Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

• Replies 4k
  • Views 413.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• pt 2.0
    pt 2.0

nije nas niko "pritisnuo" nego je u okviru velike akcije repatrijacije isluženog nuklearnog goriva iz nekoliko zemalja istočne evrope nazad u rusiju i naše isluženo gorivo završilo tamo odakle je i do

• Hermetico
    Hermetico

Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. S

Posted Images

7 hours ago, Shan Jan said:

Dzaba AIPAC gura narativ, USA je vec izasla. Siguran sam i da bi Izrael tek najebo ako opet krene razmena a nema USA flotile da mu pomaze u skidanju raketa.

Jedino me plasi da ludi Bibi ne krene opet za godinu dana kad obnovi zalihe PVO.

Problem je u tome sto se bratanjem tom vescu legitimizuje ideja da je bombardovanje Irana opravdano.

Te tako nije problem da li je nuklearni program za bombu ili za druge namene, vec sto uopste imaju nuklearni program.

Propaganda Bibija uspela i jadna Evropa to prihvata kao normalno.

Počeo je damage control

.

Iran je obustavio saradnju sa IAEA, .. Dok se ne uspostavi puna bezbednost na objektima. I tad , samo uz dozvolu Viseg Saveta Bezbednosti.

Aragci- nuklearni objekti i instalacije su tesko osteceni. )))

.

8 hours ago, vememah said:

Morao sam sa proverim da nema diplomu iz psihologije, kreativnog pisanja, ili orijentalistike, kad tako britko spekuliše o majndsetu prosečnog iranskog naučnika: "You might imagine being a nuclear scientist and walking into that venue and seeing what had to be massive destruction. It’s not going to fire you up to repeat the B-2 scenario on your head."

Uvod u kom gusla o svom ocu, wannabe revolucionaru i prebegu, koji je porodivši 4,000 beba odradio dug prema državi koja mu je radila o glavi, trebalo bi da bude dovoljan da se ostatak teksta odbaci a priori.

Ipak, pročitao sam ga i zaključak je nepostojeći: "Situacija kompleksna, mediji simplifikuju, ne verujte svemu što pročitate" Pritom i sam prenosi reče mi jedan čoek nagađanja o tome kako je Mosad verovatno mogao da obavi isto što i Trampovi bunker-busters, samo elegantnije & jeftinije rolleyes Takođe, izraelski komandosi gledali da unište jurišne helikoptere kako IRGC ne bi mogao da suzbije potencijalnu opštenarodnu bunu, source trust me bro.

Imam pitanje za drugare forumaše, gledao neki video iz Irana, tržni centar, žene normalno obučene, farmerke, otkrivena glava, marama kao šal oko vrata... Šta je propaganda?

Za one koji su bili u Iranu.

Edited by Zaboravan

19 minutes ago, Zaboravan said:

Imam pitanje za drugare forumaše, gledao neki video iz Irana, tržni centar, žene normalno obučene, farmerke, otkrivena glava, marama kao šal oko vrata... Šta je propaganda?

Za one koji su bili u Iranu.

To je realnost, bar po velikim gradovima gde sam ja bio. Mozda je drugacije u nekim pripizdinama. Ima specificnosti. U nekim gradovima niko ne nosi marame, u drugim svi, negde je pola pola ali... sve te marame su u nekim lepim dezenima i na pola kose da se lepo vide izvuceni pramenovi i slicno. Ono sto zaista stoji, ako obratis paznju, je da su zene od brade do dole skroz pokrivene. Jesu to lepi kompleti ali neces videti ni kratke rukave a kamoli suknju ili dekolte. Kod muskaraca je isto obavezno nosenje u javnosti dugih pantalona ali zato gore moze najobicnija majica.

40 minutes ago, Shan Jan said:

To je realnost, bar po velikim gradovima gde sam ja bio. Mozda je drugacije u nekim pripizdinama. Ima specificnosti. U nekim gradovima niko ne nosi marame, u drugim svi, negde je pola pola ali... sve te marame su u nekim lepim dezenima i na pola kose da se lepo vide izvuceni pramenovi i slicno. Ono sto zaista stoji, ako obratis paznju, je da su zene od brade do dole skroz pokrivene. Jesu to lepi kompleti ali neces videti ni kratke rukave a kamoli suknju ili dekolte. Kod muskaraca je isto obavezno nosenje u javnosti dugih pantalona ali zato gore moze najobicnija majica.

Aha. Nisam obratio pažnju na to.

Hvala!

IMG_20250625_214231_722.jpg

8 minutes ago, vememah said:

Dosta spektakularno ako je tačno ovo o bombardovanju kopije Fordoa u Nevadi.

.

Da, nista ih sad ne sprecava da pokazu rezultate tog testa...Fotografije i video. Ako je to tacno.

Meni je zadnji pasus zanimljiv i ide pravcu koji se meni cini sasvim realnim i predvidljivim.

Oni ce manje vise kao Siriju bombardovati precizno i umereno Iran na sve " sumnjive pokrete".

.

Dokle više sa humorom