Indy Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Kad bi hteo čovek da ti oponira, naprosto ne bi znao odakle da počne. Kraće je reći da ti u postu nijedna tvrdnja nije ispravna.
Anduril Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 ovo je vec za PZD. daj malo razmisli sta pises. znaci ja odem do stedionice i treba pre nego sto ulozim pare da iscitam eleaborat o ulaganju mog novca i ako mi se ne svidi ili ne shvatim, ostavicu pare u slamarici¿Upravo to - gledas kome pozajmljujes svoj novac. Ko ti je kriv ako pozajmljujes lokalnom pijancu a transakciju garantuje lokalni bandit sa svojom valutom koju moze da stampa.Zato je track record banaka a i drzava toliko vazan - neke bankrotiraju svakih par desetina godina a neke ne.
Аврам Гојић Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) Inace super su mi antikomunisti kao sto je Luther, koji tako lagodno raspolazu tudjom imovinom :lolol:andurile, postoje zakoni, ljudi nisu vidoviti, porez obuhvata sve kiparske banke...andurile pobogu jebote.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Edited March 18, 2013 by Marko M. Dabovic
Indy Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Inace super su mi antikomunisti kao sto je Luther, koji tako lagodno raspolazu tudjom imovinom Koliko sam ja shvatio njegovo prilično neverovatno sočinjenije, on se svojim postom podsmeva onima kojima je politika leva. (U fazonu, tražili ste, gledajte). Međutim, to i dalje ne znači da post ima nekog smisla.
Lancia Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Upravo to - gledas kome pozajmljujes svoj novac. Ko ti je kriv ako pozajmljujes lokalnom pijancu a transakciju garantuje lokalni bandit sa svojom valutom koju moze da stampa.Zato je track record banaka a i drzava toliko vazan - neke bankrotiraju svakih par desetina godina a neke ne. :huh:dodjes mi tri skoljke za citanje tvog posta.
Anduril Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Većina tvojih izjava je katastrofičarska. Skrećem ti pažnju da je daleko najveći deo protoka vremena u parlamentarnim demokratijama bez naročito dramatičnih događaja.Ne verujem da ce biti katastrofa nego inflacija od 10-20% godisnje kombinovano sa niskim rastom.Dakle, stagflacija kao vec sedamdesetih i pritiskanje sadasnjih i buducih generacija da bi se platile lazne aspiracije, obecanja i snovi onih proslih da ima leba bez motike za vecinu.
Indy Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 ...inflacija od 10-20% godisnje kombinovano sa niskim rastom.Pa ti si optimista!
Anduril Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) Pa ti si optimista!Obrati paznju, nominalno nizak rast u uslovima inflacije sto zapravo znaci konstantna recesija sa padom zivotnog standarda i raslojavanjem drustva jer inflaciji oni bogatiji uvek brze pobegnu od siromasnijih.Medijska priprema za ovo je vec odavno pocela ako se prate diskusije centralnih bankara o tome kako 2% target inflacija zapravo nije toliko vazna, itd. Edited March 18, 2013 by Anduril
Lezilebovich Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Kad "spasava" Kipar, program EU i MMF-a ustvari spasava poverioce kiparske vlade i loših kiparskih banaka. Dakle, banke i fondovi koji su svesno ušli u rizik kupovine kiparskih obveznica ili pozajmljivanja kiparskim bankama, ne snose nikakve posledice i dobijaju 100% svog novca i pripadajuće kamate nazad. Obični depozitori, koji nisu ništa ulagali, nisu ulazili u rizik već su novac stavljali na račun u banci, uzdajući se pritom i u državno garantovanje depozita do 100 hiljada evra, platiće za spasavanje onih koji jesu namerno i svesno rizikovali.
Čutura Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 vec vidjeno u usa 2008, doduse zeru drugacije upakovano.
Lezilebovich Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 vec vidjeno u usa 2008, doduse zeru drugacije upakovano.pa da, samo me zanima odakle onda argumenti onima koji brane ovo rešenje time da krivicu plaćaju oni koji su odgovorni za svoje loše ulaganje.
Agni Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Ne verujem da ce biti katastrofa nego inflacija od 10-20% godisnje kombinovano sa niskim rastom.Dakle, stagflacija kao vec sedamdesetih i pritiskanje sadasnjih i buducih generacija da bi se platile lazne aspiracije, obecanja i snovi onih proslih da ima leba bez motike za vecinu.Pre nego sto budem poverovao u ovo, cekam prvo da se obistini tvoje predvidjanje o neizbeznom krahu turske ekonomije. Posted by Anduril on 24 November 2011 - 12:20:11 in Politikazato uskoro nastupa poslednji akt u ovoj saradi po austrijskoj ekonomskoj skoli - neki spoljni uticaj (nova svetska ekonomska kriza recimo) ili pocetak stagnacije cena nekretnina usled nerealnih cena koje ce ljudi pre ili kasnije odbiti da plate ce zapoceti pucanje balona - strani kapital ce se povuci u rekordno brzom roku, vrednost lire ce poceti da pada, centralna banka ce biti prinudjena da dize kamate a inflacija da divlja jer ce sav uvoz naglo da poskupi i tako ce doci kraj jos jednoj romanticnoj prici koja je suvise dobra da bi bila stvarna.
Čutura Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) ^^nema argumenata, bar ne zdravorazumskih.. Edited March 18, 2013 by Takanohana
Anduril Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Inace super su mi antikomunisti kao sto je Luther, koji tako lagodno raspolazu tudjom imovinom :lolol:andurile, postoje zakoni, ljudi nisu vidoviti, porez obuhvata sve kiparske banke...andurile pobogu jebote.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaNije potrebna vidovitost da bi znao koliko puta je Grcka bankrotirala u poslednjih 100 godina niti je potrebna vidovitost da bi znao da Kipar sam ne moze da garantuje depozite koji visestruko premasuju godisnji GDP i da je takva garancija najobicnija laz.Inace, pravno gledano ne zanima kako se ovaj porez razlikuje od recimo drasticnog povecanja poreza na imovinu?
Recommended Posts