Krampa Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 (edited) Zeitgeist is originally a German expression that means "the spirit of the age", literally translated as "time (Zeit) spirit (Geist)". It describes the intellectual and cultural climate of an era. In German, the word has more layers of meaning than the English translation, including the fact that Zeitgeist can only be observed for past events.Zeitgeist has achieved a unique status among German loanwords in other tongues, having found an entrance into English, Spanish and Japanese.Film se nalazi na adresi;http://zeitgeistmovie.com/Traje skoro 2 sata, moze se pogledati online, a na istoj stranici moze se pronaci adresa za torrent, ako neko zeli da ga skine.Da li ga je neko pogledao i sta mislite?PS - vorningNadam se da Uki (and co.) nece pogledati film jer ima da totalno odlepi! :( Edited December 6, 2007 by Krampa
nisam ja Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 religija mi se dopada.najn ilevn ima smislabanka je ok
Krampa Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Drugi film koji bih preporucio je The Corporation Malo je ozbiljniji i ako nista bolje je uradjen.Jedan deo filma se moze videti ovde:http://video.google.com/videoplay?docid=-3969792790081230711Ostatak se moze naci na torrentima.
braca Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Da li ga je neko pogledao i sta mislite?Gledao ja. Obozavam uvod (religion bullshit - negde oko sedme minute); isekao insert i cerka ga salje drustvu za zezanje.Ostalo, vise-manje poznate teorije zavere, nabacane zbrda zdola, odgledao s podignutom obrvom.
TBoneSteak Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 the corporation je super dosadan dokumentarac.moj omiljeni antikapitalisticki vizuelni rad je ovaj od Michael Moore :D
Conspirator Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Nadam se da Uki (and co.) nece pogledati film jer ima da totalno odlepi! :(Sram te bilo, zar ne znaš da MZ predvođena USofA interveniše samo zbog kršenja ljudskih prava i njihove moralne superiornosti kao i zato što su "dostigle stepen demokratije i demokratske kulture i kulture ljudskih prava, koji im to omogucavaju." ? :)OK je Zeitgeist, suštinu religije su dobro objasnili, mada se slabo pominje islam, bar u onoj verziji koju sam ja gledao možda su to kasnije ispravili. Deo o 9-11 je dobar kao uvod u materiju, pokušali su da ukratko sumiraju neke od najočiglednijih nelogičnosti. Ono o FED-u bi bilo dobro da prokomentariše neki ekonomista.
Bustin Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Neki dan sam pogledao i rekao bih da je prvi deo odradjen poprilicno dobro. Ostatak je interesantan.
hazard Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Ma i prvi deo je odradjen tendenciozno. Slicnosti izmedju religija koje navode postoje, ali nije sve tako jednostavno i istovetno kao sto navode...film me je naterao na ceprkanje pa sam onda video da nije bas sve onako kaku kazu...
PMP Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Pogledao sam i Zeitgeist i Corporation... Sve su u pravu...Pogledajte film Sicko od M. Moora, kao i EndGame od Alexa Jonesa...
konzumer Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 I naravno, vrhunski dokumentarac > THE YES MEN.Čak se i nasmeješ :)
korindjar Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 (edited) Danas sam pogledao film (i za pola sata otisao da polazem korporativne finansije) i meni je jos taj treci deo imao njavise smisla. Prvi mi je bio kao da gledam inverzne napaljene popove na TV Duga, drugi sto neko rece pogledah sa podignutom obrvom, dok je treci jos najsmisleniji. E sada dal je bas sve tako.... ima tu previse rupa, ali je lepo pogledati nesto ovako da te malo iscupa iz svakodnevice.Zamerka na produkciju koja je jebeno ocajna i da su se malo potrudili oko toga film bi izgledao daleko ozbiljnije i time bolje nosio poruku. Kraj je uzasno razvodnjen, bolje da nema poslednjih 5 minuta i da te ostave ljutog i malo pomerenog, nego takva smirujuca svrsnica.Osim toga je bilo lepo setiti se The Network Edited December 23, 2007 by Hustler
mokuci Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Danas sam pogledao film (i za pola sata otisao da polazem korporativne finansije) i meni je jos taj treci deo imao njavise smisla.sto se tice treceg dela moja drugarica je nakon gledanja odma ujutro otisla u banku da ugasi racun i jedva je uspela.
Mil@n Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Film je sjajan, pogotovu prvi deo, "because he LOVES you". Neopisivo sam uživao u sprdnji. Glede 9/11, gledao sam Loose Change i još jedan doc, duži i detaljniji, pa me ništa nije iznenadilo, a što se tiče dela tri, koliko god jasno bilo da para vrti svet, nemoguće je da se vilica ne zalepi za patos u nekim delovima.
Aule@ Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Meni je bash bio dobar film-especijalno prvi deo-konachno sam nashao odgovor!! Usijana glava..
melankolic Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 (edited) Zeitgeist, fenomenalan dokumentarac o fenomenu Zla, prikazan kroz prizmu moći, finansijske pre svega. Kako je došlo do stvaranja institucije američkih Federalnih rezervi, kakve to veze ima s WWI, WWII, rušenjem "bliznakinja", ratom u Iraku, stvaranjem North American Union, EU i sl. unija...?Čista desetka! P.S. Nek' vas ne zbuni priča o religiji s početka filma. Sve je to deo Velike Manipulacije. Edited April 27, 2008 by melankolic
Recommended Posts