Jump to content
IGNORED

Srpski film

Corkscrew

Recommended Posts

Posted

To mora da bude spektakl i ako treba cela kinta neka se sprca u samo 1 film: zato nam i trebaju velika imena, gudmen, di kaprio, a ne ovi nasi amateri

Posted

Dragojević u bioskopu prošao dosta mršavo - 30 000, poslednja nedelja manje od 4 000, realno teško da će dogurati do 35 000.

I da, Montevideo nikad nije stigao do 500 000.

Posted

je l` gledo neko? bio je u zvanicnom programu sundance festa ove god.

drulam na hanu selimovic.

• 1 month later...
Posted

Sada dodjoh da pitam isto

Rediteljski prvenac Mine Đukić, film “Neposlušni” osvojio je nagrade za najbolji film, režiju i glavnu žensku ulogu u okviru selekcije “Nacionalna klasa” ovogodišnjeg Cinema City festivala, koji se u Novom Sadu održavao od 21. do 28. juna.

• 2 months later...
Posted

Da li mi se čini ili u poslednje vreme ima dosta filmova mladih reditelja ?

Pored ovog iznad, tu je sada i Ršumovićev "Ničije dete", pa ... (uh, sad ne mogu da se setim ni jednog više, ali sam bio ubeđen da ih ima još nekoliko :( )

Posted

Ima, ali zavisi šta smatraš pod "mladim" rediteljima. Lungulov je imao premijeru "Spomenika Majklu Džeksonu" u Karlovim Varima. I onaj Milić što je pravio "Jagodu u Supermarketu" ima novi film, "Travelator", kao i Tolnai, "Čudna šuma", mada se oni valjda samo u Srbiji mogu računati kao mladi reditelji.

A meni ovo deluje zanimljivo, ne znam da li je neko već pomenuo, a vidim i da osvaja okolo nagrade na festivalima animiranog filma.

http://www.ananedeljkovic.com/projects/rabbitland-film/

Posted (edited)

evo i ovaj

Дебитантски филм редитеља Ивана Икића „Варвари“, добитник специјалне награде жирија на филмском фестивалу у Карловим Варима 2014. године, биће премијерно приказан у Дому омладине Београда 4. септембра у 21 са

ne mislim mlad u smislu godina, nego kao da mu je ovo prvi,drugi film. znači, nije radoš bajić ili dragojević

Edited by Lezilebovich
Posted (edited)

Jel' to srpska ili crnogorska produkcija?

edip - uh, sad sam pogledao trejler, teško ću se odvažiti da ovo gledam.

Edited by kobni zelaya
Posted

Jel' to srpska ili crnogorska produkcija?

Opa, domaća verzija Gorštaka, može biti samo jedno...

Posted

Odgledao juce Varvare, jos jedan solidan domaci film nakon Tilve Ros i Klipa, na koje podseca stilom [vise na klip], temom i junacima. Izgleda da je kljucna stvar za iole gledljiv domaci film da u njemu nema profesionalnih glumaca, ili kada ih ima da rade sa nekim poput Mise Radivojevica.

Pre filma su pustili trejlere za Spomenik Majklu Dzeksonu i Malog Buda. Spomenik cu izbeci, dok MB deluje kao guilty pleasure.

Posted (edited)

Odgledao juce Varvare, jos jedan solidan domaci film nakon Tilve Ros i Klipa, na koje podseca stilom [vise na klip], temom i junacima. Izgleda da je kljucna stvar za iole gledljiv domaci film da u njemu nema profesionalnih glumaca, ili kada ih ima da rade sa nekim poput Mise Radivojevica.

Pre filma su pustili trejlere za Spomenik Majklu Dzeksonu i Malog Buda. Spomenik cu izbeci, dok MB deluje kao guilty pleasure.

uf, i ja vec godinama govorim kako su u nasim filmovima, zapravo, najlosiji glumci...ja ne znam sta im rade tamo na akademiji, ali ta skola glume, koja je slicna i u novom sadu i na BK skoli daje klonirane, totalno nezanimljive i neharizmaticne glumce... takvi su i po pozoristima, ja zato gledam samo predstave sa urbanovim madjarskim glumcima /iz subotickog, a i ove iz ujvidek sinhaza/ to jos jedino moze da se gleda... a slazem se i da su klip i tilva ros jedini dobri nasi filmovi u poslednjih desetak godina...

edit. inace, sad sam tek videla, ja sam ''varvare'' gledala u hnovom na festivalu...istina, ne od pocetka, ali uopste nije bio los... za razliku od neposlusnih, koji sam skroz odgledala, ali u kojem me je gluma hane i ostalih uzasno smorila...

Edited by nezvanova
Posted

"NIČIJE DETE" - 3 nagrade u Veneciji!!!