Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

2 hours ago, radisa said:

Ovo meni deluju kao krize pred WWII, ako ćemo da vučemo paralele...

Španskl građanski rat, Etijopija, fašisti ubijaju nezaštićen narod samo što su drugačiji... Previše paralela...

Ili pred WWI

Marokanska kriza x 2, Aneksija Bih, Balkanski raatovi...,

ALi pre nekako WWII...

bilo je 90ih/2000-ih daleko većeg sranja na Bliskom istoku pa nije niko pričao o WW3 ili se bar ne sećam

• Replies 4k
  • Views 407.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• pt 2.0
    pt 2.0

nije nas niko "pritisnuo" nego je u okviru velike akcije repatrijacije isluženog nuklearnog goriva iz nekoliko zemalja istočne evrope nazad u rusiju i naše isluženo gorivo završilo tamo odakle je i do

• Hermetico
    Hermetico

Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. S

Posted Images

Ovakva diplomacija nije viđena još otkad su Kennedy i Hruščov razgovarali brodskim topovima ziga

3 minutes ago, Time Crisis said:

bilo je 90ih/2000-ih daleko većeg sranja na Bliskom istoku pa nije niko pričao o WW3 ili se bar ne sećam

.

To je bilo vreme " Kraja Istorije" i samo jedna supersila koja je formirala novu realnost...

Ni sad nismo daleko od toga... Izazivaci , ili samo jedan, Kina, jos uvek nije na tom nivou niti je izgleda previse zainteresovana za preuzimanje uloge direktora sveta.

Vise izgleda da smo svedoci serije regionalnih ratova za zapisavanje teritorije novih klastera.

.

Edited by barba

7 minutes ago, barba said:

Vise izgleda da smo svedoci serije regionalnih ratova za zapisavanje teritorije novih klastera..

Regionalni nisu nikad ni prestajali

3 minutes ago, Time Crisis said:

Regionalni nisu nikad ni prestajali

.

Moze i tako da se gleda.

I Ukrajina i Iran su regionalni ratovi, gde super i regionalne sile traze balans izmedju sebe.

Resenjem dve iz tri tacke, Ukrajina , Bliski Istok ostaje poslednja - juzno kinesko more.

.

Sad će Iran morati fljuknuti neku raketicu da njihova bude zadnja

K-k-k-kako montira! haill

Pravo ljut.

Mada opasna budala je to, ko zna šta mulja po glavi.

U vezi pregovaranja i dogovaranja, generalno, prvo spektakl sa ru/ukr sad bombardovanje cim su izasli sa sastanka, gde su postigli primirje. On je sve pare u stvari ukrao il falsifikovao

E, jesam dobro video da je Izrael gađao zatvor?

Mrtva usta ne govore ili neki ćete da poginemo a neki ćemo da se spasimo?

23 minutes ago, Zaboravan said:

Pravo ljut.

Mada opasna budala je to, ko zna šta mulja po glavi.

Gledao je CNN i MSNBC celo veče. Posebno je bio ljut na CNN gde su celo veče pričali kako je ogromno pitanje dal su uništili iranski nuklearni potencijal. Rantovao je 2min oko toga. Verovatno je kasno zaspao i onda se probudio da mu ovi njegovi kažu, ej, znaš kako Iran i Izrael su ispoštovali ono tvoje forever primirje dva sata a Izrael je upravo poslao pilote da odrade još jedan napad na Teheran. Iskreno, to be fair, i ja bih pozvao Bibija i jebao mu majku milosnu.

1 hour ago, villiem said:

On je sve pare u stvari ukrao il falsifikovao

Nasledio, još gore.