Yesterday at 11:031 day Popular Post 1 hour ago, Lo Zingaro said:Ne govorimo o realnim mogucnostima Irana vec o zemlji koji godinama izjavljuje da joj je cilj da te izbrise s lica zemlje. Plus pravi nuklearni program. U ovakvoj situaciji bi reagovale i mnogo normalnije zemlje od Izraela.Iran je 2015.g. potpisao JCPA dogovor sa USA, Rusijom, EU i Kinom. Bilo je dosta protivnika tog dogovora i u Iranu, ali očigledno je da je mnogo više onih koji su ipak hteli da žive koliko toliko normalno, u odnosu na one koji žive da bi uništili Izrael.Taj dogovor, koji je inicirao Obama, imao je potencijal da bude jedan od najbitnih sporazuma na ME još od Kemp Dejvida i poštovan je doslovce u prve dve godine. Ko se najviše protivio tom dogovoru - Netanjahu: išao je u Vašington, pretio i ismevao Obamu (koji je odbio da ga primi), lobirao na sve strane (kao i pred Irak), ali ga izduvao.Ko je sjebao sporazum - veliki antiratni predsednik Donald J Trump, čim je zaseo 2017.g. Po čijem nalogu - naravno, Netanjahua. Ovo sad je samo posledica tog čina i potpune dominacije Izraela američkog spoljnom politikom (i politikom uopšte). Poenta je da, kao što je engineer lepo primetio, svaka agresija ima izgovor u nekoj ugroženosti. Tako su i države od 6k + bojevih glava, 17+k kvm i 11 časovnih zona "ugrožene" . Jedina razlika je što neke propagande i neke ugroženosti ljudi svesno ili nesvesno puše, jer odgovaraju njihovim biasima i agendama, a kod drugih su vrlo isključivi i sigurni da je to propaganda, što si i sam imao priliku ovde da se uveriš malopre.
Yesterday at 11:051 day 2 minutes ago, Ivo Petović said:Poenta je da, kao što je engineer lepo primetio, svaka agresija ima izgovor u nekoj ugroženosti. Tako su i države od 6k + bojevih glava, 17+k kvm i 11 časovnih zona "ugrožene" . Jedina razlika je što neke propagande i neke ugroženosti ljudi svesno ili nesvesno puše, jer odgovaraju njihovim biasima i agendama, a kod drugih su vrlo isključivi i sigurni da je to propaganda, što si i sam imao priliku ovde da se uveriš malopre.Ista stvar i na drugoj strani. Kako te ne mrzi više da ponavljaš isti jebeni post četrdeset puta.
Yesterday at 11:081 day Ne ponavljam za tebe. Što bi rekao Henri Fonda u 12 angry men...He can't hear you and he never will...btw to je film koji bi trebao da pogledaš sa razumevanjem, posebno deo o odnosu većine i manjine i da li biti u većini znači biti u pravu...pošto ti svako malo ponavljaš kako su oni sa kojima se ne slažeš u manjini čak i na ovom forumu.
Yesterday at 11:191 day Slabo resistira ova Axis of Resistance, osim kad je trebalo razvaljivati Siriju i kad razvaljuju Ukrajinu, onda praše na sve cilindre
Yesterday at 11:291 day 2 hours ago, Lo Zingaro said:Sad su bili blizu atomske bombe.To sad je od kad znam za sebe.I to seru po pravilu svi ostali koji ustvari imaju nuklearno naoružanje. Tako da to smrdi na prodavanje priče samo tako. Što ima smisla kad se pogleda, od Turske na zapadu do Indije na istoku nema zemlje koja je "nezavisna" kao Iran. Sve go namešten režim. Osim Izraela koji je ne samo regionalna nego jedina supersila na ovoj planeti koja šamara kurcem levo i desno a ostatak planete ili gleda u pod ili se uvlači u čmar, nema trećih.Edit, hteo sam još štošta da napišem ali šta god napisao rizikujem da mi bude nalepljena ili nalepnica ljubitelja mula ili da zavidim Izraelu kako oni smeju a mi c, isto kao i na ukrajinskim temama, nema sredine. Edited yesterday at 11:321 day by Desmond Bojčinski
Yesterday at 11:301 day 14 minutes ago, Ivo Petović said:Ne ponavljam za tebe. Što bi rekao Henri Fonda u 12 angry men...He can't hear you and he never will...btw to je film koji bi trebao da pogledaš sa razumevanjem, posebno deo o odnosu većine i manjine i da li biti u većini znači biti u pravu...pošto ti svako malo ponavljaš kako su oni sa kojima se ne slažeš u manjini čak i na ovom forumu.Znaš kako, taj smugness koji iskazuješ i jeste razlog zbog kojeg si u manjini. Ne zato što je politika druge strane ispravna nego zato što vas ljudi generalno ne vole. A ponavljaš ponavljaš. Sigurno nećeš ponavljati zbog nekog ko se slaže sa tobom nego da bi izazvao ovakvu vrstu diskusije.
