Thursday at 16:393 days 19 minutes ago, namenski said:Na niske grane pala stara Evropa, pukla skroz... Nigde:Nine pomaga...
Thursday at 17:463 days 1 hour ago, zorglub said:Plata je potpuno nebitna, ozbiljne pozicije koje zauzimaju klovnovi i kontent-kreatori su issue. Istok Pavlovići iz Brisela vode kontinent.Poprilično tačno. Nažalost, na svetu postoji otprilike samo jedna zemlja koju vode ozbiljni likovi, tako da je pitanje da li EU postavlja ili samo trendove. Pri čemu i dalje teško da ima boljeg mesta za život na planeti, a i ako ga bude negde, biće zbog propasti Evrope, a ne napretka neke druge strane.
Thursday at 18:213 days Nemam problema s tim, samo - dokle tačno će da one stvari koje još uvek funkcionišu, funkcionišu po inerciji? Ja nemam ništa od propasti Evrope, niti bih ikada slično poželeo, pre svega jer nisam takav, a onda zbog toga što bi naša prćija to osetila 50ostruko, ali su mi beskrajno zabavne ove "nađi bolje!" reakcije na svaku, pa i najosnovaniju kritiku.
Thursday at 18:353 days 2 hours ago, zorglub said: Istok Pavlovići iz Brisela "vode" kontinent.Da izvine Istok.Svakako sam ti popravio rečenicu.
Thursday at 18:553 days 25 minutes ago, zorglub said:ali su mi beskrajno zabavne ove "nađi bolje!" reakcije na svaku, pa i najosnovaniju kritiku.Dva su planinara šetajući šumom ugledala medveda na udaljenosti od 50 metara. Medved ih primeti i krene prema njima.Jedan od muškaraca brzo skine ranac, izvadi patike i počne panično da ih navlači. Drugi ga zbunjeno upita: "Šta to radiš? Patike ti neće pomoći da budeš brži od medveda", a ovaj mu odgovori: "Važno je samo da budem brži od tebe"!Retko gde je, ako igde, cilj politike i političara da naprave najbolju moguću zajednicu za ljude. I tako smo dobili trku do dna, gde se svi takmiče kako da što bezbolnije naprave svoju verziju distopije. Tako da sve što je danas dovoljno je da budeš bolji od drugih. Ili bar da ubediš ljude da jesi.Mada u EU izgleda postaju svesni da je vrag odneo šalu, u proteklih 5 godina su na videlo izašle sve greške i i nedostaci dosadašnje politike, pa je svima jasno da tim putem više ne može. Da li će se opametiti i uraditi nešto pametno, to već ne mogu da tvrdim. Strepnja mi je dublja od nade.
Friday at 12:592 days 18 hours ago, Engineer said:Retko gde je, ako igde, cilj politike i političara da naprave najbolju moguću zajednicu za ljude. I tako smo dobili trku do dna, gde se svi takmiče kako da što bezbolnije naprave svoju verziju distopije. Tako da sve što je danas dovoljno je da budeš bolji od drugih. Ili bar da ubediš ljude da jesi.Mada u EU izgleda postaju svesni da je vrag odneo šalu, u proteklih 5 godina su na videlo izašle sve greške i i nedostaci dosadašnje politike, pa je svima jasno da tim putem više ne može. Da li će se opametiti i uraditi nešto pametno, to već ne mogu da tvrdim. Strepnja mi je dublja od nade.EU je zavisna od Amerike, a Tramp iz nekog svog razloga ima pizmu na Evropu tako da bice tu svega i svacega... Koliko ja vidim, nema u EU politici tog kapaciteta za neko izdizanje iz situacije. Mislim da ce ustvari izdajnicki UK jedini solidno da se pozicionira u svemu tome. Ovo ostalo, jacace fasisticke stranke dodatno, a o Srbiji u tom okruzenju ne smem ni da razmisljam.
Friday at 17:422 days Što misliš da će UK da se izvuče? Oni kao društvo još i duže osećaju neku bezizlaznost situacije, nešto što se tek od skora širi ostatkom kontinenta. Zapravo je taj wtf profil političara tamo prvi i zajahao. Baš mnogo uzastopnih stresora, od recesije i decenijskih mera štednje, brexita i njegovih posledica koje izranjaju svako malo, pa covid ludilo i onda rat u ukrajini. A između svega se izaređala postavka političara koji se ponašaju kao da nisu ni punoletni, a kamoli dorasli situaciji.
