Engineer Posted Sunday at 20:32 Posted Sunday at 20:32 (edited) Pre par meseci je u vestima bio govor direktora nemačke berze, gde je rekao da je Nemačka industrija gotova i kritikovao sve redom - radnike koji bi da rade od kuće, poslanike koji im ograničavaju šta mogu da prave, imigracione zakone koji omogućavaju ljudima da pola svoje zarade šalju van Nemačke i tako to. Ovo su neke od izjava Quote Other criticisms include what he described as an "orientation towards do-gooderism" in migration policy and encouraging working from home and promoting work-life balance over the traditional German virtue of diligent work. > “If I buy a BMW 7 Series, I only get a six-cylinder hybrid in Germany, but in the USA, I get an eight-cylinder,” he pointed out, lamenting the pressure to downsize company cars as misguided. “We need big cars to drive growth,” he argued. > Regarding digitalisation, Weimer claimed “nothing was done” — in stark contrast to Estonia, for example, where he said citizens could file a tax return in three to five minutes online. Jasno je svima da je EU progurala mnogo ili besmislenih regulativa, ili način na koji je nešto uređene ne valja. Ali s druge strane, neke kritike su toliko neosnovane, da se pitam šta misle ljudi koji to pišu. Npr. smeta im što ne mogu da uništavaju šume po svetu koliko hoće, kao što su radili prethodnih 200 i više godina Quote “Companies face regulatory confusion in Germany, where the ‘deforestation-free’ ordinance falls under the Federal Office for Agriculture and Food, while the Supply Chain Act is overseen by the Federal Office of Economics and Export Control, presenting overlapping requirements,” Preibisch said. Ima i gore. Ajde što se BASF žali na skupe energente i birokratiju, ali što im smeta zabrana upotrebe otrova u robi široke potrošnje, to je kap koja ja prelila čašu Quote European plans to ban so-called forever chemicals (PFAS) have also pushed the company to turn away from Germany. Po onome što sam ja video i čuo, najveći krivac za propast velikih nemačkih i evropskih kompanija su one same, tj. njihov menadžment. Ali kao što političari ne priznaju svoj deo krivice, kao što i narod sam nezainteresovano odlučuje o svojoj propasti, a krivi druge, tako i ovi sa privatnim avionima smatraju da sve što rade, rade kako treba, a svi ostali gledaju kako da im uzmu i tu crkavicu koju teškom mukom zarade. Na kraju će samo radnici nadrljati, a vlasnici i političari će se izvući, kao i uvek do sada Edited Sunday at 20:33 by Engineer
zorglub Posted Sunday at 20:36 Posted Sunday at 20:36 2 hours ago, Tribun_Populi said: Sjebaće oni sve. Možda postojeća rešenja, inače se slažem s ovim videom: 1
Tribun_Populi Posted Sunday at 21:11 Posted Sunday at 21:11 25 minutes ago, zorglub said: Možda postojeća rešenja, inače se slažem s ovim videom: Ne sumnjam u Japance, filozofiju ili kvalitet. Poenta je da ih ovi sustižu u kvalitetu, a u kvantitetu već šiju za tri dužine, i da su jako, jako popularni s cenama. Evropu su napali agresivno pre 6-7 godina, južnu Evropu, gde se najviše vozi (Grčka, Italija, Španija) su već probili. Zakon velikih brojeva, prosto.
Tribun_Populi Posted Sunday at 21:13 Posted Sunday at 21:13 Just now, Eleniko said: grčku probili u čemu, kako, čime? Prodaji.
Tribun_Populi Posted Sunday at 21:23 Posted Sunday at 21:23 7 minutes ago, Eleniko said: kinezi ili japanci, o kome pišeš Kinezi.
Shan Jan Posted Sunday at 21:24 Posted Sunday at 21:24 Dzaba im, sad kad Grci krenu da kupuju jos veci i skuplji audi da voze po svojim sokacima, ih, ima da se digne nemacka ekonomija. Jel tako nesto prica onaj nemacki strucnjak™? 1 1
Eleniko Posted Sunday at 21:26 Posted Sunday at 21:26 Just now, Tribun_Populi said: Kinezi. da tako sam pretpostavio. kinezi u grčkoj bukvalno ne postoje u statistici. Despite the economic momentum, the Greek Auto Market kept falling in October 2024, reporting 9,574 new sales (-14.8%). YTD figures at 116,772 were up 1.2% from the prior year. Looking at cumulative data up to October 2024, brand-wise, Toyota was still market leader with 20,608 sales (+40.9%), in front of Suzuki -up 5 spots- at 9,506 (+61.1%), followed by Peugeot at 9,276 sales (-1.3%), Hyundai at 7,887 (-6.6%) and Citroen at 6,761 units sold (-14.7%). Opel fell 4 spots into 6th position with 5,750 sales (-41.5%), in front of BMW -up 3 spots- with 5,346 sales (+13.2%), Fiat -up 1 spot- with 4,868 sales (-6.5%) and Volkswagen -down 3 spots- with 4,719 units sold (-35.1%). Kia fell 2 spots into 10th, closing the top 10 with 4,283 new car registrations (-22.7%). Kinezi: MG has sold 2,436 new cars in nine months and has a market share of 2.3%. BYD is in second place and has excellent prospects. The Chinese giant has been making the models available (through the Sfakianakis Group) in Greece for about six months. Until September, it sold 474 cars and gained a market share of 0.4%
Tribun_Populi Posted Sunday at 21:27 Posted Sunday at 21:27 1 minute ago, Eleniko said: kinezi u grčkoj bukvalno ne postoje u statistici. Pišem o motorima.
Eleniko Posted Sunday at 21:29 Posted Sunday at 21:29 aaa dobro, to je nešto drugo jedino što mi se javlja da ti sym i kymco smatraš kinezima možda al zamalo
Tribun_Populi Posted Monday at 02:04 Posted Monday at 02:04 4 hours ago, Eleniko said: aaa dobro, to je nešto drugo jedino što mi se javlja da ti sym i kymco smatraš kinezima možda al zamalo Sym i Kymco su Tajvan, kineski četnici. Mislim na CFMoto, Benelli, Voge i QJ Motor. 1 1
Recommended Posts