Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

@Mel Fokus na sadašnji trenutak je suštinski deo pomenutog narativa. Nije ovo počelo oktobra 2023.

Edit: realno spamujemo ljudima iransku temu, eno nam izraelske ako ovo uopšte treba nastavljati.

Edited by Weenie Pooh

• Replies 2.9k
  • Views 324.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jezik pregrizao...

• Izgleda da su mole povukle sa ulica takozvanu Cador policiju. Prva pobjeda zena u iranu.  Prica se da ce ukinuti i obavezu da se nosi cador na ulici.   Edit : ne samo da je povukli

• Ivo Petović
    Ivo Petović

Iran je 2015.g. potpisao JCPA dogovor sa USA, Rusijom, EU i Kinom. Bilo je dosta protivnika tog dogovora i u Iranu, ali očigledno je da je mnogo više onih koji su ipak hteli da žive koliko toliko norm

Posted Images

Huti kao Bugari 1915.

Mogao sam i na Mapama, ali ovde je bitnije:

image.png

3 hours ago, Frank Galvin said:

Ja sam shvatio da je priča o Izraelu u DDR jedan vrednosni sud, ne da bilo ko očekuje da će se to praktično desiti.

Ma ne, ja sam idiot i smatram da je sasvim realno da se isprazni ex DDR i tu nasele Jevreji. Ne znam kako je promakao i deo o tome da im se da pravo da bombarduju Nemačku kad god se osete ugroženi.

Ovde su neki osuđivali države koje neće da prihvate Palestine. Ne osuđuju države koje učestvuju u genocidu. Ne osuđuju se ni one koje ćute, jer Holokaust. Ako EU, a posebno Nemačka, imaju problem s osudom Izraela, nek ga uzmu. Država Izrael sada ugrožava i susede i jevrejski narod u celini.

Potrošilo se izgleda antibalističke rakete, željezna i strijele sve bušniji

Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. Svaki projektil udara negde gde im živi neko drag. Kaže da su gađali nekog vojnog zvaničnika i ubili ga, a sa njim i stotine civila u zgradi. Svi beže iz Teherana, vode nema jer svi kupuju. Gađaju trafo stanice i vodosnabdevanje, kad promaše pogode nešto jebiga. Svi su im u Teheranu, cela porodica, mogu da zamislim. Trebalo je da idu sad za raspust tamo. Žena je preživela bombardovanje u ratu s Irakom kad je imala 8 godina i pobegla u USA da se ne bi desilo njenoj deci i kaže eto ipak nam se dešava. Totalno je zbunjena, nije skroz neočekivano ali nije baš bilo ni očekivano. Valjda se prirodno nadaš da ako tvoja država ne napada nikog neće ni nju da napadnu. Štajaznam, možda sam ja samo vrlo glup...

20+ američkih avio tankera upravo leti preko Atlantika, sa uključenim transponderima da se dobro vide na flightradaru. A boga pitaj šta još leti pored njih

Trenutno je neka vojna vežba u Finskoj, ali ne deluje da je tolike veličine da bi im trebalo ovoliko tankera