Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

Koga ce Bibi sledeceg da napadne? Ponesaje mu drugara za igranje rata.

• Replies 4k
  • Views 407.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• pt 2.0
    pt 2.0

nije nas niko "pritisnuo" nego je u okviru velike akcije repatrijacije isluženog nuklearnog goriva iz nekoliko zemalja istočne evrope nazad u rusiju i naše isluženo gorivo završilo tamo odakle je i do

• theanswer
    theanswer

• Hermetico
    Hermetico

Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. S

Posted Images

19 minutes ago, theanswer said:

Mislim da nisam puno omanuo.

Ono što će da se dešava čim se malo slegne prašina jeste da će Izrael nastaviti da pojedinačno gađa ciljeve po Iranu ko što je radio u Siriji pod Asadom ili kao što radi trenutno u Libanu protiv Hezbolaha.

Mislis da Iran nema vise come da uzvrati Izraelu?

Ima još oko milion palestinaca koje nije ubio ili povredio teško, od toga 400.000 dece, njih voli najviše

Just now, Fins fleet said:

Mislis da Iran nema vise come da uzvrati Izraelu?

Ima ali će onda ostati i bez toga. Šanse da Izrael dobije kratak rat protiv Irana 100%. Šanse da Izrael dobije attritional warfare protiv Irana, manje od 100%: Tako da ovo primirje zna se kome odgovara.

Edited by theanswer

47 minutes ago, theanswer said:

Ima ali će onda ostati i bez toga. Šanse da Izrael dobije kratak rat protiv Irana 100%. Šanse da Izrael dobije attritional warfare protiv Irana, manje od 100%: Tako da ovo primirje zna se kome odgovara.

Ja ne mislim da ce se ovde stati jer nisam siguran sta je Izrael postigao. Za razliku od Hezbolaha, cini se da iranski rezim nije kolabirao. takodje ne izgleda da su njegovi potencijal za balisticko gadjanje Izraela unisteni. Jedino ako se sa primirjem racuna na aktiviranje nekog predvidjenog puca.

U tom smislu, poredjenje sa Irakom i Sirijom mi se ne cini adekvatno.

Da, ako "ima cime da uzvrati ali ce onda ostati i bez toga", nije li onda logicno da Izrael ide jako i do samog kraja kako smo navikli?

Edited by Budja

Nije Izrael srusio ni Irak ni Siriju a cini se da USA nije nimalo zeljna da pokusava da srusi Iran.

To je to otprilike

Za pretpostavit je da će se veliki i prepametni Rahbar i njegovi gardisti za ovo apsolutno poniženje osvetiti vlastitom narodu

3 hours ago, vememah said:

Vens bio na Fox Newsu.

Ja ne mogu da kažem da mrzim Trampa, koliko god tragično bilo to što je takav ograničeni moron na poziciji na kojoj se nalazi. Ali ovog nečoveka stvarno iskonski mrzim. Ogadiću, bojim se, nekome obrok ako napišem kakav mu kraj priželjkujem.

Možda se smire pa Bibijev mali konačno napravi svadbu.

Ne mogu torte mesecima u frižideru.

Dobro de, znamo da izraelska primirja traju koliko i otvoreno mleko, ako nanjuše nešto sumnjivo, odma prosipaj. Ako ništa drugo, bar u US preovladava mišljenje da ne treba ratovati previše sa Iranom. Mada se svi nadaju promeni režima, teško će to ići. Iranu dada sledi obnova, izgradnja i redovna vešanja brojnih špijuna i izdajnika.

Edited by Zabalujev

ovom trampu bi bolje išlo da je radio kao sveštenik ili tome slično

too soon to relax bro

14 hours ago, zorglub said:

Ali bravo, prva nagrada za duplo promašenu poentu laugh

Sve i da su legli na rudu, kako to menja činjenicu da je orangutan jednako zločinac kao i uglađena gospoda pre njega?

ni najmanje. bajden je prodao Izraelu oružja za 20 milijardi dolara kad im je ponestalo bombi da sruše i ono malo što je od Gaze ostalo. Kvarcovani još nije uspeo da to dostigne, al je zato počeo rat sa Iranom.

Meni je to uvek bilo poređenje lošeg i još goreg, no ovi što su se "zezali" su bili bajden-los, al za tramparu ćemo da vidimo, pa on još nikad nije počeo rat i šta tu sad imate da napadate takvog pravednika. ko da nismo videli šta je radio u prvom i najavljivao za drugi mandat

5 hours ago, Budja said:

Ja ne mislim da ce se ovde stati jer nisam siguran sta je Izrael postigao. Za razliku od Hezbolaha, cini se da iranski rezim nije kolabirao. takodje ne izgleda da su njegovi potencijal za balisticko gadjanje Izraela unisteni. Jedino ako se sa primirjem racuna na aktiviranje nekog predvidjenog puca.

U tom smislu, poredjenje sa Irakom i Sirijom mi se ne cini adekvatno.

Da, ako "ima cime da uzvrati ali ce onda ostati i bez toga", nije li onda logicno da Izrael ide jako i do samog kraja kako smo navikli?

kako šta su postigli, pobili su ključne naučnike i generale, uništili ko zna koliko radara i pvo baterija, takođe i lansirnih rampi za rakete, plus ko zna šta još ne u vojnoj industriji i na kraju su im ameri pomogli da totalno i potpuno, što bi rekao trampara, unište postrojenja za obogaćivanje uranijuma, to su desetine milijardi $ štete. Sada će ajatolasi morati da procene gde će pre uložiti lovu od izvoza nafte kini. Da li prvo da trampe tu naftu za radarske sisteme i pvo baterije iz kine, da li da ulože te parice u pravljenje novih balističkih raketa i lansirnih rampi za iste, jer se pokazalo da je posedovanje 3000 mačiji kašalj, kada treba da napadneš izrael koji obara 95% tih raketa, da li pak kupiti kineske avione, pa pokušati da precizno bombarduješ tel aviv kao što oni bombarduju teheran ili te lovce koristiti da presrećeš izraelske kada oni opet krenu da nastave posao.

Da li te pare uložiti u nastavak nuklearnog programa i pokušati napraviti barem desetak bombi i onda se nadati da će ih izrael ostaviti na miru.

Velike su i brojne potrebe a niko im ne garantuje da bibi neće već za par meseci ili najviše 2 do 3 godine, poslati novu turu bombi na ključne ljude i ono što su u međuvremenu obnovili...