7 hours ago7 hr 32 minutes ago, Hermetico said:Uticaj je nezamisliv. Rustem i Rakuš se navode kao prva SF priča jer je Rakuševa magija mehanička. Nezamisliv. U Berlinu me vozio taksista, odakle si? Iz Irana. I ja kao, ja volim iransku klasičnu muziku. Štakako? Kako je to moguće? Pa što, volim. Volim ovog i ovog i ovog. Lik se parkirao, plakao je 15 minuta. Kukao kao malo dete. Za njih je on vrv random Arapin zaostali potencijalni islamista bombaš. Ko zna šta je radio u domovini, koju školu je završio. Nikad neću zaboravitiNa žalost ljud vrlo malo znaju o drugim kulturama. Ima na yt profesor Roy Casagranda (istoričar) priča baš o Iranu i toliko toga novog sam naučio o toj civilizaciji da sam ostao frapiran. Da ne pričamo koliko npr random Ameri nemaju pojma o tome i misli da su svi Arapi ili bogati naftaši skorojevići ili random goatfuckers. Ima njih dosta, istorijski su imali i veća iskušenja. Nadam se i ja da će uskoro doći mir, ovo je van svake pameti. Inače država sa mnooogo potencijala, samo ih izolacionizam (opravdan ili ne, zavisi od tumačenja) dosta ograničava.
7 hours ago7 hr NOVA portalIran traži osudu Izraela: „Evropa mora zaustaviti agresiju“Iranske vlasti pozvale su danas evropske zemlje da zaustave izraelske napade, četvrtog dana vojnog zaoštravanja između dva neprijatelja.
7 hours ago7 hr Mislim da je bitnije to što skoro svaka komšijska država progoni šite od toga kakvim jezikom govore u pojedinim delovima Irana. Šahov naslednik nije mogao gluplju stvar napraviti od toga da je odmah poleteo u zemlju koja Iranu preti nuklearnim razaranjem da urliče o nekakvoj prelaznoj vladi sa njim na čelu.
7 hours ago7 hr 5 minutes ago, Jesper23 said:Na žalost ljud vrlo malo znaju o drugim kulturama. Ima na yt profesor Roy Casagranda (istoričar) priča baš o Iranu i toliko toga novog sam naučio o toj civilizaciji da sam ostao frapiran. Roy Casagranda je nešto najbolje na šta sma nalateo na netu u poslednjih par godina... Sedneš, odvojiš 2-3 sata i uživaš u istoriji... Malo voli on da dosoli, ali je svakako genijalno kako približava teme, na pitak i dinamičan način....
7 hours ago7 hr Israeli military says it destroyed a third of Iran’s missile launchersZnaci bar 2/3 i dalje rade
6 hours ago6 hr A spokesperson for Israel's military says that Israel has "achieved full aerial control above Tehran".
6 hours ago6 hr Roj je super, mada ume da nekad frljne, ali je svestan toga i vadi se sa: "ja sam politikolog, a ne istoričar, xexe". Vrlo zabavan u svakom slučaju i otvara neku perspektivu ljudima koji uopšte nisu svesni da se Persijanci i Arapi zapravo deo "zapadne civilizacije".
6 hours ago6 hr 9 minutes ago, Šumejker-Levi 9 said:Prvi put čujem za Roya, sad uzeh da slušam.Hvala @Jesper23 i @radisasad sam ljubomoran. :Dima svasta, od uspona islama, stvaranja zapadne civilizacije, krstaskih ratova do prica o nekim fantasticnim ljudima. mene je ova prica oduvala, iako sam mnoge te stvari vec znao.
6 hours ago6 hr 6 minutes ago, nenad said:sad sam ljubomoran. :Dima svasta, od uspona islama, stvaranja zapadne civilizacije, krstaskih ratova do prica o nekim fantasticnim ljudima. mene je ova prica oduvala, iako sam mnoge te stvari vec znao.da ne trolujem, vezano za Iran...Znam da nije ova tema, ali ona o istiriji američke politike, sa 4 nastavaka izuva...
5 hours ago5 hr 7 hours ago, Zverilla said:20+ američkih avio tankera upravo leti preko Atlantika, sa uključenim transponderima da se dobro vide na flightradaru. A boga pitaj šta još leti pored njihTrenutno je neka vojna vežba u Finskoj, ali ne deluje da je tolike veličine da bi im trebalo ovoliko tankera
4 hours ago4 hr 1 minute ago, JozoMujica said:Oh.Ta slika je "fejki", f35 nije toliko veliki u odnosu na ljude okolo.