fonTelefon Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 O istoriji filma je OK, ovo riscansko tandaramandrabroc ne razumem se.
Аврам Гојић Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 O istoriji filma je OKDaj ne seri Malo o autoru, iz pera Aleksandra Hemona.Bokan je netom dosao iz Amerike, gdje se susretao sa "srpskom imigracijom" i iz Amerike je donio odjevni predmet koji je meni izgledao kao bavarski kaputic - od cohe, zelen, sa okruglom kragnom i prosivenim rubovima. Bokan je onda bulaznio o tome kako su Srbi arijevska rasa i kako svijet polako preuzimaju Jevreji i masoni - narocito masoni - i ja sam shvatio da je bavarski kaputic bio povezan sa njegovom teznjom da izgleda arijevski. I, zaista, izgledao je kao Sicer iz Salasa u malom ritu, sa naocarima tankih oboda i tankim usnama i odsjecnim govorom, karikatura palanackog policajca. Bokan je ocigledno bio specijalni slucaj strebera, neko ko nikad nije mogao igrati lopte s ostalom djecom. Bio je tu i tip pod imenom Bogdan Zlatic, potomak "stare srpske porodice", toliko stare da su vec cetrdeset i kusur godina zdusno prezirali komuniste, te nisu dozvoljavali Bogdanu da radi za njih. Otud je Bogdan zavrsavao svoj treci fakultet - scenaristiku - sa diplomama iz prava i stomatologije. Bogdan je bio bucmast, sa bradom "intelektualca" - specijalni slucaj strebera - i pricao je sa neobaveznim entuzijazmom studentarije, osim sto je bio u ranim cetrdesetim godinama. Bokan i Bogdan su, podsjecajuci na Loleka i Boleka, citavu noc pricali o tome ko je mason u Srbiji i Jugoslaviji, a ko nije. Bilo ih je vrlo malo koji nisu bili masoni. Ja sam uglavnom gledao televiziju te veceri - na programu je bila izvrsna engleska serija The Singing Detective - i kad se zavrsila epizoda, Bokan i Bogdan su se, pjani, grlili i govorili jedan drugome: "Ja znam da si mason, al' dobar si covek!"
Аврам Гојић Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 to bilo tamo?nego uh kako bih voleo da znam na koga se ovo odnosi:" Isidora mi je pricala o skupstini Udruzenja filmskih kriticara Srbije na kojoj je doslo do omanjeg skandala jer je jedan od imbecilnih kriticara zahtijevao amandman koji bi zabranio clanu Udruzenja da istovremeno bude i clan masonske loze".
fonTelefon Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Hemon = mason <_<Ukrajinski civutin zaostao sa delegacijom nekog soc saveza kad je roknulo u Bosni. Evoluciono prilagodjavanje u svom najboljem izdanju. Mos ti nekog isterati iz Bosne, al Bosnu iz nekog nema trika.
najgori Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 sto ne volim kad ljudi potonu u sliku koju su sami stvorili. bokan je bio poznat u srednjoj skoli kao "fudbaler" - trenerka, fudbal pod miskom. ehhh, pisci, pisci... Malo o autoru, iz pera Aleksandra Hemona.Bokan je ocigledno bio specijalni slucaj strebera, neko ko nikad nije mogao igrati lopte s ostalom djecom.
Otto Katz Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 (edited) Ukrajinski civutin zaostao sa delegacijom nekog soc saveza kad je roknulo u Bosni. Evoluciono prilagodjavanje u svom najboljem izdanju. Mos ti nekog isterati iz Bosne, al Bosnu iz nekog nema trika.Stidim se što dijelim forumski prostor s ovim. Eh, pppatologijo. Edited November 24, 2010 by king louie
Аврам Гојић Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 (edited) sto ne volim kad ljudi potonu u sliku koju su sami stvorili. bokan je bio poznat u srednjoj skoli kao "fudbaler" - trenerka, fudbal pod miskom. ehhh, pisci, pisci...To što je napisao je, ako nije faktografska, u svakom slučaju moralna istina. Bokan je mimo sveta na najgori mogući, kompleksaški način. Možda je takav zato što je odbacivan, a možda je, kao onaj slon Dumbarajko u Simpsonovima, jednostavno kreten. Edited November 24, 2010 by vasudeva418
fonTelefon Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Mogu da se kladim da nisi nista citao literarno od Hemona vec samo angazovane tekstove.
fonTelefon Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 To što je napisao je, ako nije faktografska, u svakom slučaju moralna istina. Bokan je mimo sveta na najgori mogući, kompleksaški način. Možda je takav zato što je odbacivan, a možda je, kao onaj slon Dumbarajko u Simpsonovima, jednostavno kreten.Sto obrisa slobodno se iskazi.
Аврам Гојић Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Mogu da se kladim da nisi nista citao literarno od Hemona vec samo angazovane tekstove.nisam. ali o tome sigurno neću polemisati sa nekim ko piše stvari kao što je "ukrajinski civutin". ti bato ideš na ignore, a drugima prepuštam da čitaju tvoja neduhovita i zlobna gnojenja. mrš.
Indy Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 nisam. ali o tome sigurno neću polemisati sa nekim ko piše stvari kao što je "ukrajinski civutin"...To je Herrov "smisao za humor".
Аврам Гојић Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 To je Herrov "smisao za humor".e pa ja bih za takav humor, da mogu, slao u Padinsku Skelu. pošto ne mogu, ignore i "mrš" će morati da posluži.
Indy Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Evo malo istorijskog stiva ...Znam ja da sam izbegavao Cher Fidel sa dobrim razlogom.
fonTelefon Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 e pa ja bih za takav humor, da mogu, slao u Padinsku Skelu. pošto ne mogu, ignore i "mrš" će morati da posluži.Znam ja mnoge koji bi i vise za manje. Umanisti.
Recommended Posts