Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

32 minutes ago, Hermetico said:

Uticaj je nezamisliv. Rustem i Rakuš se navode kao prva SF priča jer je Rakuševa magija mehanička. Nezamisliv. U Berlinu me vozio taksista, odakle si? Iz Irana. I ja kao, ja volim iransku klasičnu muziku. Štakako? Kako je to moguće? Pa što, volim. Volim ovog i ovog i ovog. Lik se parkirao, plakao je 15 minuta. Kukao kao malo dete. Za njih je on vrv random Arapin zaostali potencijalni islamista bombaš. Ko zna šta je radio u domovini, koju školu je završio. Nikad neću zaboraviti

Na žalost ljud vrlo malo znaju o drugim kulturama. Ima na yt profesor Roy Casagranda (istoričar) priča baš o Iranu i toliko toga novog sam naučio o toj civilizaciji da sam ostao frapiran. Da ne pričamo koliko npr random Ameri nemaju pojma o tome i misli da su svi Arapi ili bogati naftaši skorojevići ili random goatfuckers.

Ima njih dosta, istorijski su imali i veća iskušenja. Nadam se i ja da će uskoro doći mir, ovo je van svake pameti. Inače država sa mnooogo potencijala, samo ih izolacionizam (opravdan ili ne, zavisi od tumačenja) dosta ograničava.

• Replies 3k
  • Views 330k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jezik pregrizao...

• Hermetico
    Hermetico

Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. S

• Izgleda da su mole povukle sa ulica takozvanu Cador policiju. Prva pobjeda zena u iranu.  Prica se da ce ukinuti i obavezu da se nosi cador na ulici.   Edit : ne samo da je povukli

Posted Images

NOVA portal
No image preview

Iran traži osudu Izraela: „Evropa mora zaustaviti agresiju“

Iranske vlasti pozvale su danas evropske zemlje da zaustave izraelske napade, četvrtog dana vojnog zaoštravanja između dva neprijatelja.

Mislim da je bitnije to što skoro svaka komšijska država progoni šite od toga kakvim jezikom govore u pojedinim delovima Irana. Šahov naslednik nije mogao gluplju stvar napraviti od toga da je odmah poleteo u zemlju koja Iranu preti nuklearnim razaranjem da urliče o nekakvoj prelaznoj vladi sa njim na čelu.

5 minutes ago, Jesper23 said:

Na žalost ljud vrlo malo znaju o drugim kulturama. Ima na yt profesor Roy Casagranda (istoričar) priča baš o Iranu i toliko toga novog sam naučio o toj civilizaciji da sam ostao frapiran.

Roy Casagranda je nešto najbolje na šta sma nalateo na netu u poslednjih par godina... Sedneš, odvojiš 2-3 sata i uživaš u istoriji... Malo voli on da dosoli, ali je svakako genijalno kako približava teme, na pitak i dinamičan način....

Israeli military says it destroyed a third of Iran’s missile launchers

Znaci bar 2/3 i dalje rade fantom

Prvi put čujem za Roya, sad uzeh da slušam.

Hvala @Jesper23 i @radisa

A spokesperson for Israel's military says that Israel has "achieved full aerial control above Tehran".huh

Roj je super, mada ume da nekad frljne, ali je svestan toga i vadi se sa: "ja sam politikolog, a ne istoričar, xexe". Vrlo zabavan u svakom slučaju i otvara neku perspektivu ljudima koji uopšte nisu svesni da se Persijanci i Arapi zapravo deo "zapadne civilizacije".

9 minutes ago, Šumejker-Levi 9 said:

Prvi put čujem za Roya, sad uzeh da slušam.

Hvala @Jesper23 i @radisa

sad sam ljubomoran. :D

ima svasta, od uspona islama, stvaranja zapadne civilizacije, krstaskih ratova do prica o nekim fantasticnim ljudima. mene je ova prica oduvala, iako sam mnoge te stvari vec znao.

6 minutes ago, nenad said:

sad sam ljubomoran. :D

ima svasta, od uspona islama, stvaranja zapadne civilizacije, krstaskih ratova do prica o nekim fantasticnim ljudima. mene je ova prica oduvala, iako sam mnoge te stvari vec znao.

da ne trolujem, vezano za Iran...

Znam da nije ova tema, ali ona o istiriji američke politike, sa 4 nastavaka izuva...

7 hours ago, Zverilla said:

20+ američkih avio tankera upravo leti preko Atlantika, sa uključenim transponderima da se dobro vide na flightradaru. A boga pitaj šta još leti pored njih

Trenutno je neka vojna vežba u Finskoj, ali ne deluje da je tolike veličine da bi im trebalo ovoliko tankera

aMVOYpG_700bwp.webp

SmON.png

Oh.

GtkGtYaXwAAEmLK.jpeg

Mada mi ovo malo preveliko deluje u odnosu na ljude okolo. think

1 minute ago, JozoMujica said:

Oh.

GtkGtYaXwAAEmLK.jpeg

Ta slika je "fejki", f35 nije toliko veliki u odnosu na ljude okolo.