I*m with the pilots Posted October 8, 2018 Posted October 8, 2018 (edited) Svratila sam u SANU, ima neki ormar/radni sto sa raznoraznim raketama. Jedan momak je belezio sva imena raketa u svoj notes, ne znam da li je i on deo tog dela. Tu i u galerijici pored Beoizloga stoji drvo zelja Joko Ono, pored "zelim da polozim ispit" i slicnih uveselila me je cedulja sa "zelim da igram tango u Buenos Airesu" @gospa buba Kakvo je bilo Kadijevicevo misljenje? Edited October 8, 2018 by I*m with the pilots
ultra plasticni Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 22 hours ago, I*m with the pilots said: Svratila sam u SANU, ima neki ormar/radni sto sa raznoraznim raketama. Jedan momak je belezio sva imena raketa u svoj notes, ne znam da li je i on deo tog dela. Tu i u galerijici pored Beoizloga stoji drvo zelja Joko Ono, pored "zelim da polozim ispit" i slicnih uveselila me je cedulja sa "zelim da igram tango u Buenos Airesu" Cini mi se da je dosta toga i izmisljao, pa tako postoje i rakete King Tubby i Fela Kuti, interesantno u svakom slucaju. Zanimljivo za Joko Ono je da isto takvo drvo sa zeljama postoji i u Resavskoj. To je bas prevazidjeno i onako decije.
nezvanova Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 48 minutes ago, Host said: [kutak za muske svinje] Preporuka za kustosko vodjenje kroz izlozbu u Galeriji SANU [/kutak za muske svinje] nama jovovicka preporucila da obidjemo oktobarac u sanuu pretpostavljam zbog tamosnje postavke. a ti hoces da kazes da su tamo kustoskinje segsi
gospa buba Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 [mention=135]gospa buba[/mention] Kakvo je bilo Kadijevicevo misljenje? njegovo mishljenje je da je to sve bezveze, uprkos tome shto nije ishao jer je mator. bezveznost temelji na ideji da je nash likovni izrichaj (lepsha mi je ova bracka rech, nije je on rekao) ikona a ne portret i da shta mi kao istok ima da se shlihtamo svetu, i posebno zapadu. sushtinski mu nije dovoljno braon, na nevidjeno. ali je posle bio divan segment gde su ga, tako ukopanog u starost i naciju, bocnuli marinom abramovic, gde je on na keca odushevljeno istresao kompletnu istoriju i lichni dozivljaj iz doba kad je delio pare iz siza za kulturu umetnicima. medijala, klokotrizam, prethodnici marinini, anegdote i fore, na kraju pohvali i marinu. svaka mladost je slatka, kakva god da je bila. mnogo mi se svidelo, treba ili da napishe memoar u nastavcima ili da neko odradi neki dokumentarac s njim na tu temu, secanja i umetmosti u sfrj. ipak je on jedan eminentni univerzalni rezimlija ovi novi ga ne bendaju izgleda mnogo, popeo se100 posto kompletnoj sceni odvano. otud i taj sentiment... sent from bubamoto
beyoncé Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 @ plastični: zar nije sve izmislio? Spoiler ja sam se baš primila na sachsa (njega sam upamtila) i taj njegov never-leave-the-playground kabinet smeća sve dečačke fantazije i fascinacije na jednom mestu, bila sam ko dete zaigrano u osamdesetim. posle sam morala malo da prisednem da se vratim u sadašnjost. najsmešnije što sam se unosila da pročitam sve nalepnice i zavirivala sam ispod da vidim koje je časopise stavio i šta ima u kanti za smeće, dok nisam primetila da neki čovek sve vreme skakuće oko mene. pomislila sam da je neko spadalo iz galerije da me opominje pa sam nabila slušalice dublje u uši i izbegavala pogled da mi se ne obrati. tek kada sam došla kući i videla slike toma sachsa shvatila sam da je to bio on. zabavila me je i ona skulptura/instalacija šta li je, sa pacovima i sijalicama i korenjem, rogovima jarca i svećama iz budističkog hrama, a da nisam najsvesnija zašto mi je to bilo zabavno. dopala mi se i tehnika fabrisa ibera (ovo sam zapisala), mislim kada bih ja slikala da bi se tako izražavala: bojice svih vrsta i sva pomoćna sredstva (papir, lepak, pesak, sveee...), kao i kineska predstava večnosti, a pred džinovskim ženskim ekstazama anselma kifera se ne može ostati ravnodušan (mogla sam da čujem m. kako kaže kako bi to bio divan omot za neke od njegovih blek metalaca).
