Jump to content
IGNORED

Medjunarodne finansijske gastrotransakcije

Grunf

Recommended Posts

Posted
pa taj zakon (O USLOVIMA POD KOJIMA I NAČINU NA KOJI REZIDENTI MOGU DRŽATI DEVIZE NA RAČUNU KOD BANKE U INOSTRANSTVU) sto mi ne dozvoljava da imam racun u inostranstvu.imam ja tu jos mnogo pitanja, npr. sta ako stanovnik srbije, recimo hoce da kupi kucu na moru (tj inostranstvu), ili ulaze u strane hartije od vrednosti, sto bi morao preko racuna kod strane brokerske kuce i tako, ali da ne smaram, vec ste (ti i tribun) bili veoma ljubazni i strpljivi.
Mrzi me da kucam, sve sam odgovorio + jms o logici, znači ne zapitkuj neog slušaj :) Za kupovinu nepokretnosti je potrebno da imamo reciprocitet sa tom zemljom, za hov bi morao pogledati...
Posted
e, samo jos da pitam, vi koji copy-paste te zakone, da li imate pretplatu na sluzbeni glasnik ili se to moze dobiti i negde besplatno?takodje, da li postoje neki alternativni sajtovi gde se mogu pretrazivati zakoni?
Pravne baze podataka, 30+K dinara godišnje. Alternativni sajtovi postoje ali je to nepotpuno pošto nije samo do zakona, mnogo toga je u podzakonskim propisima (pravilnicima, uredbama, odlukama). A to retko gde ima.
Za kupovinu nepokretnosti je potrebno da imamo reciprocitet sa tom zemljom, za hov bi morao pogledati...
Može za HOV, to su kapitalna ulaganja i tu ograničenja nema.
Posted

Jednu stvar nisam skontao iz svega napisanog: da li postoji ograničenje (i iznos i rok) za uplate iz inostranstva na moj račun u Srbiji? Piše da peške može da se unese koliko god, a za uplate ne videh...

Posted
Jednu stvar nisam skontao iz svega napisanog: da li postoji ograničenje (i iznos i rok) za uplate iz inostranstva na moj račun u Srbiji? Piše da peške može da se unese koliko god, a za uplate ne videh...
Jedino ograničenje je u tome koliko žele ili mogu da ti uplate iz inostranstva na tvoj račun.
Posted

Pretpostavio sam da je tako. Blagodarim.

Posted (edited)
pa taj zakon (O USLOVIMA POD KOJIMA I NAČINU NA KOJI REZIDENTI MOGU DRŽATI DEVIZE NA RAČUNU KOD BANKE U INOSTRANSTVU) sto mi ne dozvoljava da imam racun u inostranstvu.
Ispustih ovo - ako živiš u Srbiji ali imaš stalnu radnu i boravišnu vizu u inostranoj zemlji, možeš slobodno. Ako li ne, onda samo do isteka vize + 30 dana preko. Edited by Tribun_Populi