6 hours ago6 hr On 27. 3. 2025. at 19:55, Engineer said:Mada u EU izgleda postaju svesni da je vrag odneo šalu, u proteklih 5 godina su na videlo izašle sve greške i i nedostaci dosadašnje politike, pa je svima jasno da tim putem više ne može. Gde li si ti ovo video? Njima je jedini zajednicki zakljucak i stav da je Putin kriv za bukvalno sve. Tolika gomila nesposobnih i nedoraslih beskicmenjaka u Briselu i Strazburgu je nevidjena u dosadasnjoj istoriji demokratskih zemalja.
6 hours ago6 hr On 27. 3. 2025. at 18:46, Engineer said:Poprilično tačno. Nažalost, na svetu postoji otprilike samo jedna zemlja koju vode ozbiljni likoviKina?
6 hours ago6 hr On 28. 3. 2025. at 13:59, Mel said:Tramp iz nekog svog razloga ima pizmu na EvropuNe uvlače mu se u dupe koliko on smatra da bi trebalo. Mislim da bukvalno nema nikakvog drugog razloga, ako ne razmatramo mogućnost da je ruski sleeper agent još od kraja 80ih.
5 hours ago5 hr 1 hour ago, Sammael said:Ne uvlače mu se u dupe koliko on smatra da bi trebalo. Mislim da bukvalno nema nikakvog drugog razloga, ako ne razmatramo mogućnost da je ruski sleeper agent još od kraja 80ih.Ni oboje nije iskljuceno. Nego oko ovog ne uvlace mu se, ne samo da mu se ne uvlace nego su ga toliko pljuvali through years kad malo premotam. Vecito o retardiranom idiotu Trampu ruganje u mejnstrim stampi. A on covek sa narcististickim poremecajem licnosti. Pa da, to jeste totalno dovoljan razlog. Pritom ima te neke stavove o NATOu koji se previse zalaze po Evropi jos od pre hiljadu godina (pre nego sto je pao Berlinski zid mozda?) ...Isto i ovo oko Grenlanda, deluje mi kao da je imao neki svoj rezon u startu (rekao mu neki … da ce biti para tu), ali da je sad najvise tvrdoglavost jer je jednom rekao pa kao da ne ispadne da nije uspeo. Mozda naivna interpretacija, sta znam, sve gledam ima li tu ipak vise.Na kraju dana, meni i Tramp a i ova eksponirana ekipa ok onjega vise lice na izvrsioce nego na mastermajndove za dosta ovoga sto rade. Mozda je ovo sa imigrantima onako samo njihov hir. Ovo ostalo... ne znam, ne mogu da steknem neki utisak da kazem to je to 100%. Edited 2 hours ago2 hr by Hamlet Strašni
3 hours ago3 hr 23 minutes ago, zorglub said:Von Braun centrifugira upravoCentrifugira jos od Satl programa i njegove propasti, istini za volju.
2 hours ago2 hr 3 hours ago, Sammael said:Ne uvlače mu se u dupe koliko on smatra da bi trebalo. Mislim da bukvalno nema nikakvog drugog razloga, ako ne razmatramo mogućnost da je ruski sleeper agent još od kraja 80ih.Naravno da ima, svetli kao one reklame na stripu.Američki fašovi preziru EU, Kanadu i Australiju zato što u njihovim glavama predstavljaju sve ono protiv čega se bore i kod kuće - liberalizam, imigracija, prava raznih manjina, gej. woke, (šta god to značilo), DEI, i na kraju demokratija...tj odsustvo tog fejk mačo vajba koji autokrate odaju, naročito za one nesigurne likove sa malim pišama.Postoje kod Trampa i neke lične pizme zbog toga što su ga ismevali ili ga jebavali za golf terene u Škotskoj, ali ovo je ključno.Dobrom delu američke desnice ključna predstojeća globalna borba nije USA vs Kina ili Rusija ili šta god, već konzervativizam kako ga oni vide (koji je, u stvari, fašizam 1/1) vs Liberalizam. U toj borbi EU je glavni protivnik.Zato dobar broj njih voli Putina - tough, autokrata, belac, nema crnaca i gejeva, nema imigracije ergo metro u Moskvi je čist i nema toliko kriminala (misliš da je Taker Karlson slučajno govorio baš o tom primeru)...On je saveznik zbog toga. Pisao sam to još pre par godina, ali ljudi valjda mislili da se zajebavam. Edited 2 hours ago2 hr by Ivo Petović