simeon_lupus Posted October 16, 2021 Posted October 16, 2021 Колико знам долази уз оперативни систем већ инсталирано, тако да им то не би био проблем. Ваљда . Мислим да је већа препрека за неку модернизацију у том смислу информатички неписмен кадар - и у суду, и код адвоката, и у тужилаштву.
Popular Post Ayatollah Posted October 16, 2021 Popular Post Posted October 16, 2021 5 hours ago, Hamlet Strašni said: Ne znam da li je autluk redovna opcija. Kad sam ja bio pripravnik, bila su dva kompa u celom V sudu Koji su stajali u biblioteci, i na jednom od njih bilo obaveštenje da se ne pali, jer je pokvaren. Ako bi ga ko god slučajno upalio, on je odmah počinjao da zuji jako, i posle 5-10 minuta počinjao da se koči i trokira, sve dok mu ne izađe blue screen of death. E vidiš, mene je jednog lepog dana, dok sam još volonter bio, tadašnji sekretar suda pitala da li se razumem u računare i da li bih hteo da pogledam šta se dešava sa tim kompjuterom, jer bi značilo da proradi. Ja sam prihvatio, otvorio kompjuter i video da je razlog problema najbanalniji mogući - kabl za napajanje ploče je išao iznad kulera od procesora, i markica sa markom i modelom ploče se zavukla u kuler i ometala njegov rad, zbog čega se procesor pregrevao i automatski isključivao posle nekog vremena. Intervencija se sastojala od toga da pomerim kabl tri cm udesno i da zatvorim kućište, posle čega je kompjuter dalje radio bez ikakvih problema. Oduševljena ovom čarobnom intervencijom, uprava suda me je pitala da li znam da sklopim računar. Ja sam rekao da znam, očekujući da se pitanje odnosi na sklapanje računara od komponenti i instalaciju Windowsa. Na moje veliko iznenađenje, ispostavilo se da u magacinu suda više od godinu dana stoji potpuno sklopljen desktop računar i prateći monitor sa preinstaliranim OEM Windowsom (nečija donacija, da li Grada Beograda, da li nekih strendžera), ali da niko iz suda ne zna da poveže miš, tastaturu i monitor sa kućištem (obični PS/2 i VGA portovi), i da utakne strujni kabl u kućište. To sam završio za 5 minuta na sveopšte zadovoljstvo, koje se dodatno pojačalo kad su shvatili da znam da povežem na LPT1 port i da setujem i neki nesrećni štampač koji je mesecima skupljao prašinu u nekoj kancelariji - jedino nisam uspeo da ga nateram da radi bez tonera, za to su već morali sami da se snađu. Kao posledica svega toga, ja sam izašao na glas u sudu kao IT ekspert i haker, i onda su me jahali mesecima za razne kritične stvari poput prljavih miševa i zgužvanog papira u štampaču, sve dok nisu iz nekog ministarstva povukli neke nesrećnike koji su bili tehnološki višak da glume IT, pa sam onda avanzovao u oficira za vezu sa njima, svojevrsni interfejs između sveta prava i sveta IT-ja. Eto to su bile lepe godine pripravničke 2003 - 2005. 6 1 8
Hamlet Strašni Posted October 16, 2021 Posted October 16, 2021 I moja sreća kada sam otkrio bazu propisa i prakse indoka. Od tada više volim to nego Paragraf
Uskebasi Posted October 16, 2021 Posted October 16, 2021 Ja sam u sudu bio veliki beli vrač jer sam im posle x godina korišćenja racunara otkrio tajnu da sa ctrl +, moze da se poveca font 😁 Prvo su danima obilazili oko mene i nešto se dosaptavali, niko nije smeo da pita odakle mi slova normalne velicine. Joj te radosti kad su konacno mogli da odmaknu monitor od ociju 😂
Hamlet Strašni Posted October 16, 2021 Posted October 16, 2021 A ti klinac 😝Ovde se na pocetku nekog topika raspitujes otprilike sta je pisarnica i gde se nosi podensak, a sada si iskusni advokat. 😂 U stvari smo svi omatoreli ovde… 3
Ayatollah Posted October 16, 2021 Posted October 16, 2021 Ja se sećam kad je tražio da ga banuju da bi mogao da spremi pravosudni. To je valjda jedini dogovoreni ban u istoriji PPP-a... 1 2
Frank Pembleton Posted October 16, 2021 Posted October 16, 2021 Surovi ste prema Moći, a grad mu danas slavi jubilej!Gde će vam duša? ... Shiit has hit the fan
Moća Posted October 17, 2021 Posted October 17, 2021 1 hour ago, Ayatollah said: Ja se sećam kad je tražio da ga banuju da bi mogao da spremi pravosudni. To je valjda jedini dogovoreni ban u istoriji PPP-a... Jel vidite kakvu sam zrtvu podneo da bi postao krvopijaadvokat!
April Posted October 17, 2021 Posted October 17, 2021 Izvinjavam se što prekidam šaljenje, ali govori nesuđeni ministar pravde: Ne znam za vas, ali ni u najgorim vremenima nisam znao za tipove koji ovako pišaju po rođenom esnafu. Znao sam za razne prodane duše, pesnike, novinare, profesore, lekare itditd., koji su bii spremni na svakakva poniženja za mrve sa stola, ali niko, ama baš niko nije tako i toliko pljuvao u tanjir iz koga jede. OVO i ne pljuje, ovo povraća. Boli ga naravno izbor sudija - on je postao sudija u divnom samoupravnom sistemu kad su sudije bile birane u lokalnim skupštinama(?!), kada su politički podobni šampioni udruženog rada mogli da biraju ko će da im sudi. Boli ga usaglašavanje domaćeg zakonodavstva sa EU - pa pobogu, neće valjda komore i pravnici da biraju između sebe, valjda će to činiti jednopartijska skupština. Fali samo ono: tako je svuda u svetu. Boli ga tužiačka istraga(ko reko Cvijan?), boli ga učešće savetnika u pripremi ZKP, gde god se ugrozi tal je prtisak 'Zapada i nevadinih organizacija'. Kako se ovaj bude uspinjao u hijerarhiji, a penje se, možemo računati da diktatura dobija sve otvoreniju formu... 1
nautilus Posted October 18, 2021 Posted October 18, 2021 (edited) Klijent je okrivljen za uzgajanje marihuane i određen mu je pritvor jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti krivično delo. Kad sam sudiji rekao da je fizički nemoguće ponoviti krivično delo jer se biljke ne gaje u jesen i zimu, sudija kaže: "Ja to ne znam" Jebo moj posao. Edited October 18, 2021 by nautilus 3
nautilus Posted October 18, 2021 Posted October 18, 2021 (edited) nije ma i da jeste, nebitno je, velika je količina u pitanju. samo da mi da neko iole razumno obrazloženje. ovo je bilo baš ono, drndanje u mozak. "šta mi možeš, ja sam sudija" Edited October 18, 2021 by nautilus
Hamlet Strašni Posted October 18, 2021 Posted October 18, 2021 1 minute ago, nautilus said: nije tja. Visi sud pretpostavljam?
nautilus Posted October 18, 2021 Posted October 18, 2021 5 minutes ago, Hamlet Strašni said: tja. Visi sud pretpostavljam? za uzgajanje je nadležan osnovni sud. ovo je mladenovac.
Recommended Posts