Jump to content
IGNORED

Zašto se Jugoslavija/SFRJ zaista raspala

Anonymous

Recommended Posts

Posted

Pa jeste. Nije je ostvario u punom njenom smislu ali inicijalno jeste postavio temelje, rekoh, od države u kojoj si do juče fasovao 'apsanu za psovanje Tita i partije ne možeš očekivati mnogo u godinu ili dve.

Nakon što mu se dalo još deset godina ostvario je državu u kojoj je poraženog političkog suparnika polilo živim krečom, o čemu ti pričaš čudni čovječe?

Posted

Dobro, to je posle napredovalo, cinjenica. Posle je vrsio atentate na vodje opozicije.

Tuđman? Kada.

Milošević jeste, nego jel ti stvarno misliš da bi u nekoj federalnoj Jugoslaviji na čiji je presto uspeo da zasedne on izdržao duže od par godina? :)

Posted

Tuđman? Kada.

Milošević jeste, nego jel ti stvarno misliš da bi u nekoj federalnoj Jugoslaviji na čiji je presto uspeo da zasedne on izdržao duže od par godina? :)

Ne razumes. On je pravio, ne Jugoslaviju, ne Srbiju, ne Svazilend, nego zemlju u kojoj je on sampion, car, pobednik u skoku u dalj. Drzava u kojoj to nije ga nije zanimala. A u drzavi u kojoj to jeste je imao nameru da svoju vlast brani bilo kako. Tako da bi on to caskom razbucao povlaceci se na rezervni polozaj, a to je - srpski nacionalizam. To se sve vec desilo!

Posted

U Srbiji se desilo, u uslovima rata i sranja, branimo srpstvo bla bla. Pa i u toj Srbiji čim je ratna psihoza prestala počeo je da gubi. U Jugoslaviji u miru isto to?

Malo sutra :)

Posted (edited)

U Srbiji se desilo, u uslovima rata i sranja, branimo srpstvo bla bla. 

Od Vuka Draskovica i Dobrice Cosica?

Edited by MancMellow
Posted

Ja sam prestao, nije humano.

Posted

Od Vuka Draskovica i Dobrice Cosica?

Ma od ustaških hordi i Alijinih mudžahedina. Bio bi taj mnogo finiji da su svi na okupu itekako, a ako ne bi mnooogo bi i brže i laganije odlepršao.

Sve to je učitavanje naknadnih događaja koji su se desili u potpuno drugačijim okolnostima.

Posted

Reci cu ssmo jedno, e da je Bjelica..

Posted

Ma od ustaških hordi i Alijinih mudžahedina. Bio bi taj mnogo finiji da su svi na okupu itekako, a ako ne bi mnooogo bi i brže i laganije odlepršao.

Sve to je učitavanje naknadnih događaja koji su se desili u potpuno drugačijim okolnostima.

Ma daaa, Milosevic bi bio superfin prema Hrvatima i Slovencima, al eto oni ga odjebali pa poludeo čovek, odjeb'o demokratiju i krenuo da mlati one koji su demonstrirali protiv smene 1 Dobrice. Zbog srpstva, dabome. Daj jbt, ni sam ne veruješ u ono što pišeš. 

Posted

Ma morao bi zbog odnosa snaga, jbt, misliš da bi mu iko u Sloveniji i Hrvatskoj klicao na način na koji su mnogi u Srbiji to činili? Bi 100jka. Drugo, on bi tu bio samo i jedino kao nekakav predsednik nekog "reformisanog" SKJ te pored sebe imao i Šuvara i Račana i sl. likove. Šta, da ne bi nekog ubijao? Treće, fokus bi bio na raspaloj ekonomiji itd.

Mislim, nema bre teorijske šanse.