Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

Ameri sahraniše četvrti po Iraku jel bila dojava da je tamo Sadam.

Čak i bez uvijanja davali izjave, jbg procenili smo da vredi pokušati.

• Replies 2.8k
  • Views 316.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jezik pregrizao...

• Izgleda da su mole povukle sa ulica takozvanu Cador policiju. Prva pobjeda zena u iranu.  Prica se da ce ukinuti i obavezu da se nosi cador na ulici.   Edit : ne samo da je povukli

• Ivo Petović
    Ivo Petović

Iran je 2015.g. potpisao JCPA dogovor sa USA, Rusijom, EU i Kinom. Bilo je dosta protivnika tog dogovora i u Iranu, ali očigledno je da je mnogo više onih koji su ipak hteli da žive koliko toliko norm

Posted Images

5 minutes ago, harper lee said:

Koji covek? O cemu ti pricas? Ja kad odgovaram nekom konkretno citiram post na koji odgovaram, kad ne citiram onda pisem o opstem, vecinskom ili uopste postojecem fenomenu. Ovaj forum nije jedino mesto na svetu na kojem ljudi iznose misljenja o necemu.

Uzgred, ako ima takvih koji podrzavaju izraelski napad ali zale za ubijenim civilima poserem im se u misljenje jer ono vredi koliko i misljenje svakog drugog licemera - nista. Kad bombardujes gusto naseljeno podrucje naravno da racunas na to da ces da pobijes i gomilu civila, tako da to "zaljenje" tipa "jeste ratni zlocin ali..." takvi mogu samo da nabiju sebi u guzicu.

Ja sam video sam jedan post u kom je neko napisao da su naučnici koji rade na proketu atomske bombe legitimna meta. A zapravoi nijedan u kom neko oprvadava ubijanje civila. Tako da ne znam onda na šta si uopšte odgovarao, jedino ako si pričao sam sa sobom ili odgovarao nekom ko nije na ovom forumu.

Ako mi mislimo da naučnici u nuklearnom progamu nisu legitimna meta, onda o tome možemo da raspravljamo. Ali nema potrebe da izmišljamo da je rečeno nešto što nije. I na kraju, to što nešto (možda) jeste vojni cilj nije u suprotnosti sa stavom da je ratni zločin kada uz uništenje vojnog cilja stradaju i civili, tako da opet izmišljaš da je rečeno nešto što nije, to čuveno "ali".

3 minutes ago, Engineer said:

Ja sam video

Nemam pojma sta si ti video ali to rascisti sa sobom a ne sa mnom. Ja nemam nikakav problem s tim da ako mi se neciji stav ne svidja odgovorim tome ko ga je napisao. Ako te bas zanima, taj moj post je isprovociran onim sto sam citao na X-u.

Mislim da je zrelo da se napravi par novih tema vezano za ovaj sukob.

39 minutes ago, Anduril said:
  1. Sa druge strane, u mnogim arapskim drzavama nije ostalo skoro nista od nekadasnje jevrejske populacije koja je uglavnom emigrirala u Izrael.

2. Dakle, trebali su pristati na UN plan jos odavno i bio bi odavno mir u regionu bar po tom pitanju.

1. Palestinci su proterani. Mizrahi su bili diskriminisani, bilo je nasilja, ali velikom većinom nisu bili proterivani. otišli su jer su očekivali da će im u Izraelu (ili gde drugde) biti bolje.

2. trebali su i Ukrajinci pristati na ruske zahteve, bilo bi mira. mislim... ako ćeš jači tlači logikom, može i tako. tačno je da bi Palestincima bilo bolje da su pristali da budu naguženi tada umesto da se otimaju i nahebavaju 80 godina. ali bez moralističkog palamuđenja o antisemitskim Arapima i blagoslovenim liberalnodemokratskim Izraelcima.