Yesterday at 11:311 day 1 minute ago, Desmond Bojčinski said:To sad je od kad znam za sebe.I to seru po pravilu svi ostali koji ustvari imaju nuklearno naoružanje. Tako da to smrdi na prodavanje priče samo tako. Što ima smisla kad se pogleda, od Turske na zapadu do Indije na istoku nema zemlje koja je "nezavisna" kao Iran. Sve go namešten režim. Osim Izraela koji je ne samo regionalna nego jedina supersila na ovoj planeti koja šamara kurcem levo i desno a ostatak planete ili gleda u pod ili se uvlači u čmar, nema trećih.Neverovatno je koliko je ovo tacno..ovi ostali su svi kao "Da se jebemo ali da nam ne udje".. docim ovi je jebu konsekvence
Yesterday at 11:331 day 22 minutes ago, Ivo Petović said:Iran je 2015.g. potpisao JCPA dogovor sa USA, Rusijom, EU i Kinom. Bilo je dosta protivnika tog dogovora i u Iranu, ali očigledno je da je mnogo više onih koji su ipak hteli da žive koliko toliko normalno, u odnosu na one koji žive da bi uništili Izrael.Taj dogovor, koji je inicirao Obama, imao je potencijal da bude jedan od najbitnih sporazuma na ME još od Kemp Dejvida i poštovan je doslovce u prve dve godine. Ko se najviše protivio tom dogovoru - Netanjahu: išao je u Vašington, pretio i ismevao Obamu (koji je odbio da ga primi), lobirao na sve strane (kao i pred Irak), ali ga izduvao.Ko je sjebao sporazum - veliki antiratni predsednik Donald J Trump, čim je zaseo 2017.g. Po čijem nalogu - naravno, Netanjahua. Ovo sad je samo posledica tog čina i potpune dominacije Izraela američkog spoljnom politikom (i politikom uopšte).Poenta je da, kao što je engineer lepo primetio, svaka agresija ima izgovor u nekoj ugroženosti. Tako su i države od 6k + bojevih glava, 17+k kvm i 11 časovnih zona "ugrožene" . Jedina razlika je što neke propagande i neke ugroženosti ljudi svesno ili nesvesno puše, jer odgovaraju njihovim biasima i agendama, a kod drugih su vrlo isključivi i sigurni da je to propaganda, što si i sam imao priliku ovde da se uveriš malopre.Porediti Izrael, sa Rusijom, USA, pa i Indijom jer su vlasnici nuklearnih bojevih glava je stvarno mali Perica. Izrael staje sa životom kada Huti ispale par raketa koje i google maps može pratiti. Da, Iran svojim nuklearnim planovima realno dovodi u pitanje njegov (Izrael) opstanak na planeti. Pogotovo imajući u vidu ko upravlja Iranom... A i Izraelom.
Yesterday at 11:421 day 4 minutes ago, theanswer said:Znaš kako, taj smugness koji iskazuješ i jeste razlog zbog kojeg si u manjini. Ne zato što je politika druge strane ispravna nego zato što vas ljudi generalno ne vole.A ponavljaš ponavljaš. Sigurno nećeš ponavljati zbog nekog ko se slaže sa tobom nego da bi izazvao ovakvu vrstu diskusije.O smugnessu priča lik koji red kasnije sa visine govori u ime svih ljudi i ubedjen je šta ljudi misle i koga vole ili ne vole (btw, koga to nas?) i koji je ubedjen da ja ponavljam neki post sa nekom namerom.No, slažem se da su ljudi poput tebe po pravilu u većini. Bes i mržnja se najbolje kupuju i prodaju. Sama činjenica koliko ti je to bitno i koliko te zadovoljava da budeš u većini, govori zapremine o nečem drugom, no da ne idem dublje u smugness.
Yesterday at 11:441 day 12 minutes ago, Desmond Bojčinski said:To sad je od kad znam za sebe.Možda i pre, zavisi od toga koliko si godina imao 1984.Po Google Translateu, glavni naslov glasi "Homeinijeva atomska bomba ulazi u završnu fazu proizvodnje uz nemačku pomoć". Edited yesterday at 11:471 day by vememah
Yesterday at 11:451 day 11 minutes ago, Zaboravan said:Porediti Izrael, sa Rusijom, USA, pa i Indijom jer su vlasnici nuklearnih bojevih glava je stvarno mali Perica.Izrael staje sa životom kada Huti ispale par raketa koje i google maps može pratiti.Da, Iran svojim nuklearnim planovima realno dovodi u pitanje njegov (Izrael) opstanak na planeti. Pogotovo imajući u vidu ko upravlja Iranom... A i Izraelom.Pročitaj današnji zahtjev Izraela nakon napada i sve će ti biti jasno, odgovor se sam ukaže.
Yesterday at 11:521 day 10 minutes ago, Ivo Petović said:govori zapremineGovori čitave tomove knjiga (tj. pruža baš mnogo informacija o nečemu), a ne zapremine. Volume ima više značenja.U srpskom se inače obično kaže "govori puno" ili "otkriva mnogo". Edited yesterday at 11:551 day by vememah