gospa buba Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 jel taj salun traje kolko mu ime kaze?sent from bubamoto
gospa buba Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 uuu to je vec dosta oktobra, skoro pa nominalno. zadovoljna sam, skoro sigurno necu stici usled starosti za sluchaj da ipak, shta da pogledam? brzo dok nema kauboja sent from bubamoto
morgana Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 On 9.10.2018. at 21:52, beyoncé said: @ plastični: zar nije sve izmislio? Reveal hidden contents ja sam se baš primila na sachsa (njega sam upamtila) i taj njegov never-leave-the-playground kabinet smeća sve dečačke fantazije i fascinacije na jednom mestu, bila sam ko dete zaigrano u osamdesetim. posle sam morala malo da prisednem da se vratim u sadašnjost. najsmešnije što sam se unosila da pročitam sve nalepnice i zavirivala sam ispod da vidim koje je časopise stavio i šta ima u kanti za smeće, dok nisam primetila da neki čovek sve vreme skakuće oko mene. pomislila sam da je neko spadalo iz galerije da me opominje pa sam nabila slušalice dublje u uši i izbegavala pogled da mi se ne obrati. tek kada sam došla kući i videla slike toma sachsa shvatila sam da je to bio on. zabavila me je i ona skulptura/instalacija šta li je, sa pacovima i sijalicama i korenjem, rogovima jarca i svećama iz budističkog hrama, a da nisam najsvesnija zašto mi je to bilo zabavno. dopala mi se i tehnika fabrisa ibera (ovo sam zapisala), mislim kada bih ja slikala da bi se tako izražavala: bojice svih vrsta i sva pomoćna sredstva (papir, lepak, pesak, sveee...), kao i kineska predstava večnosti, a pred džinovskim ženskim ekstazama anselma kifera se ne može ostati ravnodušan (mogla sam da čujem m. kako kaže kako bi to bio divan omot za neke od njegovih blek metalaca). meni je kifer dosta prvoloptaski i nije mi se narocito svidio. od ostalog sto sam vidjela drugdje po galerijama, torbjorn rodland mi je ok, joko ono tragicna. je li bio neko u muzeju grada beograda, sta tamo ima?
InvisibleLight Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 meni najzalije sto nisam bila na ovoj sinergiji mladih lidera i raznih svih, koja je 'premostila sve rodne, bla bla, i klasne razlike' kako kaze direktorka kcb. al pod zastavom eu, jednoglasje kakofonije ovaj tekst a verujem i dogadjaj su predragoceni https://beta.rs/oms/oms-drustvo/98590-odrzana-eu-art-night-u-muzeju-grada-beograda promaklo mi i glorija vodjenje https://www.gloria.rs/kultura/u-organizaciji-magazina-gloria-strucno-vodenje-kroz-izlozbu-oktobarskog-salona/ sustinu, da je ceo Os sajamskog karakera, trzisno aspiring, oslobodjen bilo kakve drustvene referentnosti, s obzirom na kasting ocekivano, ko je i sta je selektor itd. napisao je dimitrijevic u postu, ipak cu otici da vidim uskoro, samo dami neko kaze gde je najbliza javna garaza u resavskoj verujem da je yoko tragicna, stavise meni ona kao dzon voters i sl, toliki tres da je dobro
Ras Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 (edited) @InvisibleLightkoristi garažu u Masarikovoj Edited October 11, 2018 by Ras
InvisibleLight Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 (edited) To sam znala,mislila nesti blize thnx, setacu U stvari,to je kod jako blizu:) Edited October 11, 2018 by InvisibleLight
morgana Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 mnogo volim da citam branislava dimitrijevica
beyoncé Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 10 hours ago, morgana said: meni je kifer dosta prvoloptaski i nije mi se narocito svidio. od ostalog sto sam vidjela drugdje po galerijama, torbjorn rodland mi je ok, joko ono tragicna. je li bio neko u muzeju grada beograda, sta tamo ima? nisam napisala da mi se kifer dopao, ta slika (i tehnika) ne odgovara mom senziblitetu na prvom mestu (za razliku od nekih drugih njegovih dela), ali jesam reagovala na nju jer me podsetila na neku smešnu ongoing privatnu diskusiju o eri umornog falusa. a i ovo drugo što sam pomenula je tu zbog nekih ličnih projekcija. nemam želju da obilazim ostale lokacije, i ovde sam banula potpuno zaboravivši da je OS u toku.
roksi Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 5 minutes ago, Host said: Gde moze da se procita Dimitrijevicev poust? +1 prikljucujem se, jos jedna molba za link, thx!
Recommended Posts