Iranska državna TV najavljuje nove napade na Izrael za nekoliko sati

Iranci tvrde da su oborili 3 aviona F-35 i zarobili dva pilota, dok se za trećeg smatra da je poginuo. Takođe tvrde da su uništili ili oštetili 150 lokacija u Izraelu.

Iran's Army (Artesh) has reported the downing of a third Israeli F-35 fighter jet, likely by Iranian-made air defenses, according to a correspondent of national Iranian TV.

A statement by the Army added that the pilot was captured after ejecting over western Iran.

With this latest downing, Iran has neutralized three F-35 fighter jets since Israel began its aggression on Friday. Of the two others, one pilot is believed liquidated, and another too captured by Iranian forces.

Iran and Israel entered war after the Zionist regime killed around 100 civilians, military officials, and nuclear scientists in attacks on residential buildings in Tehran. The regime also targeted Iran’s nuclear sites and multiple military bases in other parts of the country.

Iran has, in return, launched five waves of ballistic missiles at Israel, destroying or damaging over 150 military and intelligence sites across the occupied territories. It is currently targeting more Israeli assets with Kamikaze drones, with heavier rounds of missile attacks expected to follow in the coming hours.

Following the Zionist regime's brutal attacks on Tehran, which claimed the lives of approximately 100 civilians, military officials, and nuclear scientists, as well as targeting Iranian nuclear sites and multiple military bases, Iran has retaliated with five waves of ballistic missiles at Israel, successfully destroying or damaging over 150 military and intelligence sites throughout the occupied territories and is currently targeting even more Israeli assets with Kamikaze drones, with heavier rounds of missile attacks expected to follow in the coming hours.

https://www.tehrantimes.com/news/514337/Third-F-35-fighter-jet-downed-in-Iranian-territory-two-Israeli

Edited by vememah

Mask aktivirao svoju uslugu satelitskog interneta Starlink u Iranu.

Influential conservative talk show host Mark Levin on Friday reposted a social media message to Mr. [Elon] Musk that Starlink would reconnect the Iranian people with the internet and “put the final nail in the coffin of the Iranian regime.” Shortly after that, Mr. Musk announced the service was active.

https://www.washingtontimes.com/news/2025/jun/14/elon-musk-activates-starlink-internet-access-iran/

Otkazani pregovori Iran-SAD.

The sixth round of Iran-US nuclear talks scheduled for this Sunday in Muscat has been called off, Oman’s foreign minister confirmed on Saturday.

“The Iran US talks scheduled to be held in Muscat this Sunday will not now take place,” Badr Albusaidi said on X.

The minister, however, stressed that “diplomacy and dialogue remain the only pathway to lasting peace.”

https://www.aa.com.tr/en/americas/oman-says-next-round-of-iran-us-nuclear-talks-called-off/3598588

Edited by vememah

Hm, fake news.

Nema nikakvog konkretnog dokaza osim nekih polu AI slika za izraelske oborene avione.

Što se Maska tiče, on je samo nešto tvitovao, nije ništa aktivirao.

Moguće je da će Izraelci pokušati da ubiju ajatolaha Alija Hamneija.

https://x.com/spectatorindex/status/1933961090586812564

Po nekim spekulacijama, on je već u delu zemlje najudaljenijem od Izraela, odakle je poreklom.

https://x.com/DrEliDavid/status/1933957851577241661

Navodno je njegov srednji sin (ima ih trojicu) Modžtaba, koji je još gori, njegov preferirani kandidat za naslednika, ako i njega ne ubiju.

Edited by vememah

Britanci poslali dodatne avione, bliže zoni konflikta™ što objašnjava neprekidne aktivnosti kc2.

Civilni saobraćaj se uredno obavlja iznad Jordana tako da ne znam koliko je zaočekivati napad.

Taj dr. Eli David se jesenas proslavio kad je za snimak zasipanja baze Nevatim raketama rekao da su to snimci PVO pušteni unazad.

Publika treperi, očekuje se direktan prenos ubistva ajatolaha.

Sve je ovo otišlo u tri pičke materine.