Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

• Replies 2.9k
  • Views 320k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jezik pregrizao...

• Izgleda da su mole povukle sa ulica takozvanu Cador policiju. Prva pobjeda zena u iranu.  Prica se da ce ukinuti i obavezu da se nosi cador na ulici.   Edit : ne samo da je povukli

• Ivo Petović
    Ivo Petović

Iran je 2015.g. potpisao JCPA dogovor sa USA, Rusijom, EU i Kinom. Bilo je dosta protivnika tog dogovora i u Iranu, ali očigledno je da je mnogo više onih koji su ipak hteli da žive koliko toliko norm

Posted Images

Nekoliko ozbiljnih pogodaka u Tel Avivu i okolini. Čini se da su koristili do sad najjače bojeve glave.

Ozbiljne civilne žrtve u Izraelu, što se tiče pogodaka na industrijske i vojne mete, security is tight, u Haifi je puklo par paketa uspešno, koliko se moglo videti sinoć na AJZ strimu. Što Balašević reče, šta zna raketa šta je petsto-šesto km tamo vamo...

Ne znam sta se desava ai je Iran sinoc pogodio dosta toga po Izraelu, nazalost ima civilnih zrtava.

nadam se samo da sve to nije u svrhu da se usa prikljuci izraelu u razjebavanju irana

Toliko u Gazi gine dnevno, bilo od gladi bilo čekajući na hranu/lekove. Kalkuliše se oko 10 poginulih i 35 nestalih.

Iran je na brojci oko 100.

6 hours ago, Shan Jan said:

11 hours ago, vememah said:

Moguće je da će Izraelci pokušati da ubiju ajatolaha Alija Hamneija.

https://x.com/spectatorindex/status/1933961090586812564

Po nekim spekulacijama, on je već u delu zemlje najudaljenijem od Izraela, odakle je poreklom.

https://x.com/DrEliDavid/status/1933957851577241661

Navodno je njegov srednji sin (ima ih trojicu) Modžtaba, koji je još gori, njegov preferirani kandidat za naslednika, ako i njega ne ubiju.

10 hours ago, BWA said:

Publika treperi, očekuje se direktan prenos ubistva ajatolaha.

Sve je ovo otišlo u tri pičke materine.

Nisam video ovde komentare na onaj Opinion Piece da im mučeništvo ajatolaha nije u interesu, meni delovalo smisleno:

27 minutes ago, vememah said:

Lik inače drži izraelsku zastavu u kabinetu pored holandske, ovo je iz '23.

https://x.com/HAHazony/status/1727455616304660907

https://x.com/geertwilderspvv/status/1712005692859568224

Lik je rasista vulgaris, verovatno je prirodan kooperant sa Izraelom na liniji protiv muslimana generalno, plus izraelsko lobisticko potkupljivanje bi da sam ja Izraelci u Holandiji islo i Vildersu, tako da me to ne iznenadjuje.

Mada cela zemlja je u fazonu bezrezervne podrske Amerikancima pre svega, sad im je i Rute glasnogovornik NATOa.

Bar sudeći po twitteru, cionisti su bili ubedjeni da ni jedan projektil ne moze naciniti stetu Izraelu

Tesko. PVO Izraela je negde na 90-95% efikasnosti sa balistickim raketama i to svi znaju. Iran ima na hiljade raketa, tako da Izrael mora da racuna na bar nekoliko desetina ili cak stotina pogodaka, ako nesto zakaze. Ovo je sada trka izmedju ovih napada raketama i izraelskog pronalazenja lansera, radara i mreze koja ih kontrolise u zapadnom Iranu. Iran je napao rafineriju u Haifi i samo nekoliko minuta kasnije je Izrael napado glavni depot nafte u zapadnom Teheranu. Otislo je i glavno gasno postrojenje na jugu koje je kljucno za domace snadbevanje.

Morace ajatolah da se odluci uskoro da li ce napraviti neki dil sa Izraelom ili nece - sta god da uradi, rezim mu je u opasnosti. Hardlajn ekipu oko njega su ionako kompletno pobili tako da me ne bi cudilo ako su umereniji iranski elementi iza ovoga zajedno sa Izraelom. Tesko je zamisliti ovakav nivo gubitaka komande ako nema insajder informacija, i to posle svega sto se dogodilo sa proxyjima Hezbolahom i Hamasom koji su takodje obavestajno izbuseni preko Teherana. Citava akcija Izraela se naziva "Rising Lion", sto mislim da nije slucajnost nego referenca na tradicionalni simbol i zastavu Irana pre ajatolaha. Moze ovo veoma brzo da vodi promenama u rezimu, ali, moze ici i u suprotnom smeru da ih jos vise radikalizuje.

Edited by Anduril