Jump to content
IGNORED

Pravosuđe u Srbalja

Muwan

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Stefanović pretenduje na Zagino mesto. Bolje da ostane Zaga nego da dođe on. 

Neeee, bolje da dođe on. :evilsmile:

Posted (edited)
8 minutes ago, bejzbolka said:

Pa se vi nadajte da će neko da procesuira bandu kad padnu.

Ouvaj, istražne sudije su francuski konstrukt nastao u Napoleonovo doba, pošto se nije verovalo tužiocima koji su bili u službi ancient regime već se smatralo da će istragu objektivno sprovoditi nezavisni sudija.

Mi smo istražne sudije ukinuli 2013. godine da bi ih zamenili tužiocima koji su, pa, u službi režima. Ne znam čija je to bila ideja (Hamlete, Homen?), ali je sada i više nego evidentno kolika je to autogolčina.

Hrvatima i Česima, recimo, takva glupost nije padala na pamet.

Edited by Tribun_Populi
Posted
Just now, Tribun_Populi said:

Ouvaj, istražne sudije su francuski konstrukt nastao u Napoleonovo doba, pošto se nije verovalo tužiocima koji su bili u službi ancient regime već se smatralo da će istragu objektivno sprovoditi nezavisni sudija.

Mi smo istražne sudije ukinuli 2013. godine da bi ih zamenili tužiocima koji su, pa, u službi režima. Ne znam čija je to bila ideja (Hamlete, Homen?), ali je sada i više nego evidentno kolika je to autogolčina.

Hrvatima i Česima, recimo, takva glupost nije padala na pamet.

Koliko ja znam to su sve progurali amerikanci. 

• +1 2
Posted

Čini mi se da je neki majstor iz SAD u Distriktu Brčko isto tako uveo precendentni sistem. 

Posted

Odavno se priča i da Zagu oni drže na poziciji. Nije mi baš jasan njihov motiv za tako nešto, ali po kuloarima je to opšte prihvaćeno mišljenje.

Posted
48 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Jebo im ja mamu. Oni dobro znaju kako je kod njih bilo u drugoj polovini XIX i na početku XX veka sa tužilačkom istragom, dok je tužioce postavljala izvršna vlast i nekakvi saveti i komisije. Pa su brže-bolje menjali ustave i određivali da se tužilac bira na opštenarodnim izborima, kao predsednik.

Znam da je čitav taj proces finansirao USAid, ali i dalje ne mogu da se načudim idiotluku naših, koji su sve to nekritički prihvatali samo da se uzme kinta kroz radnu grupu™.

Posted
58 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Što onda ne proguraše da se spoje tužilaštvo i pravobranilaštvo u jedan organ, i da se njegov prvi čovek bira na izborima, kao u Americi. Mada mogu samo da zamislim između kakvih "eminentnih pravnika" bismo morali da biramo, tačno bi nam Đuka bio tu prvi čovek.

• -1 1
Posted
1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Čini mi se da je neki majstor iz SAD u Distriktu Brčko isto tako uveo precendentni sistem. 

Najgenijalnije je što Distrikt Brčko ima Komisiju za hartije od vrednosti. Mogu samo da zamislim kakva je to brutalna ladovina od posla tamo.

• Haha 3