dekki Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Другар својевремено узео неки аустријски. Испоставило се да му трајао знатно дуже него што је гарантни рок. На сајту се хвале да су водећи у Европи, ја пак никад чуо за њих. https://www.bannerbatterien.com/en/Company/The-Power-Company
Zli Gli Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Mislim da je i meni na izdisaju, nije se nijednom desilo da nece da upali u ovih 2 meseca koliko teram auto ali se jednom u nekoliko dana desi da vergla onako ruzno 4-5 sekundi, muci se toliko da pomislim svaki put da nece upaliti ali eto, palio svaki put. Neki Vartin plavi od 55 mAh, pojacana varijanta, verujem da je kvalitetan ali je verovatno odsvirao svoje. Sad ciljam otprilike Exide Premium od 60-64, iako je navodno 55 preporuceno za 1.6 benzince ali od viska glava valjda ne boli. Bolece samo 10ak hiljada dindzi kad ovaj trenutni stvarno vrisne.
vathra Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Prvo voltmetrom prokontroliši akumulator, kad je ugašen auto treba da ima negde oko 12,2 V. Onda upali motor i drži ga na oko 2.000 obrtaja i ponovo meri voltažu na akumulatoru, trebalo bi da pokazuje 13-14 V i to znači da alternator radi ispravno i da puni akumulator. Ako je voltaža ispod 13 sa upaljenim motorom, i čak pada, znači da alternator ne radi i ne puni bateriju. Ako alternator radi ispravno, a posle stajanja akumulator ima ispod 12 V, znači da je akumulator otišao. Možeš slobodno da uzmeš i onaj od 50Ah, ako može da ti stane prostorno. Хвала пуно на савету! Одмах сам узео да мерим, резултати су: Мерено 4 сата после краће вожње: - угашен ауто - иде и преко 12,5V - ауто у леру - између 13 и 14V - мерено одмах после гашења мотора - скоро 13V Не знам да ли да пробам да мерим после неколико дана невожења када падне температура?
Tresko Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Хвала пуно на савету! Одмах сам узео да мерим, резултати су: Мерено 4 сата после краће вожње: - угашен ауто - иде и преко 12,5V - ауто у леру - између 13 и 14V - мерено одмах после гашења мотора - скоро 13V Не знам да ли да пробам да мерим после неколико дана невожења када падне температура? To, izmeri jedan dan posle nevoženja, ili odmah sutra ujutru, posle mirovanja kad prodje neko vreme. Reklo bi se da je alternator u redu po ovim vrednostima. Dakle, možda je akumulator.
vathra Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 To, izmeri jedan dan posle nevoženja, ili odmah sutra ujutru, posle mirovanja kad prodje neko vreme. Reklo bi se da je alternator u redu po ovim vrednostima. Dakle, možda je akumulator. ОК. Ако падне испод 12V, да тражим одмах нов?
Zli Gli Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Meni je jedno sat vremena posle gasenja motora rodjak merio pre par nedelja, bilo valjda oko 12.5, a kad sam upalio motor opet nesto oko 13.4 ili tako nekako. Po ovome ispada da je to ok a malo-malo pa se muci, vergla po par sekundi i upali jedva. Rene, Energizer preporucuju i ovi ovamo u Kraljevcima gde planiram da odrzavam kola, mozda cu i to uzeti u razmatranje kad bude trebalo, mada je Exide kao neka top klasa, ovo ono...
dragance Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Ne bacaj pare, sve ti je u redu. Tutni antifriz ako je baš hladno.
Zli Gli Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Antifriz je u redu, na -30 i nesto. Provericu kod elektricara zasto se nekad muci, oni ce znati to da provale. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Đipalo Junuz Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Pomoć, upomoć: imamo li da preporučimo autoelektričara koji ume da rešava i ova novija vozila, dijagnostika, kompjuteri i tako to, novobeogradsko-zemunski kraj? Shvatio sam poruku <_< Odnela ga šlep služba u ovlašćeni
Milosh76 Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 (edited) Ako je pod garancijom onda ovlasceni, a nisi napisao ni koji je auto u pitanju, a svaki iole ozbiljniji servis ima dijagnostiku ili opstu ili specijalizovanu za odredjena vozila. Edited November 19, 2016 by Milosh76
Đipalo Junuz Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Imam problem sa prepoznavanjem iole ozbiljnijeg servisa, zato sam tražio preporuku. Nevrmajnd.
Zli Gli Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Planiram da odem do Svicarske da probam da prosvercujem neke preparate za potenciju kod ujaka, da on prodaje tamo dosta skuplje a i ja bi solidno prosao ako to sve prodje kako treba. Zanima me jel ovaj sajt viamichelin realno prikazuje ove cene putarina i tako to... https://www.viamichelin.com/web/Routes?departure=Stari%20Most%2C%20Sremska%20Mitrovica%2C%20Serbia&departureId=35MTE2MTB0MnQwNjI4Y3owNDYzYXR6bzI0M2FlMTEwMjJzb05EUXVPVGMwTlRFMU9UazVPVGs1T1RrMG9NVGt1TlRrek9UTTRNREF3TURBd01ERT0=&arrival=Winterthur&arrivalId=31Mzg4ZjEwY05EY3VORGs1T0RZPWNPQzQzTWpZeU1nPT0=&index=0&vehicle=0&type=0&distance=km¤cy=EUR&motorway=false&toll=false&vignette=false&orc=false&crossing=true&caravan=false&car=hatchback&fuel=petrol&fuelCost=1.36&allowance=0&corridor=&departureDate=&arrivalDate= Dakle, 1160km, ako budem vozio 120 to mu ga dodje 6.5 litara na 100km, neka bude 7 jer su lepi putevi pa moze i 130 prosek ako je dozvoljeno, dakle nekih 75 litara benzina = 90-100e. Izbacilo mi je ovo kao kompletan trosak: Costs: 193.99 € including Toll 35.06 €, Consumption 97.68 €, Road tax 61.25 € Jel realno izracunato ovo Tolls i Road tax ili moze da bude skuplje?
Milosh76 Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 (edited) Kroz Hrvatsku ti je putarina oko 20e, moze i u kunama, kroz Sloveniju vinjeta 15e nedelja ili 30e mesec dana. Za Austriju i Svajcarsku ne znam. Racunaj da ce ti trebati bar 12h voznje sa sve granicom i odmorima. Zasto ne ides preko Italije? Ovo pisem iz iskustva, a viamichelin ti je dobar vodic, ali sve ostalo zavisi od tebe. Poslato sa Redmi Note 3 Pro ili Asus tableta Edited November 20, 2016 by Milosh76
vathra Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 На сајту Viamichelin можеш да подесиш потрошњу и цену горива, зато ти даје непоуздане трошкове бензина.
Recommended Posts