Jump to content
IGNORED

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)

anomander rejk

Recommended Posts

Posted

Nema ni autoputa, još uvek je u izgradnji. Sad će Erdogan da pogura i to, i onda Ankara-Malme sa jednim graničnim prelazom.

Taman da se smanje gužve kod nas, pošto neće više biti razloga da se ide kroz Srbiju iz pravca Budimpešte.

• +1 2
Posted

Niste se izgleda nikada vraćali na Horgoš, 95% kamiona se kod Segedina ionako odvaja za Arad. Malo mi je funny kad ovo na našem delu E75 neko naziva gužvom.

A ako nekad bude autoput preko RO i BG -

drumovi će poželet Turaka...

Posted
On 13. 12. 2024. at 12:09, vememah said:

GeqpYLlXgAAv8G-?format=jpg&name=medium

volim ovo kako smo mi ta neka crna rupa u centru evrope koju sve zaobilazi,
tj. uopste mi nije jasno kako je moguce da se svi prave ludi, i da tu sad postoji to nesto neidentifikovano, na totalnom /ignore,
a svima u dvoristu u isto vreme :zbun:

Posted
7 minutes ago, prima said:

volim ovo kako smo mi ta neka crna rupa u centru evrope koju sve zaobilazi,
tj. uopste mi nije jasno kako je moguce da se svi prave ludi, i da tu sad postoji to nesto neidentifikovano, na totalnom /ignore,
a svima u dvoristu u isto vreme :zbun:

• +1 2
Posted

Ovo od Atine do Lisabona, grohotom se smijem...

Ja  sam letos 4 sata na SLO-AT i 2 sata na IT-AT. DE-AT je isto cesto zastoj.

• +1 1
Posted

Fabrika “Audija” u Briselu je poslije 75 godina pred zatvaranjem, a, ukoliko ne dođe do direktnog dogovora sa zaposlenima na šta se sprema menadžment, proizvodnja će završiti u prvom kvartalu naredne godine.

Njemači mediji navode da su šesti i posljednji pregovori radnika i menadžmenta o socijalnom planu eskalirali, a pozicije između poslodavaca i predstavnika zaposlenih su zaoštrene i dogovor očigledno više nije moguć.

Posted

U Austriji se gasi 20 firmi dnevno. Najveci deo je povezan nekako sa nemackom auto industrijom.

• +1 1
Posted

ali da smanje cene automobila to ni da čuju.

za audijem sigurno neću plakati.

• +1 2
Posted

Biće to jedan dobar rude awakening.

Posted

Juče mi drugar iz Zrenjanina kaže da je Draxlmaier na izdisaju. Fabrika proizvodi kablove za autoindustriju.

Posted
1 minute ago, napadaj said:

Juče mi drugar iz Zrenjanina kaže da je Draxlmaier na izdisaju. Fabrika proizvodi kablove za autoindustriju.

eh da je samo draxlmaier. ovo je, inace, i za nas ogroman problem. autoindustrija, koja je uglavnom naslonjena na nemacku, ima jako veliki udeo u gdp-u.

• +1 1
Posted

Nekako mi deluje da se Nemci (i proizvodjaci i drzava) nisu bas snasli u svim ovim svetskim gibanjima oko autoindustrije.

Posted (edited)

Mislim da nije to, multinacionalke koriste guzvu da amerikanizuju uslove za radnike u Evropi. Ono sa Volksvagenovom fabrikom u Cvikau mi lici na to. Nisu u minusu, niti im sta toliko ozbiljno fali.  Nabudzena histerija da bi se pokrilo prisiljavanje na losije uslove. 

Edited by Moonwalker
Posted

Moraju pare i da se uloze. Jbg. Navikli samo da lapaju profite.

Posted (edited)

Ma jok, bukvalno idu na razbojanje evropskih zastita za radnike. Imaju love koliko nece.

Za svaku nepopularnu politiku ide par godina isforsiranog histerisanja i preusmeravanje besa na «druge».

Edited by Moonwalker
  • Create New...