Jump to content
IGNORED

SWTOR


teacher

  

20 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ok, vreme je da se otvori posebna tema. Koliko vidim bar 3 člana foruma su dobili invite za beta testing vikend, a bar 2 člana će sigurno igrati igru kad izađe 20. decembra. Dovoljno za hype na forumu, što da ne. Radnja se dešava preko 3000 godina pre događaja iz filmske heksologije. Poznati svet je podeljen na 2 strane: Republika i Imperija, odn Džedaji i Sithi. Naravno, postoji i prateće osoblje u vidu Huttova, raznih lopova, lovaca na ucene, itd. Više o tome na: linku.Onima koji su igrali i voleli Bioware igre (od NWN preko KOTORA, pa sve do DA i MA), mnogo toga će biti poznato, ali ima i novina koje su programeri pokupili sa raznih strana, kažu najčešće od WOW-a. Etički deo priče o Džedajima i Sithima potpuno je preslikan iz KOTOR-a, na moje veliko oduševljenje, ali je zato interfejs radikalno promenjen. A sad konkretno:- Klase:

 1. Republika
  • Jedi Knight (Tenk klasa za one koji su upoznati sa terminima RPG-a)
  • Jedi Consular (Healer, Crowd Controler, Mage DPS )
  • Trooper (DPS)
  • Smugler (Rogue DPS, očigledno Han Solo klasa)

[*]Imperija

 • Sith Warrior (Tenk)
 • Sith Inquisitor (kao Consular)
 • Bounty Hunter (DPS)
 • Imperial Agent (Rogue)

- Posle 10 nivoa, dolazi prvi izbor u pravljenju lika, gde se bira put u vidu biranja advanced class. Npr. Consular može da se opredeli da li će da bude Sage (razvija osobine healera, dobija extra forcea) ili Shadow (više učestvuje u igri kao DPS). Više o tome: ovde.Svaka klasa dobija svoj Starship, koji ima specifične osobine. To dolazi do izražaja u svemirskim borbama.

- Svaka klasa dobija odgovarajućeg Companiona, da ne kažem Henchmena (ako smo već kod Bioware igara), a može na svom putovanju pokupiti još saradnika. S time, da samo sa jednim može da krene u borbu (ako se ne radi o grupnoj misiji, tj ako je solo quest). Dobra strana kompanjona je da oni mogu da rade i druge stvari dok vi oslobađate poznati svemir od Sith trasha. Tako neki mogu da odu u diplomatsku misiju, neki mogu da odrade pretraživanje arheološke lokacije, itd. a sve to zarad da bi vam doneli pare ili artifakte ili druge usluge. Više.- Flashpoints. To su zajedničke misije više ljudskih igrača. Ima ih na desetine kako kaže Bioware. I u flashpointsima imate etičke mozgalice prilikom dijaloga, tj možete da birate da li ćete ići tamnom ili svetlom stranom. Sistem je takav da svaki igrač da svoj odgovor i to mu se računa, ali samo jedan bude biran na slučajan način da to kaže ispred cele grupe i taj njegov izbor vodi daljim akcijama. Takođe postoje i Operacije, gde se uključuje mnogo igrača, a svi dobijaju odgovorajući broj exp poena i para i šta sve ne.Ok. To je to oko igre. Sad nešto praktično. Beta testiranje je zahtevalo skidanje 20 GB, što i nije mnogo. Međutim, puno problema je bilo sa instaliranjem cele skalamerije. Pa onda, support na forumu nije bio zadovoljavajući iz 2 razloga: prvi je da je server sajta padao svakih 5 minuta i nije bio upotrebljiv, a drugi je da nije bilo admina koji bi odgovorio na pitanje na test podforumu. Takođe, nejasno je koliko vam preostaje vremena za download patcheva, itd. Za sada je proces testiranja (iako test igre počinje u petak u 17CET, ja sam na redu u subotu u 17CET) vrlo traljav i vrlo razočaravajući. Videćemo šta će biti za vikend. Moj utisak je da oni ni u kom slučaju nisu bili spremni za izdavanje igre 20. 12.Dodatak: Onaj ko hoće da se bori protiv Imperijalističkog šljama, može da se učlani u PPP guild...Ne znam zašto će nam to, ali lepo je imati.

Link to comment
 • Replies 280
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • bigvlada

  80

 • teacher

  76

 • Amos

  22

 • Santa

  17

Top Posters In This Topic

Ma da.. lucky my ass. Radim do 16:30, kući sam najranije u 18:00, a sutra radim :(BTW preorderovo sam igru, al mi se ne vidi na sajtu.. neki ebeni bug... već sam im 5-6 puta slao request da to srede, ali kažu da ne može :(

Link to comment
Prasline od tebe očekujem da budeš dostojan tamne strane, kao npr:
:D Да нисам Undead Shadow Priest у WoW ти би погодио мој избор. Овако сам хтео да се региструјем као Imperial Agent / Sniper, али си ме зајебао оснивањем гилда. Најпрљавије што сам нашао на нетамној страни је Smuggler / Gunslinger. Штета, баш волим да играм Швабу у дотираном филму.
Link to comment

Bio Tauren arms Warrior, Tauren Shaman, (u hordi samo Tauren) :)Zbog drugara prešao u alijansu na drugom serveru, Human prot Warrior (human lore je ono... za povraćanje), i onda NE priest disc/shadow.Ovde još nisam odlučio :)

Link to comment

Bar jedan MMO koji sigurno neću probati. Generalno volim taj Star Wars groove, samo me nervira kad demonstriraju poslovičnu nemaštovitost i nude nam more of the same pod novom etiketom.

Etički deo priče o Džedajima i Sithima potpuno je preslikan iz KOTOR-a, na moje veliko oduševljenje
:isuse:Da li je moguće da priču koja se dešava tri hiljade godina pre filmova ne možeš da sastaviš od maaaalo originalnijih elemenata nego borba dobra & zla, republike & imperije, lightsaber galore?U KOTORu je za mene vrhunac ove bedastoće bilo kad se ispostavilo da je onaj prastari Jedi master na Dantooine bukvalno klonirani Yoda.
Link to comment

Kao velikom fanu KOTOR-a i SW-a an zeneral, SWTOR mi se igra toliko da ga necu igrati, zarad ocuvanja drustvenog zivota i akademskih ambicija. No, bice mi zadovoljstvo da vas pratim na ovom topiku.

Link to comment
Soft clothie.
angry.gif gnome lock... dok nisu odlucili u Cati da ne smemo da ubijamo magove i paladine(valjda nije po loreu da lock sme nekoga da ubije, na kurac ih nabijem), video bi ti ko je soft clothie!!! da ne pricam da sam jebo ceo raid u DPSu usput dobijajuci najmanje heala(dok su ovi u oklopima spammovali TS sa dernjavom heal, heal, heal!!!!)inace, ovo necu igrati, MMO se vracam samo ako budem imao vremena kada izadje Mists...
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...