Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

6 minutes ago, dillinger said:

Ali puno puno vise od americke gluposti me iznenadjuje jadnost EU I inertnost Kine.

Kina & EU su od ovoga (narocito sad kad krene sranje u Hormuzu)mogli napraviti kopiju Suecke krize za US kao sto su je tada ozbiljne njuske u Americi I SSSR napravile za Britance I Francuze.

I ponuditi svetu neki novi dogovor.

To je jedino sto bi nas spaslo

Ja cekam da Kkinezi totale utonu u ekon krizu pa krenu u neki blic krig da zabave stanovnstvo na tu stranu.

• Replies 10.9k
  • Views 974.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Pa Kina mora istupiti kad tad da bi zastitila ekonomski interes. Morala bi I EU.

Kina je zapravo na neki nacin I mogla odgovoriti na Trampov poziv slanjem...necega I nekoga...da zastiti svoje tankere tako da zauzda I Iran ali i Ameriku mozda I otera sa ME jednom za svagda. Barem arapske satrapije bi im se klanjale.

EU se ponasa nenormalno samoubilacki. Bukvalno svako sranje I sukob po svetu koji zapodene US oni se prikljuce iz moralnih uzusa (austvari usupkavaju se Trampu da ostanu pod US kisobranom), pa onda Amerika realpoliticki istupi a oni ostanu jer zaboga moral I ljucka prava

Edited by dillinger

7 minutes ago, dillinger said:

Ali puno puno vise od americke gluposti me iznenadjuje jadnost EU I inertnost Kine.

Kina & EU su od ovoga (narocito sad kad krene sranje u Hormuzu)mogli napraviti kopiju Suecke krize za US kao sto su je tada ozbiljne njuske u Americi I SSSR napravile za Britance I Francuze.

I ponuditi svetu neki novi dogovor.

To je jedino sto bi nas spaslo

EU je jadnost pokazala odavno, budala preko bare je samo razgolitio.

Kina, oni su misterija, smene generala ukazuju da nije baš sjajno, opet imaju, prirodno, svoju doktrinu i način kako hendlaju stvari.

pa ameri ovim potezima, odsecanjem venecuele i irana i pokušavaju da nateraju kinu da započne sukob za koji nije spremna, još nije završila svoju flotu nosača aviona i naštancovala dovoljno savremenih lovaca, treba im imho barem 5 ako ne i 10 godina priprema da možda priđu amerima po vojnim kapacitetima, nezgodno je što za to vreme gube jednog po jednog saveznika u svetu, ameri očigledno nemaju nameru da mirno prepuste poziciju br 1 u svetu, računaju da su još uvek decenijama u tehnološkoj prednosti

• što se tiče pratnje za tankere, ta sigurnost plovidbe morima nije oduvek postojala, setite se pirata, strah od američke mornarice je ono što održava slobodnu trgovinu morima ali izgleda da ta vremena polako prolaze, da se vraćaju pirati u modi, somalijci su sa svojim primitivnim plovilima pokazali da mogu da naprave puno problema za brodare, a afrika i južna azija je puna sirotinje koja je spremna i da pogine zarad para od uzimanja taoca, koje će ih učiniti gospodom u njihovim državama...

12 minutes ago, gone fishing said:

pa ameri ovim potezima, odsecanjem venecuele i irana i pokušavaju da nateraju kinu da započne sukob za koji nije spremna, još nije završila svoju flotu nosača aviona i naštancovala dovoljno savremenih lovaca, treba im imho barem 5 ako ne i 10 godina priprema da možda priđu amerima po vojnim kapacitetima, nezgodno je što za to vreme gube jednog po jednog saveznika u svetu, ameri očigledno nemaju nameru da mirno prepuste poziciju br 1 u svetu, računaju da su još uvek decenijama u tehnološkoj prednosti

• što se tiče pratnje za tankere, ta sigurnost plovidbe morima nije oduvek postojala, setite se pirata, strah od američke mornarice je ono što održava slobodnu trgovinu morima ali izgleda da ta vremena polako prolaze, da se vraćaju pirati u modi, somalijci su sa svojim primitivnim plovilima pokazali da mogu da naprave puno problema za brodare, a afrika i južna azija je puna sirotinje koja je spremna i da pogine zarad para od uzimanja taoca, koje će ih učiniti gospodom u njihovim državama...

Nisam admiral ali braniti slobodnu plovidbu kroz moreuz je misija koja bi koštala $$$ i krvi da bi se više isplatilo prokopati kanal kroz UAE i Oman...

