Jump to content
IGNORED

Srpski film

Corkscrew

Recommended Posts

Posted

Jao ova Tonijeva priča me podseti na nešto...

Pre desetak godina smo dva još forumaša i ja (neka se jave ako hoće da otkriju svoje učešće) osmislili pravi domaći horor scenario -  ekipa od 4 crvene beretke na Kosovu 1999. tik pred početak bombardovanja bude nanesena ratnim dejstvima u selo gde su svi Albanci pobijeni od strane njihovih kolega beretki i paravojnika - a masakr tj. energija smrti oslobođena masakrom je probudila drevno zlo koje počiva ispod Prokletija, koje mrtve vraća u život kao zombije svuda naokolo. Ne samo da sam napisao tritment, nego smo ga i poslali na konkurs FCS-a lololo. A naziv je bio "Kud god da krenem..."

I dalje mislim da su ideja i zaplet odlični i potencijalno najjači horor koji bi mogao biti snimljen u Srbiji a da je specifično "srpski" po temi tj. da nije samo reciklaža standardnih amerikanizovanih horor tropa. Samo što bi nas razapeli na krst verovatno SVI. :)

Posted

crvna osveta, Kosmos puca-puca!

(izvinite, predugo bi trajalo objašnjavanje :lol: )

Posted

jebote, sad video vest o ovim nasim filmskim radnicima koji traze fond za snimanje filmova o kosovu.

ljudi, pa to je strasno, prestrasno!

na kraju, ko im je dosad branio da za drzavne novce snimaju filmove o kosovima, umesto odurnih fudbalskih sapunjara i kojekakvih debila sto siluju zivotinje.

i mali zoran iz tito i ja, sta koji kurac???

Posted

menscini da bi neki deliverance scenario bio idealan za srpski horor. ekipica idealista krene negde nizvodu da uzivaju u prirodi, rostilju, kazanu, duvki.... I nalete na ekipu koja za opkladu jede teglu feferona zalivajuci rakijom (ovom sam jednom prisustvovao) i idu u provod pevajuci evo sam se sa planine svuk'o, ima l' koga da bi se potuk'o.

odavde ima stranputica kolko srce zeli.

Posted

Pa recimo. :)

Ali da je nastavio u tom stilu, uz nečiju pomoć, možda bi ispalo nešto zabavno od njega. On je oduševljen žanrom i to onim geekovskim, i treba da snima nešto takvo, tu bi možda nešto i napravio. Zakopao se kad je poverovao da može da snima filmove o velikim političkim i društvenim temama.

kao što je magarac trebao da se drži koledž uradaka gdje glumi retardiranog studenta iz istočne jevrope

Posted

Pa da, svi se vrtimo oko tako nekog Deliverance/Southern Comfort scenarija.

Posted (edited)

kao što je magarac trebao da se drži koledž uradaka gdje glumi retardiranog studenta iz istočne jevrope

:lolol: :lolol: :lolol:

Jao, ej, ono je prajsles. BM as himself!

Edited by Turnbull
Posted

hoćete da ocrnite srpskog domaćina koji nudi radžu tim Deliveransima, umjesto da snimate filmove o Kosovu, mrš u Kanadu.  :mad:

pa da se tamo napojite sa izvora pravog srpstva pa da se onda vratite i snimate prave filmove :sleep:  

Posted

Pa da, svi se vrtimo oko tako nekog Deliverance/Southern Comfort scenarija.

Da, a nijedan od ta dva filma nije horor.

Posted (edited)

a nebitno, utemeljili su ceo fazon.

nisu zanrovski horori, al su oba zajebanija od bilo kog brda sto imaju oci ili masakra testerom.

satro urbano vs iskonski ruralno, i kako se nevesti snalaze u zajebanim situacijama, i kako se razvijaju i menjaju odnosi medju zrtvama.

Edited by ToniAdams
Posted

Ja bih obrnuto - ekipica iz provincije dolazi da studira Megatrend u Bgd, roditelji prodaju njivu i stoku, sve sjajno, idu da se zezaju u Strahinjića Bana ili na Obilićev, a tamo ih otima ekipa iskonskih seljaka koji seju praziluk ispod narodnog muzeja i žive za dan kad će svuda po bgd-u ponovo osvanuti njive.

Posted

I na kraju ih spasi Ivan Tasovac!

Posted

Ne, i Tasovac je tamo već zarobljen, zato se i ne pojavljuje u javnosti.

Posted

Ja bih obrnuto - ekipica iz provincije dolazi da studira Megatrend u Bgd, roditelji prodaju njivu i stoku, sve sjajno, idu da se zezaju u Strahinjića Bana ili na Obilićev, a tamo ih otima ekipa iskonskih seljaka koji seju praziluk ispod narodnog muzeja i žive za dan kad će svuda po bgd-u ponovo osvanuti njive.

meni to lici na sjajni kusturicin zavet. samo bez jebanja stoke i zivine u dupe.

Posted

I na kraju ih spasi Ivan Tasovac!

zipa yoma, kao prvo, ovo je feministički pristup a zar ima neko bolji za tu ulogu