10 hours ago10 hr USA i Izrael ispaljuju THAAD presretace kao da dolazi mladin otac na svadbu.Cena 12 miliona po projektilu.Ovo ako potraje jos desetak dana ili ce se smiriti da svako lize svoje rane ili puca nekom ko zna sta preko glavnog grada.Izrael nema sanse da izdrzi ovo polivanje a Iranu su izgleda Kinezi dobacili PVO sisteme a ne bi me iznenadilo ni da Rusi prebacuju sta mogu .Vec je Izrael pozivao na objasnjavanje Rusiju odakle Pantziri Iranu.
10 hours ago10 hr 1 minute ago, Bogotac said:odakle to za kineze?za pancire je tacnoBilo na TG da su sleteli Kineski teretni avioni u Iran.
10 hours ago10 hr 8 minutes ago, Mel said:Zato sto ce ih sve pobiti, osakatiti i unistiti kao ljudska bica. Dve godine ubijaju decu na gomile i nigde se jos nije oformila neka borbena grupa besnih i drcnih da malo udari po Izraelu i pokusa da spase narod tamo. Jer i oni koji bi hteli ne mogu protiv vojske Izraela i USA. Tako da 1+1 =2, a te price o DDRu i Nemackoj su super samo nisu i nece biti realnost, eto taj mali problem...Ti baš nisi u toku ako misliš da je počelo pre dve godine, i da se nisu već sto puta do sada formirale razne "borbene grupe besnih i drčnih". Iseljavaju se milioni Palestinaca decenijama unazad, ali se u isto vreme novi i rađaju i ginu. Ta kvaka 22 je uzrok politike konačnog rešenja™.Ignorantno pitanje "a što ih ne uzme neko" je na nivou "što ne jedu kolače", samo još gore jer prećutno prihvata narativ strpljivih vršilaca etničkog čišćenja.
10 hours ago10 hr 7 minutes ago, askeladden said:Bilo na TG da su sleteli Kineski teretni avioni u Iran.Svašta pišu ljudi. Sigurno dosta presreću i da to dosta košta, ali imaju USA koja im daje i pare i džebanu bez pitanja... Večeras Izrael opet pod uzbunom, navodno 30 raketa, u Haifi opet nešto pogođeno u stambenom delu,verovatno namenjeno za isporuku ka njihovoj luci, al budi ti precizniji sa 1500km... Dal je još nešto pogođen, gde, nemamo pojma...
10 hours ago10 hr Just now, Weenie Pooh said:Ti baš nisi u toku ako misliš da je počelo pre dve godine, i da se nisu već sto puta do sada formirale razne "borbene grupe besnih i drčnih".Iseljavaju se milioni Palestinaca decenijama unazad, ali se u isto vreme novi i rađaju i ginu. Ta kvaka 22 je uzrok politike konačnog rešenja™.Ignorantno pitanje "a što ih ne uzme neko" je na nivou "što ne jedu kolače", samo još gore jer prećutno prihvata narativ strpljivih vršilaca etničkog čišćenja.Pa nije, jer to je radjeno i ranije dok se Palestina nije svela na par dzepova eto taj u Gazi 4 sa 10 km, a price o Izraelu u DDRu su ne ni sto ne jedu kolace nego sto ne jedu kolace i levitiraju. Sve ostalo je Izrael vec preoteo od palestinskih teritorija upostalom sem Gaze i zapadne obale, i sve Palestince odatle vec trajno proterao. Da se totalno ubacim u zapadno demokratski mode, posto Izrael ima pravo da postoji, a to ne moze na oblaku Cedine pufne nego samo i iskljucivo na palestinskoj zemlji, onda bolje da i ove protera dok su zivi nego da pobije i osakati jos par stotina hiljada u svom malom licnom getou.To je uostalom hrvatski recept, ili azerbejdzanski, ne nuzno iskljucivo wanna be Milosevicevski ili Bibijebski za koga se pravimo da je zapadnjak gone rogue. Eto ja mislim da je Krajisnicima bolje u Borci nego da su ih sve stigli ko u medackom dzepu ili nesto ranije na Kozari, pa mozemo da se foliramo da je prica o tome jedenje kolaca, a prica o nekom Izraelu koji ce kao da se dine u Nemackoj je ne znam sta. Mislim ja se slazem 700% da je tako trebalo da bude ali nije, nece i besmislena je prica skroz.
10 hours ago10 hr 7 minutes ago, Zabalujev said:Svašta pišu ljudi. Sigurno dosta presreću i da to dosta košta, ali imaju USA koja im daje i pare i džebanu bez pitanja... Večeras Izrael opet pod uzbunom, navodno 30 raketa, u Haifi opet nešto pogođeno u stambenom delu,verovatno namenjeno za isporuku ka njihovoj luci, al budi ti precizniji sa 1500km... Dal je još nešto pogođen, gde, nemamo pojma...Da ali ni to nije baš bez limita. Očigledno je da će UK pokriti jedan dobar deo, Jordan će koliko može baviti se dronovima ali za balističke projektile biće problem.
10 hours ago10 hr 27 minutes ago, askeladden said:USA i Izrael ispaljuju THAAD presretace kao da dolazi mladin otac na svadbu.Cena 12 miliona po projektilu.Ovo ako potraje jos desetak dana ili ce se smiriti da svako lize svoje rane ili puca nekom ko zna sta preko glavnog grada.Izrael nema sanse da izdrzi ovo polivanje a Iranu su izgleda Kinezi dobacili PVO sisteme a ne bi me iznenadilo ni da Rusi prebacuju sta mogu .Vec je Izrael pozivao na objasnjavanje Rusiju odakle Pantziri Iranu.Ako sukob potraje i Iran se ne raspadne, i umesa se SAD, onda postoji opasnost da sukob preraste u proxy rat SAD i Kine, koja bi preko Irana isprobavala svoju opremu. Ne verujem da je to scenario koji odgovara samom Izraelu.
