Yesterday at 14:541 day 5 minutes ago, zorglub said:Nekada je i to dovoljno... Eto Jordan npr. relativno bez trzavica bitiše u sred svih dešavanja.Jeste - kao izraelski vazal, i zahvaljujući represiji vladajuće klase prema sopstvenom stanovništvu nezadovoljnom zbog toga, a o kojoj se nikada ništa ne piše na Zapadu, opet iz navedenog razloga.
Yesterday at 15:011 day Osnovni cilj je da u Iranu dodje do promene rezima, da na vlast dodje neko poslusniji i ko ce dati ekonmske koncesije stranim (Zapadnim) korporacijama. Ako bude i "demokratski", onda jos bolje. Izrael, vodjen svojim kratkorocnim intetresima, je samo izvodjac radova. Za nepune 3 godine su uspeli da poprilicno oslabe Hamas, da skoro uniste Hezolah, da doprinesu smeni Asada i da vlast u Siriji preuzme umerena islamisticka (zvuci skroz kretenski) frakcika koja saradjuje sa Zapadom. Sada gaze Iran, i mala je sansa da vlast opstane. Zapad, mislim pre svega na EU, ne voli Izael, ali jos manje voli sadasnji Iran. Sada neko drugi *) obavlja prljave poslove za njih. *) ovo jako lici na izjavu Kisindzera u vezi rata Irak-Iran - prava je steta sto ne mogu obe strane da izgube ovaj rat.
Yesterday at 15:231 day 8 minutes ago, x500 said:Osnovni cilj je da u Iranu dodje do promene rezima, da na vlast dodje neko poslusniji i ko ce dati ekonmske koncesije stranim (Zapadnim) korporacijama. Ako bude i "demokratski", onda jos bolje.Izrael, vodjen svojim kratkorocnim intetresima, je samo izvodjac radova. Za nepune 3 godine su uspeli da poprilicno oslabe Hamas, da skoro uniste Hezolah, da doprinesu smeni Asada i da vlast u Siriji preuzme umerena islamisticka (zvuci skroz kretenski) frakcika koja saradjuje sa Zapadom. Sada gaze Iran, i mala je sansa da vlast opstane.Zapad, mislim pre svega na EU, ne voli Izael, ali jos manje voli sadasnji Iran. Sada neko drugi *) obavlja prljave poslove za njih.*) ovo jako lici na izjavu Kisindzera u vezi rata Irak-Iran - prava je steta sto ne mogu obe strane da izgube ovaj rat.izrael je vodjen interesom opstanka koji je konstantno ugrozen prvenstveno od irana i katara. unistenje izraela je cilj irana i proksija. eu je potpuno nebitan igrac trenutno, plus nemaju usaglasenu spoljnu politiku, a izrael ce uvek imati nemacku na svojoj strani.ja mislim da ono sto ce se desiti posle ovog rata sa iranom, ako se isti okonca povoljno po izrael, sirija, liban, saudijska arabija i jos neke zalivske zemlje ce se pridruziti egiptu i jordanu i potpisati mirovne ugovore sa izraelom. ako narod irana odluci da iskoristi trenutak i obori diktaturu mula, videcemo i normalizaciju odnosa izmedju izraela i irana.
Yesterday at 15:251 day 1 minute ago, roux senyurt said:izrael je vodjen interesom opstanka koji je konstantno ugrozen prvenstveno od irana i katara. unistenje izraela je cilj irana i proksija.eu je potpuno nebitan igrac trenutno, plus nemaju usaglasenu spoljnu politiku, a izrael ce uvek imati nemacku na svojoj strani.ja mislim da ono sto ce se desiti posle ovog rata sa iranom, ako se isti okonca povoljno po izrael, sirija, liban, saudijska arabija i jos neke zalivske zemlje ce se pridruziti egiptu i jordanu i potpisati mirovne ugovore sa izraelom. ako narod irana odluci da iskoristi trenutak i obori diktaturu mula, videcemo i normalizaciju odnosa izmedju izraela i irana.Hoće li se izraelski narod osloboditi svog ratnog zločinca na mestu premijera i far right figura poput Smotriča ili je to irelevantno?Vođen interesom opstanka, dobro me nasmeja Edited yesterday at 15:261 day by theanswer
Yesterday at 15:281 day 20 minutes ago, Ayatollah said:Jeste - kao izraelski vazal, i zahvaljujući represiji vladajuće klase prema sopstvenom stanovništvu nezadovoljnom zbog toga, a o kojoj se nikada ništa ne piše na Zapadu, opet iz navedenog razloga.Stoji, mada ne znam baš koliko su vazali. Opet, bar ne ginu ljudi, a tom ćošku sveta je i to uspeh.
