Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zašto se Jugoslavija/SFRJ zaista raspala

Featured Replies

Sva je sreca te ti neces pisati tu istoriju :D

Watch me :fantom: :namenskomeksplodiraglava:

• Replies 3.1k
  • Views 212.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ostala je komustički/socijalistički orijentisana i to nakon pada Berlinskog zida, to je bila prelomna tačka pucanja komunizma, mislim čak je i SSSR je propao ubrzo nakon toga. Moralo je postojati neko

• Manimo se Calija , ali nisam siguran da su se stvari bas tako odvijale, a pogotovo ne u odlucujuci uticaj centara moci na celu sa DB-ima, UDB-ama i ostalim ortopedskim pomagalima iz revizionistickog a

• Takve novootkrivene tvrdnje raznih profdrova imaju prodju kod provincijskih advokata zainteresovanih za istoriju, pod uslovom da ta istorija pocinje 1990. i svodi se na mucenutm, Jugoslavijom zajebanu

Posted Images

:lolol:

Ja to za Srbiju ne bih mogao reći.

mogao bi, zato sto si sam priznao da milosevic nije imao nameru da se podredi saveznoj vladi :D 

^_^

Uostalom ustav 1990 je pisan tako da je omogucavao nepodredjivanje saveznim vlastima (recimo cl 135 na osnovu koga je Milosevic i isporucen u Hag)

mogao bi, zato sto si sam priznao da milosevic nije imao nameru da se podredi saveznoj vladi :D

Naravno, imao je nameru da on bude savezna vlada. :D

Taj je sukob između njega i A. Markovića bio ideološko-koncepcijski i lični, nije bio iz iste ravni iz koje je bio sukob Slovenaca i A. Markovića.

:whistle:

Uostalom ustav 1990 je pisan tako da je omogucavao nepodredjivanje saveznim vlastima (recimo cl 135 na osnovu koga je Milosevic i isporucen u Hag)

:lolol:  ^_^

Govorim o liberalnodemokratskom državnom uređenju, o parlamentarnoj federaciji gde se održavaju izbori, o predstavničkoj demokratiji. To je Milošević stvorio i u Srbiji i u SRJ.

:lolol: ^_^

Nenamjenska upotreba ustavnih odredaba! :lol:

Edited by Roger Sanchez

Izbori Rođo, izbori.

Kanda biste se, u kontrafaktualnom svetu, s Mančovom odeljenskom zajednicom gicali svirajući u pištaljke i pevajući "Slobo lopove, Šuvare lopove" i "bando crvena" negde 1993. :D

Edited by Tribun_Populi

Naravno, imao je nameru da on bude savezna vlada. :D

Taj je sukob između njega i A. Markovića bio ideološko-koncepcijski i lični, nije bio iz iste ravni iz koje je bio sukob Slovenaca i A. Markovića.

Jeste. Miloseviceva koncepcija je bila da Srbiji niko ne moze da govori sta da radi, ali da zato ona po potrebi i u skladu sa mogucnostima moze da uzurpira federaciju, dok je kod slovenca bilo to da niko ne moze da im kaze sta da rade i da se po potrebi osamostale. Razlicito je, ali po potencijalu da nanese stetu jugoslovenskoj federaciji - isto.

Razlicito je, ali po potencijalu da nanese stetu jugoslovenskoj federaciji - isto.

Slažem se, nezavisno od početne pozicije krajnji rezultat jeste takav.

Izbori Rođo, izbori.

Radilo je to i Tuđmana dok ih je dobivao, pa se ne može reći da je u Hrvatskoj ostvario predstavničku demokraciju i LDDU. Ali zato je izvukao neriješeno s Miloševićem u onoj igri koja je obojicu najviše zanimala, igri s granicama.

Radilo je to i Tuđmana dok ih je dobivao, pa se ne može reći da je u Hrvatskoj ostvario predstavničku demokraciju i LDDU. Ali zato je izvukao neriješeno s Miloševićem u onoj igri koja je obojicu najviše zanimala, igri s granicama.

Pa jeste. Nije je ostvario u punom njenom smislu ali inicijalno jeste postavio temelje, rekoh, od države u kojoj si do juče fasovao 'apsanu za psovanje Tita i partije ne možeš očekivati mnogo u godinu ili dve.

Pa jeste. Nije je ostvario u punom njenom smislu ali inicijalno jeste postavio temelje, rekoh, od države u kojoj si do juče fasovao 'apsanu za psovanje Tita i partije ne možeš očekivati mnogo u godinu ili dve.

Dobro, to je posle napredovalo, cinjenica. Posle je vrsio atentate na vodje opozicije i otvoreno krao izbore.

Edited by MancMellow