Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

NATO je još i bio donekle obazriv zbog slike u medijima, ovi neonaci rokaju sve redom,

• Replies 3.1k
  • Views 339.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jezik pregrizao...

• Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. S

• Izgleda da su mole povukle sa ulica takozvanu Cador policiju. Prva pobjeda zena u iranu.  Prica se da ce ukinuti i obavezu da se nosi cador na ulici.   Edit : ne samo da je povukli

Posted Images

Kako nam nisu gadjali lidere, jel Milosevic dobio raketu u spavacu sobu?

I naravno da nije bio tamo...

5 minutes ago, Mel said:

Pre 30 godina nisu bili mobilni telefoni, AI, fejsbuci i instagrami i ko zna sta sve od kanala za komunikaciju preko koje su Izraelci prikupili vise obavestajnih podataka o nekom nego sto ih taj svesno ima o sebi.

a možda ih narod jednostavno neshvatljivo mrzi (to vidim kod Iranaca koje poznajem, doduše oni insistiraju da su Persijanci) da su mnogi spremni na razne saradnje samo da se pobije što više ovih iz IRGC, Basidža i sličnih.

32 minutes ago, Frank Pembleton said:

Nama da su odma krknuli energetska postrojenja trajalo bi par dana i daj da potpisujemo.

A zaista nije uporedivo...

Nisam primjetio da ovo traje 2 mjeseca! Ljudi pričate nebuloze u 4 dana su im roknuli dva Generala IRGC-a? O čemu pričamo? Uhvatili su im tonu aviona na pisti i to 4i dan, pa imaju tolike podzemne jebene hangare (barem tako pričaju). Hvataju im lansere na otvorenom! Ne pričamo o energetskim postrojenjima, pričamo o nesposobnosti vojnog rukovodstva.

edit: Zašto je onda gađana Kineska ambasada? Senta Milenković je bio ooozbiljan operativac, ovi levati su totalni amateri.

Edited by Jesper23

Da li će iko pokušati da pomogne Iranu? Ili ćemo gledati uništenje jedne civilizacije u 21. veku...

Just now, Jesper23 said:

Nisam primjetio da ovo traje 2 mjeseca! Ljudi pričate nebuloze u 4 dana su im roknuli dva Generala IRGC-a? O čemu pričamo? Uhvatili su im tonu aviona na pisti i to 4i dan, pa imaju tolike podzemne jebene hangare (barem tako pričaju). Hvataju im lansere na otvorenom! Ne pričamo o energetskim postrojenjima, pričamo o nesposobnosti vojnog rukovodstva.

Jel sigurno da su to pravi avioni?

Ja bih malo sačekao, sve vesti koje imamo, to su vesti uglavnom iz prozapadnih izvora...

I posle 4 dana u Urajini, izgledalo je da Kijev može da padne koliko petog dana, pa evo, 3+ godina gledamo pucanje...

9 minutes ago, radisa said:

Da li će iko pokušati da pomogne Iranu?

Ako nista drugo, bio bi red da im pomogne Rusija, ipak su i njima Iranci pripomogli dronovima i ostalom vojnom opremom, i time dali svoj, nemerljiv doprinos unistavanju Ukrajine...

57 minutes ago, Jesper23 said:

edit: Zašto je onda gađana Kineska ambasada? Senta Milenković je bio ooozbiljan operativac, ovi levati su totalni amateri.

Pa zato i jestw neuporedivo. Napisao sam da su odmah krenuli na postrojenja završilo bi se brže. Nikakvu tu mi ulogu nismo imali, sem mete.

A Milenković je bio baš ono što si napisao "operativac". Nije odlučivao gde i kada će da se sklanja predmet njegove zaštite.

Odlučivao je niže stvari, kada mu nadredjeni saopšte plan nije ga on pravio...

1 hour ago, Jesper23 said:

Koju sad tonu aviona? Skinuli im ona 2 tomcata da sam ja video koji su bili van upotrebe svakako.