Yesterday at 15:361 day 9 minutes ago, theanswer said:Hoće li se izraelski narod osloboditi svog ratnog zločinca na mestu premijera i far right figura poput Smotriča ili je to irelevantno?Vođen interesom opstanka, dobro me nasmejane vidim sta je smesno, nisam ja izmislilo iranske ciljeve naspram izraela. sto se tice smotrica i ben gvira (veriujem da si na njega mislio), bice izbori uskoro, videcemo.
Yesterday at 15:411 day Ali ove naučene papagaj izjave EU zvaničnika dok Bibi svršava po faci, pa ništa jadnije nema od njih. Sledeci put neka angažuju neke glumce pa mogu da snime video kako izgledaju zabrinuto, za te pare mogu malo više od dva minuta ma tviteru.
Yesterday at 16:001 day eu i njihovi zvanicnici igraju omladinsku regionalnu ligu. posledica dugogodisnje negativne selekcije
Yesterday at 16:141 day Popular Post 9 minutes ago, beeva said:Ovima jos Ajatolah ostao da ga riješe..Jezik pregrizao...
Yesterday at 16:491 day 46 minutes ago, roux senyurt said:izrael je vodjen interesom opstanka koji je konstantno ugrozen prvenstveno od irana i katara. unistenje izraela je cilj irana i proksija.Opstanak Izraela uspešno ugrožava jedino sam Izrael. Izuzetno mudro je kad vodiš politiku tako da te velika vecina u svetu doživljava kao zločinačku državu. Preko milijardu ljudi bi slavili da sutra nestane Izrael. Izrael se pretvara u dobro obezbeđen zatvor za odabrani narod, geto s raketnim štitom. Možda sam sebi podele i žute trake da se razlikuju od Palestinaca i ostalih nižih bića. U njemu nece biti mesta za druge, ali i zatvorenicima neće biti lako da odu bilo gde. Što vise Palestinaca pobiju, biće manje bezbedni. Što više Iranaca pobiju biće manje bezbedni. Ovo važi čak i za Izraela. Van Izraela neće smeti da idu.
Yesterday at 17:061 day izraelska paranoična definicija "opstanka" je odsustvo bilo kakve potencijalne pretnje, čak i kada je pretnja minimalna. kombinovano sa podrškom koju dobijaju od Amera i Evropljana, nekakva diplomatija i sporazumi su time bili i ostali skoro pa nemogući. sem u slučajevima u kojima okolne države odluče da kapituliraju i ližu guzu.ugly little Spartan state. Edited yesterday at 17:081 day by Gandalf
Yesterday at 17:071 day 2 hours ago, harper lee said:Na primer, nevinim zrtvama koje nediskriminatorski ostavljaju za sobom u hiljadama.Bojim se da njih najmanje pitaju niti da mogu šta da urade.
Yesterday at 17:301 day 20 minutes ago, duma said:Opstanak Izraela uspešno ugrožava jedino sam Izrael. Izuzetno mudro je kad vodiš politiku tako da te velika vecina u svetu doživljava kao zločinačku državu. Preko milijardu ljudi bi slavili da sutra nestane Izrael.Izrael se pretvara u dobro obezbeđen zatvor za odabrani narod, geto s raketnim štitom. Možda sam sebi podele i žute trake da se razlikuju od Palestinaca i ostalih nižih bića. U njemu nece biti mesta za druge, ali i zatvorenicima neće biti lako da odu bilo gde.Što vise Palestinaca pobiju, biće manje bezbedni. Što više Iranaca pobiju biće manje bezbedni. Ovo važi čak i za Izraela. Van Izraela neće smeti da idu.mislim da bi bilo preko dve milijarde slavljenika. mnogo ljudi brine za jedan narod, a priziva unistenje drugog.sto se tice opstanka izraela, ja bih ipak rekao da su hamas, hizbola, huti, islamske milicije u iraku i siriji, plo, iranske mule, muslimanska braca i jos par grupica mnogo veca pretnja po izrael od samog izraela