10 hours ago10 hr Ja sam shvatio da je priča o Izraelu u DDR jedan vrednosni sud, ne da bilo ko očekuje da će se to praktično desiti. Ako je ikada kroz argumentaciju nekakvog realizma moglo da se brani pravo Izraela da postoji (s čim se lično nikada nisam slagao, što iz negdašnjeg mladalačkog žara, što iz toga što se videlo u kom smeru će Izrael ići, ispod svih umivenih genocidaša Olmerta, Baraka, Cipi Livni, pa i izlapelog Šarona za kog je postojala retka percepcija o tome koliki je monstrum, ali da se ide u smeru Bibija i Libermana), dilema sada je prilično jednostavna: ili će se pristajati na postojanje države koja je uspela da prevaziđe Južnoafričku uniju u svojoj monstruoznosti (uvek sam insistirao na toj analogiji i izbegavao paralale s nacistima... do 2023. godine; ni sada ne potežem baš konkretno to poređenje) i na njeno dovršavanje konačnog rešenja, ili će se solidarisati (praktično, oružano) sa koliko god reakcionarnim i mračnjačkim režimom ali koji i sebe i Arape brani od te i takve genocidne države. Edited 10 hours ago10 hr by Frank Galvin
9 hours ago9 hr 1 minute ago, vememah said:Hvala, da, 40 sa 10 naravno. Gledala sam na mapi uporedivo je sa Beogradom recimo. Nego to ne menja na cinjenici, kad smo mi imali ratove, neki ljudi su sami bezali koji su mogli, neki nisu hteli ali su ih na kraju preterivali, ali najgore je bilo koga su uhvatili. Meni je van pameti da mi u Srbij inismo primili neki broj zena sa decom a tek mi je van pameti da to ne rade muslimanske zemlje regiona i sireg regiona.
9 hours ago9 hr 48 minutes ago, Mel said:Meni je van pameti da mi u Srbij inismo primili neki broj zena sa decom a tek mi je van pameti da to ne rade muslimanske zemlje regiona i sireg regiona.Ja ne znam zašto insistiraš da ponavljaš ovu sumanutu tvrdnju, pokušao sam da ti objasnim zašto je štetno lupetati tako. Naravno da palestinske izbeglice prihvataju muslimanske zemlje regiona a i šire. (Naravno da je i Srbija/SRJ primala izbeglice, neverovatno šta ovde mora da se crta.)Milioni su izbegli, jebote, mahom u Jordan i Siriju, a ti po stoti put trubiš "van pameti je da ih niko ne uzme".Internalizovala si izraelski narativ po kom su Palestinci gamad koju niko neće, narativ kojim se normalizuje istrebljenje preostala 3-4 miliona.Dozovi se pameti, molim te.
8 hours ago8 hr 7 minutes ago, Weenie Pooh said:Ja ne znam zašto insistiraš da ponavljaš ovu sumanutu tvrdnju, pokušao sam da ti objasnim zašto je štetno lupetati tako.Naravno da palestinske izbeglice prihvataju muslimanske zemlje regiona a i šire. (Naravno da je i Srbija/SRJ primala izbeglice, neverovatno šta ovde mora da se crta.)Milioni su izbegli, jebote, mahom u Jordan i Siriju, a ti po stoti put trubiš "van pameti je da ih niko ne uzme".Internalizovala si izraelski narativ po kom su Palestinci gamad koju niko neće, narativ kojim se normalizuje istrebljenje preostala 3-4 miliona.Dozovi se pameti, molim te.Pricam o sadasnjem trenutku, kad rampa za "Gazans" stoji na Egiptu i kad se primaju na kasicicu a najveca vecina drzi u getou dok ih Izrael unistava vec uveliko drugu godinu.
8 hours ago8 hr If Israeli attacks on Iran stop, "our responses will also stop," said Iran's Foreign Minister Abbas Araghchi at a news conference in Teheran on Sunday in his first public appearance since the Israeli strikes began on Friday."Iran's military response against Israel has been based on self-defense. If the aggression stops, our responses will also stop. Iran does not want its conflict with Israel to expand to neighboring countries unless the situation is forced," Araghchi said.He said the United States needs to condemn the Israeli attacks on Iran's nuclear facilities and Iran does not believe the US claim of not being involved in Israel's attack on its Natanz nuclear facility.Further, the minister reaffirmed Iran's stance on nuclear weapons, saying that it is "our firm conviction not to possess a nuclear weapon"."Yet those who are willing to deprive Iran of our right to possess the nuclear programme for peaceful purposes, they have no right to do so," he added.Araghchi also said that in the now-canceled sixth round of negotiations with the US which was scheduled for today, Iran was "prepared to provide the necessary assurances to the Americans"."In the previous round of talks, the Americans presented a number of proposals, which were not totally acceptable to us. We presented our response and our viewpoints, and we were supposed to present a counterproposal. Our proposal could have opened doors for an all-out agreement with the Americans," he said.According to Araghchi, Israel opposes diplomatic progress between Iran and the US."This is a crystal-clear matter. The Zionist entity is not willing to see us reaching an agreement or a diplomatic solution with the US," he added. https://www.chinadaily.com.cn/a/202506/15/WS684e85a7a310a04af22c6522.html