CPP Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Unfortunately for Cyprus, that plan is unacceptable to the troika simply because it increases the total lending volume.Ovako na prvu loptu meni deluje da samo uspostavljanje tog fonda znaci odbijanje trojkine ponude.
Аврам Гојић Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 (edited) pa naravno. citam da se Kiprani sinoc nisu ni pojavili na nekom vaznom sastanku. plan trojke je mrtav i sahranjen, koliko vidim. Edited March 21, 2013 by Marko M. Dabovic
CPP Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 (edited) ANNOUNCEMENTThe Cyprus Securities and Exchange Commission ("the Commission") wishes to drawthe attention of investors to the fact that the various publications that appear today,particularly in the electronic media, refering to the Commission's decision to "close" theLaiki Bank Ltd (Cyprus Popular Bank Public Co Ltd), do not correspond to reality.It is underlined that the Commission has not taken any such decision and, in fact, it is notthe competent Authority for taking such a decision.Nicosia, 21 March 2013This unofficial English text is for information purposes only.The official text is in the Greek language.It's not dead, it's resting.Informacije cure na sve strane :) Jako je tesko glumiti ludilo u ovako maloj sredini.Jutrosnji trac je stigao licnim kanalima iz jedne od najvecih advokatskih firmi. U medjuvremenu je stigao po drugoj liniji (clan uprave Laikija). Edited March 21, 2013 by CPP
Tale Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Mali off:http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/373331/Do-Kipra-ostalo-mesta-samo-u-biznis-klasiSada samo Đura da se postavi na aerodrom i da beleži ko ide, a ko se vraća..
Аврам Гојић Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 snafu se nastavlja The Cyprus Central Bank has denied local media reports that the Cyprus Popular Bank (also trading as Laiki Bank) is set to close, and will be split into good and bad assets.A spokeswoman for the bank said "reorganisation" was not the same as closure, Bloomberg News reported. She said the authorities were trying to find the best solution for the bank.The state run broadcaster CYBC is saying that bank deposits are guaranteed up to €100,000.
Filipenko Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 I oni ladno drže banke zatvorene do daljnjeg??? Je li to samo za puk/klijentelu vrste boranija? Radi li neki deo platnog prometa, išta...? Elektronsko bankarstvo?
katodik Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Ja juce na BBC-ju cuo da radnje ne primaju debitne kartice, Ako je to tacno, koliko jos ima vremena do cigle u izlog?
Аврам Гојић Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 I oni ladno drže banke zatvorene do daljnjeg??? Je li to samo za puk/klijentelu vrste boranija? Radi li neki deo platnog prometa, išta...? Elektronsko bankarstvo?rade samo ATM-ovi i nista drugo. nema platnog prometa, nema transfera novca. sad citam da mali trgovci mogu da izdrze do vikenda, jer ne mogu da placaju robu dobavljacima, a i dobavljaci imaju tekuce troskove koje verovatno sada ne mogu da servisiraju...
Аврам Гојић Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Ja juce na BBC-ju cuo da radnje ne primaju debitne kartice, Ako je to tacno, koliko jos ima vremena do cigle u izlog?Primanje debitnih kartica bilo bi iracionalno. "It's all about cash now. Only a gambler will take cheques in this situation," said retired government official Phaedon Vassiliades as he withdrew money from the bank's ATM at Ledra Street,.... "The markets have already factored in the Cyprus debacle. Nobody is going to have trust in Cyprus again. I just want to withdraw cash as much as possible as even fuel stations and departmental stores are now accepting only cash."
katodik Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Primanje debitnih kartica bilo bi iracionalno.Naravno da su kartice pukle, ali koliko kesa ima unaokolo i dokle, i sta ce biti ako ponestane? Mislim da vecina ljudi pare ima na tekucim racunima, tj. misli da ih ima... Ako ovo potraje, sta onda?
Аврам Гојић Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Naravno da su kartice pukle, ali koliko kesa ima unaokolo i dokle, i sta ce biti ako ponestane? Mislim da vecina ljudi pare ima na tekucim racunima, tj. misli da ih ima... Ako ovo potraje, sta onda?Ja mislim da niko zapravo ne zna sta onda. Ovako iz glave, sta je najgori scenario: bonovi za hranu i zivotne namirnice tokom perioda izlaska iz zone evra i povratka na jako devalviranu kiparsku funtu.
Аврам Гојић Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Joe Lynam BBC Biz @BBC_Joe_Lynam4mThe road outside #Cyprus parliament is now closed because soon to be jobless Laiki bank workers were attacking politicians
katodik Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Da, a uz to idu neredi, lupanje prodavnica, mozda vanredno stanje...
Recommended Posts