Edited by theanswer

Što se tiče onih avijacije, F14, to nije ni letelo, radi se o 50 godina staroj tehnici (prvi operatori F14, ako se dobro sećam), da ne pominjemo Fantome F4 koji su tehnika iz Vijetnamskog rata. Novije što je nabavljano je daleko od toga da može da parira F15-16-35 u bilo kojoj varijanti, čak i uz funkcionalnu integrisanu vazdušnu odbranu. Izrael ima slobodan prelet preko Sirije, Jordana i Iraka, ako prigusti sumnjam da će im američke baze uskratiti gostoprimstvo, siguno ih tankaju u vazduhu od početka. Jordanski kralj zvanično zapomaže za mir, a usput čini sve da pomogne Izraelu.

Mnogo je veći WTF ako posle svega što se desilo zadnjih par godina i dalje ne mogu da izađu na kraj sa time da im vrh države i vosjke Izrael prati u realnom vremenu.

Polako ljudi, ovo je (na nesreću) tek počelo. Tek će biti belaja ako se Amerikanci uključe, jer će onda posledično morati i Kina i Rusija. Kinezima je Iran jako bitan zbog Puta svile, Rusima kao kontrateg Ukrajini...biće tu svašta. Naravno, neće direktno zaratiti Kina i Rusija sa USA zbog Irana, ali da će pomoći, hoće sigurno. Ako se USA ne uključi direktno to je onda druga priča, ali ne mislim da će Iran tako brzo pući. Uostalom, videćemo ubrzo, Tramp je pozvao stanovništvo Teherana na evakuaciju, niko još uvek nije siguran zašto....možda samo prdi u prazno, a možda i ne.

2 hours ago, Jesper23 said:

Jbt naši su 90ih bili institucija za ove Arape, cijeli NATO je uspio da uništi samo objekte, dosta opreme je sačuvano. Pravljene su makete, kamuflaža, ovi pričaju da se 30 godina pripremaju i onda im sve pohvataju na otvorenom. Naši su koristili lažne tenkove, mamce, premještali su opremu noću. Jugoslavija nije imala nikakve šanse da zaštiti svoje nebo, ovi su imali tonu korisne opreme, ali recimo sad je tu negdje slično i neprijatelj ima potpunu kontrolu nad nebom.

Malo je slicnosti sa NATO agresijom da bismo nesto bili ponosni na pamet VJ. Prosto, nije bilo potrebno da se naprezu vise. Za tri meseca je obim razaranja minoran u odnosu na ono sto Izrael radi po juznom Libanu i sada Iranu.

Ne vidim ja da će Kina i Rusija da se uključe na bilo koji način. Rusi se bave Ukrajinom, Kinezi se spremaju za Tajvan i to je to.

Iran ispaljuje sada dosta manje baraže raketa. Jutros je oko 30 bilo najveća koncentracija. Evo i sasda su ispalili oko 10. Ne znam do čega je promena taktike, da li se čuvaju, da li misle da su ovako efektivniji ili su jednostavno već dovoljno razoreni da ne mogu više. Ako je ovo drugo, čeka se buster bunker na Fordow od Amera i da se završi priča.

3 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Polako ljudi, ovo je (na nesreću) tek počelo. Tek će biti belaja ako se Amerikanci uključe, jer će onda posledično morati i Kina i Rusija. Kinezima je Iran jako bitan zbog Puta svile, Rusima kao kontrateg Ukrajini...biće tu svašta. Naravno, neće direktno zaratiti Kina i Rusija sa USA zbog Irana, ali da će pomoći, hoće sigurno. Ako se USA ne uključi direktno to je onda druga priča, ali ne mislim da će Iran tako brzo pući. Uostalom, videćemo ubrzo, Tramp je pozvao stanovništvo Teherana na evakuaciju, niko još uvek nije siguran zašto....možda samo prdi u prazno, a možda i ne.

Da, Rusija će reagovati kao što je i u Siriji.

A ovo im otvara dodatni prostor za raspašoj u Ukrajini.

2 minutes ago, Ian Mancunian said:

Da, Rusija će reagovati kao što je i u Siriji.

A ovo im otvara dodatni prostor za raspašoj u Ukrajini.

Možda si u pravu, videćemo.