Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

• Replies 2.8k
  • Views 312.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jezik pregrizao...

• Izgleda da su mole povukle sa ulica takozvanu Cador policiju. Prva pobjeda zena u iranu.  Prica se da ce ukinuti i obavezu da se nosi cador na ulici.   Edit : ne samo da je povukli

• Iran je 2015.g. potpisao JCPA dogovor sa USA, Rusijom, EU i Kinom. Bilo je dosta protivnika tog dogovora i u Iranu, ali očigledno je da je mnogo više onih koji su ipak hteli da žive koliko toliko norm

Posted Images

Cime je ovo uradjeno?

6 minutes ago, Filozof manijak said:

Ne vidim niti jedan hipotetički scenario gde Iran uništava Izrael. Pogotovo što iz Izreala stoji najmoćnija svetska sila.

Još ako je tačno da su Izraelci napali dok su pregovori oko nuklearnog programa i dalje trajali, onda je ovo svinjarija još većih razmera.

Ovaj napad je u stvari direktno povezan sa tim pregovorima, inače ne bi Trump izjavio nešto tipa "They must give us what we want in order to achieve a deal" ergo prave time pritisak, a javno se prave ludi da ne stoje iza toga, jer pobogu ometa te nam diplomatske napore....

2 minutes ago, assignment said:

Ovaj napad je u stvari direktno povezan sa tim pregovorima, inače ne bi Trump izjavio nešto tipa "They must give us what we want in order to achieve a deal" ergo prave time pritisak, a javno se prave ludi da ne stoje iza toga, jer pobogu ometa te nam diplomatske napore....

Iz USA porucuju ovo je napad Izraela zato ne treba da napadate US mete - u prevodu ovo nije napad samo Izraela, a napadnete li nase ciljeve za odmazdu bice vam preskupo...

6 minutes ago, Zaboravan said:

Da, pregovori su bili u toku.

Kako su se razvijali, izgleda da je usa namignula Izraelu, pre toga povukli osoblje iz mnogih ambasada.

Sve više sam mišljenja kako su pregovori bili samo maskirovka ne bi li se omogućilo Izraelu da napadne dok su Iranci bili nepripremljeni,

Izrael izdao ultimatum rukovodstvu Irana. Kažu da će im uništiti rafinerije nafte i ekonomiju ako uzvrate, uz napomenu da bi trebalo da ih puste da izvrše udare po nuklearnim centrima Irana. Đentlmenski, nema šta!

Edited by Jesper23

17 minutes ago, Filozof manijak said:

Ne vidim niti jedan hipotetički scenario gde Iran uništava Izrael. Pogotovo što iz Izreala stoji najmoćnija svetska sila.

Još ako je tačno da su Izraelci napali dok su pregovori oko nuklearnog programa i dalje trajali, onda je ovo svinjarija još većih razmera.

Ne govorimo o realnim mogucnostima Irana vec o zemlji koji godinama izjavljuje da joj je cilj da te izbrise s lica zemlje. Plus pravi nuklearni program. U ovakvoj situaciji bi reagovale i mnogo normalnije zemlje od Izraela.

16 minutes ago, Zaboravan said:

S jedne strane da, svetu svakako ne treba Iran koji ima nuklearno oružje.

S druge strane, svetu ne treba ovakav Izrael koji briše postojanje Palestinaca u

Gazi a i šire.

Pa to i kazem, ovo su ipak dve razlicite stvari.

8 minutes ago, Filozof manijak said:

Sve više sam mišljenja kako su pregovori bili samo maskirovka ne bi li se omogućilo Izraelu da napadne dok su Iranci bili nepripremljeni,

Cuj nepripremljeni. Pa Izrael ih je nevidjeno izbusio u poslednje 2 godine da je tesko da nisu mogli da ocekuju da ce ici jako i do kraja.

7 minutes ago, Filozof manijak said:

Bukvalno se poslednja tri meseca i po Internetu piše da će ih Izrael napasti, nije to čak ni Izrael krio. Ako su posle svega bili nespremni, onda ko ih jebe. Znaju da Izraelci nemaju nikakav problem da sravne cele blokove i ubiju stotine civila zarad jednog koga jure, a njima top generali i nuklearni naučnici sede u kućama sa porodicama, umesto da su svako veče na drugom mestu.

Sve kul, samo mene ne interesuje Iran i njegova nepripremljenost, nego baš to što si naveo, izraelska spremnost na najgore neljudske i kurvanjske poteze.

Nacisti 21.veka

1 minute ago, Filozof manijak said:

Sve kul, samo mene ne interesuje Iran i njegova nepripremljenost, nego baš to što si naveo, izraelska spremnost na najgore neljudske i kurvanjske poteze.

Nacisti 21.veka

Pa valjda o tome ne moramo da nešto posebno diskutujemo, jasno je već neko vreme. Netanijahu i njegov politički i vojni vrh su dobri po 10 hiljada godina robije svaki, ali politika, pa će tako verovatno da se za 30 godina u Jerusalim sleće na novi aerodrom Benjamin Netanijahu...

Tim me pre čudi nespremnost Irana, jer znaju sa kim imaju posla...

Edited by Ayatollah

11 minutes ago, Lo Zingaro said:

Ne govorimo o realnim mogucnostima Irana vec o zemlji koji godinama izjavljuje da joj je cilj da te izbrise s lica zemlje. Plus pravi nuklearni program. U ovakvoj situaciji bi reagovale i mnogo normalnije zemlje od Izraela.

Šta ti čovječe pišeš? Da li si ti svjestan ovih nebuloza? Jaču su i to koriste, tako je kroz cijelu istoriju čovječanstva. Samo nemoj to da uvijaš u pitu i pokušavaš nam zgurati u grlo da progutamo, molim te.

@Filozof manijak Iran je bušan sa svih strana, keš vrti gdje burgija neće.

Iran na ovoj udaljenosti nema šta da traži u ratu sa Izraelom, konvencionalnog naoružanja imaju na izvoz, ali neće imati priliku da ga upotrijebe.

edit 2: Nakon tvrdnji da je Hamas napao Izrael kao usluga Rusima, postavlja se pitanje kome je ovo usluga, sigurno ne za Ukrajince.

Edited by Jesper23

Izgleda da je ovo ipak vrhunac iranske pripremljenosti..da jubilarni 127. put sacekaju da im Izrael opali cusku i onda da obecavaju jos veci odgovor..

Peglaju se Hitler i Carls Menson..boli me djoka ko ce koga..ali mi zao tepiha koji gaze i guzvaju.

1 minute ago, SNARC said:

Izgleda da je ovo ipak vrhunac iranske pripremljenosti..da jubilarni 127. put sacekaju da im Izrael opali cusku i onda da obecavaju jos veci odgovor..

Peglaju se Hitler i Carls Menson..boli me djoka ko ce koga..ali mi zao tepiha koji gaze i guzvaju.

Apsolutno, gardisti, jbg, moraju da paze i kako im se ženska deca oblače. Nivo svireposti prema civilima ovih napada je milioniti deo onog što Izrael radi svom(ako već smatraju palestinu svojom) stanovništvu.

Edited by Muzzy