Filozof manijak Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 Bilo bi poželjno da se uvede progresivno kažnjavanje za svaki ponovljeni prestup (laž izrečenu u medijima). Ali avaj.
ultra plasticni Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 1 hour ago, halloween said: https://www.danas.rs/drustvo/majic-pravosudje-je-potupno-marginalizovano-po-pravdu-se-ide-kod-sultana/ Ne znam koja je bila namera sa ovim vickastim poređenjima i pošalicama, ali teško da će tako steći nekakve simpatije kod publike i odavati utisak skladne ličnosti. Isto i Stepanović sa "cveta cveće, pevaju ptičice kao u Skandinaviji". Mislim da ta vrsta prizemnog , da ne kažem uličnog humora, može samo da stvori utisak kao da se takmiče za medijsku pažnju sa svojim glavnim fokusom, gotovo protivkandidatom, Vučićem koji takođe svaki put ispali neku pošalicu. Osim toga, mislim da je pogrešan pravosudnocentrični pogled na sistem koji kaže da je pravosuđe "suština priče". Postoji jedna odvratna esnafska tendencija da su oni najbitniji, a pogotovo oni koji su "ceo radni vek" u pravosuđu tj. nisu mrdnuli nigde iz suda, a vreme potrošili na pelcerašenje po predmetima i izrabljivanje saradnika čekajući da budu izabrani za sudije/ viši sud/ predsednika suda. Za nekoga ko pledira da ostavi utisak visokog funkcionera, vrhunskog sudije krivičara, očekuje se malo rafiniraniji pristup javnosti. Naročito kad se ima u vidu da je teritorijalno pitanje ono što iscrpljuje ovu zemlju već duže vreme i da dok se ne definišu osnovni elementi države, priče o nadogradnji njenih glavnih atributa, kao npr. o nezavisnom pravosuđu, nisu u prvom planu. Zbog toga, čini mi se da su mnogo bolje one sudije koje se vrlo dozirano pojavljuju u javnosti. Pogotovo mislim da posebnu čast imaju one sudije koje su otišle iz pravosuđa, makar privremeno, nadam se. Jeste bolje su Vuciceve sudije
Hamlet Strašni Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Јел ради вама Портал судова. Ја цело преподне не могу да га отворим....
Frank Pembleton Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Izvinite na upadu, Majiću se sad završilo snimanje serije po knjizi, i sad će to da se pumpa... ... Shiit has hit the fan
simeon_lupus Posted September 17, 2021 Posted September 17, 2021 Pa i ne baš. VKS nikad nije rekao da je banka dužna da pokaže strukturu troškova i imao je u poslednjih godinu dana par odluka po posebnim revizijama gde je utvrđenivao nistavost tih odredbi (preinacio par presuda Privrednog apelacionog). Ni u jednoj od tih odluka se nije pozivao na strukturu.Zapravo će osnovni sudovi samo morati da promene obrazlozenje. Izreka se ne menja.
James Marshall Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Kako li je ovo njegova nadležnost, jebeš ga. Meni ovo djeluje fejk, ovakve stvari se ne pišu tako da ostane trag.
vememah Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Nije fejk. https://fic.org.rs/wp-content/uploads/2021/03/AmCham-FIC-inicijativa-naknade-za-obradu-kredita-i-naplacivanja-premije-NKOSK.pdf
James Marshall Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Solidno priznanje kakva smo banana od države.
Frank Pembleton Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 Ne znam za ovaj konkretan dopis, no ta "komora" je i ranije imala te preporuke koje su ekspresno prihvatane... ... Shiit has hit the fan
Reaktor Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 Protest advokata: Ne idemo odavde dok Vrhovni sud ne povuče stav o bankama
eumeswil Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 (edited) Šta se može očekivati od ove tužbe zbog smanjenja penzija? Hoće proći isto kao sa bankama? Edited September 30, 2021 by eumeswil
Recommended Posts