: Lepo je sto se toliko strucni oko ove oblasti gospodine Mogu da razumem "novinare" Informera da pisu kao pisu. Ali, ljudi na PPP ipak moraju da da paze na terminologiju. Ovo je jedan ozbiljan forum, a ne tamo neka "novina". 😇 Edited January 19, 2022 by x500
namenski Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 (edited) Svaka pristojnatm domacinska kuca ima na pogodnom mestu iz takozvane ploce jos tokom izgradnje, ispusten izvijen deo armature, tako oko fitm desetka, moze i osmica, namenjen upravo бешењу prema raznim potrebama, od svinjceta, do motora koji iz auta/traktora treba izvaditi.... Edited January 19, 2022 by namenski
Recommended Posts