49 minutes ago, dillinger said:

EU se ponasa nenormalno samoubilacki. Bukvalno svako sranje I sukob po svetu koji zapodene US oni se prikljuce iz moralnih uzusa (austvari usupkavaju se Trampu da ostanu pod US kisobranom), pa onda Amerika realpoliticki istupi a oni ostanu jer zaboga moral I ljucka prava

Drugari, EU izvan slobode kretanja ljudi, roba i kapitala tj. ekonomskog saveza, za šta je mehanizam uobličavanja volje i zastupanja interesa i normativno i institucionalno solidno razrađen, ne postoji.

U odnosu sa non-EU trećima regionalnim ili globalnim igračima spoljnu i odbrambenu politiku vode SAD, pojedinačne zemlje članice EU prate ili ne prate i to je to.

Ne znam odakle od EU očekivanje nečega što ona ne može i za šta nije sposobna.

Ovo se ozbiljno spremaju da salju 82. i jos neke udarne bataljone po tim ostrvima.Apaci i A10 da prave zastitu od teskih dronova i SHORAD posada.Vrv da omoguce vazdusni most za teske helikoptere za dostavu logistike.Kakav ce to cirkus da nastane kad zveknu SRBM po sred nekog HQ

1 hour ago, dillinger said:

Ne znam šta bi više hteo od Kine, otvoreno pomažu Iran obaveštajno, sasvim moguće i logistički.

1 hour ago, dillinger said:

Kina je zapravo na neki nacin I mogla odgovoriti na Trampov poziv slanjem...necega I nekoga...da zastiti svoje tankere tako da zauzda I Iran ali i Ameriku

Ovo ne razumem - potvrđeno je već da Iran propušta tankere pod 🇨🇳 zastavom, na kakvo zauzdavanje partnera i saveznika (koji je pod napadom) misliš?

46 minutes ago, Tribun_Populi said:

Drugari, EU izvan slobode kretanja ljudi, roba i kapitala tj. ekonomskog saveza, za šta je mehanizam uobličavanja volje i zastupanja interesa i normativno i institucionalno solidno razrađen, ne postoji.

U odnosu sa non-EU trećima regionalnim ili globalnim igračima spoljnu i odbrambenu politiku vode SAD, pojedinačne zemlje članice EU prate ili ne prate i to je to.

Ne znam odakle od EU očekivanje nečega što ona ne može i za šta nije sposobna.

Ima smisla, no utisak od pre je da su se (ili sami sebe) smatrali kao neki faktor koji ima značajniji uticaj, moć da nešto... Ali ipak ne. Za sada.

Sve u svemu: situacija pre rata

1) dolar je prejak, jer ceo svet trguje u dolarima i Amerika im prodaje šareni papir u zamenu za dolare. To nije fer, Amerikanci ne mogu da rade u fabrikama

2) zločinački režim u Iranu ne sme da trguje naftom, drži ih pod sankcijama, da ne bi imali pare za bonbu

3) centralna banka / fed da snizi kamate, ne možemo da refinansirano dugove. Too late Powell!!

Rešenje: počni rat

1) skrljaj berzu, ojačaj dolar

2) skini sankcije Iranu, jer je nafta otišla u nebesa, da mogu duže da finansiraju rat protiv tebe i naprave bonbu

3) gledaj kako centralna banka odlaže planove za sniženje kamata, i razmišlja da ih podigne

4) seci uši, krpi dupe da pobegneš iz sranja koje si započeo

Ovako niko nije izdominirao otkako je Putin počeo rat u Ukrajini, jer se uplašio da ga NATO ne okruži, nakon čega se ceo preostali komšiluk učlanio u NATO.

2 hours ago, Mel said:

Ja cekam da Kkinezi totale utonu u ekon krizu pa krenu u neki blic krig da zabave stanovnstvo na tu stranu.

Kinezi prodaju ono sto proizvedu Amerima i europejsima tako da moraju da budu oprezni.

A0U3bTC.gif

Sve vise podseca....D

• Popular Post
11 minutes ago, kronostime said:

A0U3bTC.gif

Sve vise podseca....D

Ipak je ovo jedan viši nivo, Boldrik je naivno otkrivao da ima plan:

Edited by Weenie Pooh

53 minutes ago, zorglub said:

Ne znam šta bi više hteo od Kine, otvoreno pomažu Iran obaveštajno, sasvim moguće i logistički.

Ovo ne razumem - potvrđeno je već da Iran propušta tankere pod 🇨🇳 zastavom, na kakvo zauzdavanje partnera i saveznika (koji je pod napadom) misliš?

Mislim na to da bude medijator, a ne samo zaledje za proxy pumpanje. I to aktivni medijator, jer je to u interesu planete cele.

Zapravo joj ne bi bio prvi put, upravo je Kina zaslužna što Saudi i Persijanci nisu ranije zaratili i zahvaljujući njoj su obnovili diplomatske odnose pre nekoliko godina.

Edited by dillinger

39 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ipak je ovo jedan viši nivo, Boldrik je naivno otkrivao da ima plan:

0D chess

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.