April 3Apr 3 26 minutes ago, Shan Jan said:Inace ja treba da letim za Iran za dve nedelje . E, nemoj da se obazires na vest koju sam preneo na prosloj strani.. Fake.. Procitao sam u ukrajinskim novostima, pozivali su se na iransku agenciju Mehr, vest se prenela svuda i kasnije je demantovana.. Za dve nedelje verovatno se nista desiti, ako uopste i bude neceg. Za sad imamo samo pumpanje misica . Mislim da su pregovori u toku.. .
April 3Apr 3 Hajde da sacekamo da "upale" nove tarife pa cemo onda odluciti da li cemo da upalimo i neki rat :)
April 15Apr 15 Taman da je ruski agent ne bi to bolje odradio, dao ruskom savezniku skoro 10 godina fore da razvijaju šta hoće bez ikakve kontrole…Oh wait…
April 15Apr 15 . Kad je Obama postigao ovakav dogovor tada je to bilo OK? A sad nije?))) Mozda neko na forumu zna da li je moguc potpun monitoring nuklearnog programa, da li Iran ima uopste mogucnost da tajno aktivira razvoj nuklearne bombe? Sasvim druga stvar sto covek danas moze da tvrdi jedno a sutra drugo, on i svojoj knjizi pise o "taktickoj" brzoj promeni sopstvenih planova , ako situacija to trazi). Tako je ubio prosli dogovor, i nije iskljuceno da nece i ovaj. Poslednje, dobri, normalni uslovi za Iran, uopste nisu dobra vest za RF ili Kinu, jer to znaci da se resursi oslobadjaju za druge pravce.. .
April 15Apr 15 Kad je Obama (i još neke zemlje, nije bio sam) postigao taj dogovor, Iran je pristao na sve uslove i dozvolio redovnu inspekciju medjunarodnog komesarijata za atomsku energiju, koji je obilazio šta je hteo i sve ukazuje na to da se Iran držao dogovora.Onda je došao narandžasti orangutan i ukinuo dogovor, samo i jedino zato što ga je postigao Obama. Ima užasan kompleks niže vrednosti u odnosu na Obamu (sasvim zasluženo), tako je hteo i Obamacare da razjebe, spasio ga za dlaku pokojni McCain.Posle toga je Iran proterao inspektore i ušao punom parom u obogaćenje uranijuma, neki kažu da su sad blizu bombe. Zato kažem da im je narandžasti idiot dao skoro 10 godina slobode da rade šta hoće, bez dogovora, bez nadzora i bez polaganja računa bilo kome. Narandžasti nije ponudio ništa drugo osim što je prdio na TV-u kako je tough guy.Do juče je pretio da će ih dovesti u red, bombardovati najstrašnije na svetu, i danas cvrc, mrtvo puvalo, daj onaj dogovor od pre 10 godina, dobro je i to.Kompletni uber idiot. Edited April 15Apr 15 by braca
April 17Apr 17 Izrael odavno želi da napadne Iran, ali isključivo uz američku pomoć. Pičke S druge strane, sećam se kad su 2006-7 Buš i ekipa pritiskali Iran i pretili intervencijom, ispostavilo se da ne mogu ni da se iskobeljaju iz Faludže, pa su oladili. Obama je lepo rekao kritičarima: ili ćemo pregovarati ili ćemo ratovati. Oni koji smatraju da treba ratovati, neka to otvoreno kažu.