Tribun_Populi Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 2 minutes ago, Hamlet Strašni said: Stefanović pretenduje na Zagino mesto. Bolje da ostane Zaga nego da dođe on. Neeee, bolje da dođe on.
Tribun_Populi Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 (edited) 8 minutes ago, bejzbolka said: Pa se vi nadajte da će neko da procesuira bandu kad padnu. Ouvaj, istražne sudije su francuski konstrukt nastao u Napoleonovo doba, pošto se nije verovalo tužiocima koji su bili u službi ancient regime već se smatralo da će istragu objektivno sprovoditi nezavisni sudija. Mi smo istražne sudije ukinuli 2013. godine da bi ih zamenili tužiocima koji su, pa, u službi režima. Ne znam čija je to bila ideja (Hamlete, Homen?), ali je sada i više nego evidentno kolika je to autogolčina. Hrvatima i Česima, recimo, takva glupost nije padala na pamet. Edited December 26, 2024 by Tribun_Populi
Hamlet Strašni Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Just now, Tribun_Populi said: Ouvaj, istražne sudije su francuski konstrukt nastao u Napoleonovo doba, pošto se nije verovalo tužiocima koji su bili u službi ancient regime već se smatralo da će istragu objektivno sprovoditi nezavisni sudija. Mi smo istražne sudije ukinuli 2013. godine da bi ih zamenili tužiocima koji su, pa, u službi režima. Ne znam čija je to bila ideja (Hamlete, Homen?), ali je sada i više nego evidentno kolika je to autogolčina. Hrvatima i Česima, recimo, takva glupost nije padala na pamet. Koliko ja znam to su sve progurali amerikanci. 2
Hamlet Strašni Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Čini mi se da je neki majstor iz SAD u Distriktu Brčko isto tako uveo precendentni sistem.
bejzbolka Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Odavno se priča i da Zagu oni drže na poziciji. Nije mi baš jasan njihov motiv za tako nešto, ali po kuloarima je to opšte prihvaćeno mišljenje.
Tribun_Populi Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 48 minutes ago, Hamlet Strašni said: Koliko ja znam to su sve progurali amerikanci. Jebo im ja mamu. Oni dobro znaju kako je kod njih bilo u drugoj polovini XIX i na početku XX veka sa tužilačkom istragom, dok je tužioce postavljala izvršna vlast i nekakvi saveti i komisije. Pa su brže-bolje menjali ustave i određivali da se tužilac bira na opštenarodnim izborima, kao predsednik. Znam da je čitav taj proces finansirao USAid, ali i dalje ne mogu da se načudim idiotluku naših, koji su sve to nekritički prihvatali samo da se uzme kinta kroz radnu grupu™.
Ayatollah Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 58 minutes ago, Hamlet Strašni said: Koliko ja znam to su sve progurali amerikanci. Što onda ne proguraše da se spoje tužilaštvo i pravobranilaštvo u jedan organ, i da se njegov prvi čovek bira na izborima, kao u Americi. Mada mogu samo da zamislim između kakvih "eminentnih pravnika" bismo morali da biramo, tačno bi nam Đuka bio tu prvi čovek. 1
Ayatollah Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 1 hour ago, Hamlet Strašni said: Čini mi se da je neki majstor iz SAD u Distriktu Brčko isto tako uveo precendentni sistem. Najgenijalnije je što Distrikt Brčko ima Komisiju za hartije od vrednosti. Mogu samo da zamislim kakva je to brutalna ladovina od posla tamo. 4
fillex Posted January 14 Posted January 14 Treba iskontrolisati to vrcavo i dinamično tržište kapitala u Brčkom 🤣
Hamlet Strašni Posted Wednesday at 17:44 Posted Wednesday at 17:44 Данас сам имао суђење у Другом суду у парници, код судије која је потпуно луда. Потпуно. Луда. Потпуно луда. На крају ју је записничарка питала да ли је рочиште одржано или није, а судија је одговорила - како хоћеш, мени је свеједно. Није хтела ни да закаже наредно рочиште, ставила предмет у евиденицију и напоменула да је попуњена до септембра. До септембра. 2 2
Uskebasi Posted Wednesday at 18:28 Posted Wednesday at 18:28 Standard srpskog pravosudja Meni jedna isto tako luda odrzala 7 pripremnih ročišta i posle svakog ročišta unela moju primedbu da se u porodicnim sporovima ne drzi pripremno ročište i njen odgovor "Ako Vi tako kažete". A pre par dana tužilac unela u zapisnik da me opomije jer "odbijam da potpisem zapisnik pre nego što zapisnik bude odštampan"
Hamlet Strašni Posted Wednesday at 18:38 Posted Wednesday at 18:38 8 minutes ago, Uskebasi said: Standard srpskog pravosudja Meni jedna isto tako luda odrzala 7 pripremnih ročišta i posle svakog ročišta unela moju primedbu da se u porodicnim sporovima ne drzi pripremno ročište i njen odgovor "Ako Vi tako kažete". A pre par dana tužilac unela u zapisnik da me opomije jer "odbijam da potpisem zapisnik pre nego što zapisnik bude odštampan" Ovo danas je bilo daleko od standarda, bar po mom uzorku. Baš uznemirujuće.
Hamlet Strašni Posted Wednesday at 18:49 Posted Wednesday at 18:49 Ma ja sam tolerantan, sreo sam lep broj što ludaka, što umišljenih, što nesposobnih, što likova što vezuju kravatu na polo majicu. Ali ovo je bilo baš nestvarno.
Recommended Posts