Jump to content

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)

Featured Replies

Ne ide dobro za Kaju Kalas

https://archive.ph/hdnBv

Engleski prevod (najbolje otvoriti u novi tab i zoomirati):

Spoiler

image.png

• Replies 2.9k
  • Views 368.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• bejzbolka
    bejzbolka

Malopre čitam ovu vest, pročitao sam dva puta da vidim jesam li dobro razumeo. Iz perspektive političkog života u Srbiji ovo izgleda kao da se dešava na drugoj planeti.

• Loš rezultat SD-a se objašnjava delom time što biračima pitanje imigracije više nije toliko bitno, a ovima je to otprilike jedino čime se bave, a delom kao posledica dokumentarca prikazanog nedavno gd

• Nestorescu

Posted Images

1 minute ago, Mel said:

Pa nemam ja sta to da kazem, to je valjda ocigledno vec neko vreme da je demokratija pod pritiskom sa svih strana i pre svega iznutra. A zapad ima svoju istoriju kolonijalizma i fasizma, koja nikad as nije bila skroz istorija ali neke prakse jesu bile manje ili vise potisnute i neki pozitivni trendovi su tu postojali. Razvoj demokratije je bio u usponu do 2000tih, 2010te, neka opsta ljudksa prava i prava manjina itd. Sad se sve to razbija. Le kapital.

Prebacio ovde da ne oftopikujemo - ovaj razvoj demokratije i procvat politicke korektnosti zajedno sa raspadom klasicnih medija zamenjenih YTubeom i podkastima je doveo do erozije pameti i jacanja desnice.

Covek je slaba i kvarljiva kreatura.

2 minutes ago, Caligula said:

Prebacio ovde da ne oftopikujemo - ovaj razvoj demokratije i procvat politicke korektnosti zajedno sa raspadom klasicnih medija zamenjenih YTubeom i podkastima je doveo do erozije pameti i jacanja desnice.

Covek je slaba i kvarljiva kreatura.

Ja mislim da je ono sto sam ja napisala - le capital strikes back nakon pada berlinskog zida sve vise i vise. Plus ovo da je covek slab i kvarljiv, sure, samo postoje ili bi trebalo da postoje i elite koje vuku i guraju, a deluje mi da se taj sloj nekako utanjio i marginalizovao (ovo sto su kod nas studenti, elita ali i pokretacka snaga koji su morali narodu da kazu da ovaj sistem vrednosti nije ok, a ne obrnuto).

25 minutes ago, Mel said:

Ja mislim da je ono sto sam ja napisala - le capital strikes back nakon pada berlinskog zida sve vise i vise. Plus ovo da je covek slab i kvarljiv, sure, samo postoje ili bi trebalo da postoje i elite koje vuku i guraju, a deluje mi da se taj sloj nekako utanjio i marginalizovao (ovo sto su kod nas studenti, elita ali i pokretacka snaga koji su morali narodu da kazu da ovaj sistem vrednosti nije ok, a ne obrnuto).

Pa jedno ne iskljucuje drugo, naprotiv.

Kapital sada ima neke dobre virtuelne i AI igracke za koje je nebo granica. Istrazivanje bilo kojeg javnog mnjenja od Elona ili Zukemberga dobijes za pet minuta. Kvantni kompjuteri kvantno racunaju, naravno u korist onih koji ih poseduju.

Mozemo samo da se uzdamo u covecnost - ali mi je strah veci od nade, kratkorocno. Dugorocno, ipak ce se roditi nesto lepo iz svega ovoga, pitanje je da li cu to doziveti.

oće thumbdown

...

Edited by vememah

Hadja Lahbib @hadjalahbib

European Commissioner for Equality, Preparedness and Crisis Management

Kakva spektakularna gomila od stvarnosti isključenih idiota.

image.png

Mislim da nije ok suditi po jednom neuspelom twitter video snimku da je zena ovakva ili onakva.

Neka prvi baci kamen onai koji nije ucestvovao u nekoj nebulozi naredjenoj odozgo.

Inace te plate su samo kap u moru za EU.

Pola Bajatovićeve plate, što neko napisa

Bajatovic duze u politici nego sto je ova ziva pa vidite ko je baja fantom

Plata je potpuno nebitna, ozbiljne pozicije koje zauzimaju klovnovi i kontent-kreatori su issue. Istok Pavlovići iz Brisela vode kontinent.

16 hours ago, vememah said:

Na niske grane pala stara Evropa, pukla skroz... cry

Nigde:

durex-002.jpg