Jump to content
IGNORED

Zašto se Jugoslavija/SFRJ zaista raspala

Anonymous

Recommended Posts

Posted

Sva je sreca te ti neces pisati tu istoriju :D

Watch me :fantom: :namenskomeksplodiraglava:

Posted

Ja to za Srbiju ne bih mogao reći.

mogao bi, zato sto si sam priznao da milosevic nije imao nameru da se podredi saveznoj vladi :D 

Posted

^_^

Posted

Uostalom ustav 1990 je pisan tako da je omogucavao nepodredjivanje saveznim vlastima (recimo cl 135 na osnovu koga je Milosevic i isporucen u Hag)

Posted

mogao bi, zato sto si sam priznao da milosevic nije imao nameru da se podredi saveznoj vladi :D

Naravno, imao je nameru da on bude savezna vlada. :D

Taj je sukob između njega i A. Markovića bio ideološko-koncepcijski i lični, nije bio iz iste ravni iz koje je bio sukob Slovenaca i A. Markovića.

Posted

:whistle:

Posted

Uostalom ustav 1990 je pisan tako da je omogucavao nepodredjivanje saveznim vlastima (recimo cl 135 na osnovu koga je Milosevic i isporucen u Hag)

:lolol:  ^_^

Posted (edited)

Govorim o liberalnodemokratskom državnom uređenju, o parlamentarnoj federaciji gde se održavaju izbori, o predstavničkoj demokratiji. To je Milošević stvorio i u Srbiji i u SRJ.

:lolol: ^_^

Nenamjenska upotreba ustavnih odredaba! :lol:

Edited by Roger Sanchez
Posted (edited)

Izbori Rođo, izbori.

Kanda biste se, u kontrafaktualnom svetu, s Mančovom odeljenskom zajednicom gicali svirajući u pištaljke i pevajući "Slobo lopove, Šuvare lopove" i "bando crvena" negde 1993. :D

Edited by Tribun_Populi
Posted

Naravno, imao je nameru da on bude savezna vlada. :D

Taj je sukob između njega i A. Markovića bio ideološko-koncepcijski i lični, nije bio iz iste ravni iz koje je bio sukob Slovenaca i A. Markovića.

Jeste. Miloseviceva koncepcija je bila da Srbiji niko ne moze da govori sta da radi, ali da zato ona po potrebi i u skladu sa mogucnostima moze da uzurpira federaciju, dok je kod slovenca bilo to da niko ne moze da im kaze sta da rade i da se po potrebi osamostale. Razlicito je, ali po potencijalu da nanese stetu jugoslovenskoj federaciji - isto.

Posted

Razlicito je, ali po potencijalu da nanese stetu jugoslovenskoj federaciji - isto.

Slažem se, nezavisno od početne pozicije krajnji rezultat jeste takav.

Posted

Izbori Rođo, izbori.

Radilo je to i Tuđmana dok ih je dobivao, pa se ne može reći da je u Hrvatskoj ostvario predstavničku demokraciju i LDDU. Ali zato je izvukao neriješeno s Miloševićem u onoj igri koja je obojicu najviše zanimala, igri s granicama.

Posted

Radilo je to i Tuđmana dok ih je dobivao, pa se ne može reći da je u Hrvatskoj ostvario predstavničku demokraciju i LDDU. Ali zato je izvukao neriješeno s Miloševićem u onoj igri koja je obojicu najviše zanimala, igri s granicama.

Pa jeste. Nije je ostvario u punom njenom smislu ali inicijalno jeste postavio temelje, rekoh, od države u kojoj si do juče fasovao 'apsanu za psovanje Tita i partije ne možeš očekivati mnogo u godinu ili dve.

Posted (edited)

Pa jeste. Nije je ostvario u punom njenom smislu ali inicijalno jeste postavio temelje, rekoh, od države u kojoj si do juče fasovao 'apsanu za psovanje Tita i partije ne možeš očekivati mnogo u godinu ili dve.

Dobro, to je posle napredovalo, cinjenica. Posle je vrsio atentate na vodje opozicije i otvoreno krao izbore.

Edited by MancMellow