Jump to content
IGNORED

Igre

Marvin (Paranoid Android)

Recommended Posts

Posted
Startovao Anachronox na Win 7/x64. Posle tog podviga se odmaram u kadi. :)Procedura: instalirate igru i samo oficijelni 1.01 patch, ne i one neformalne build 44,45 i 46. A onda najluđi savet, izvršni fajl anon.exe preimenujete u quake3.exe :lol:. I radi. :Dbtw. u pitanju je karika koja nedostaje između megatravelera i mass efecta, 3D squad, turn based RPG. http://www.mobygames...dows/anachronoxhttp://www.mobygames...nox/screenshotsOdličan humor, gotovo kao space quest. Vaš verni pratilac je vaša mrtva sekretarica koja sada obitava kao AI.
Svašta. A ja je odigrao pre par meseci preko vmware-a.Mislio sam da se jedini ja sećam te igre.
Posted (edited)

Reših muku sa "Herojima". Stavio borbe na "autoresolve" i nema pucanja igre... Nema ni bacanja magija ili jurišanja na demone, ali barem završavam mape :fantom:

Edited by S.L.
Posted

ACHTUNG!!!! Panzer General Forever, za Win XP/2000, Vistu i 7/x64Ovo je jedna od onih igara koje treba nositi na pusto ostrvo, nikada ne može da dosadi. Jedna od osoba koja je radila na (po meni razočaravajućem) panzer corpsu u slobodno vreme se bavila mnogo kvalitetnijom igrom. Ovo je mešavina koda originalnog panzer generala i allied generala, sa pg grafikom. Instaler bukvalno služi samo da sve otpakuje u folder. Dobija se originalni pg,ag kao i dosta dodatnih kampanja, npr. Kaiser General i K und K General koji se bave Prvim Svetskim Ratom ili kampanje za obe strane u španskom građanskom ratu. Ima i dosta ww2 kampanja sa novim misijama od kojih su neke ekstremno teške.Sličice:

disembark.pngmount.pngmoveattack.pngneweqp.pngpurchase.pngstratmap.pngtooltips.pngunitpanel.png

Ono što je najbolje u ovom rimejku je AI, koji je drastično poboljšan. Nemojte se čuditi ako vas AI pregazi u prvoj ili drugoj bitci u Poljskoj.Više se ne može osvojiti ceo svet bez izgubljene jedinice tako lako kako je moglo u originalu. Ima i dalje bubica ali sada mnogo bolje barata resursima (pogotovo ako mu date maksimum prestiža i malu mapu). Kada uvidi da su vaši avioni mnogo jači od njega, avijaciju će sakrivati a odbranu bazirati na veoma dobro osmišljenom modelu gde je u gradu inženjerija a oko nje po dva protivtenkovska i protivavionska topa i dve poljske artiljerije. Ako primeti da imate više aviona, može se desiti da stavi više pa topova. Tarudi se da haubice štiti pt i pa topovima, kada se oštete strpa i u kamion i povlači u pozadinu. U Belgiji mi se desilo da u luku stavi top, oko njega pa i pt artiljeriju a iza njega krstaricu koja poliva sve što se približi. Novost je što možete bilo kojom jedinicom isterati brod iz luke, a ako je luka zaprečena drugim brodovima, brod se potapa pa makar bio i bojni brod. Nema više kampovanja krstarica u lukama. I napad je mnogo bolji.U jednom od scenarija se rekreira hipotetički napad SSSR-a na Nemačku u leto 1941.godine. U toj tuči sam na kraju uspeo da slomim sovjete bez izgubljene jedinice ali sam morao da uništim 122 sovjetska tenka i 35 lovačkih aviona. Za poređenje, u originalnom PG-u sam uništio oko 150 tenkova tokom cele kampanje (koja uključuje tri napada na Moskvu, Kursk i Vašington). Treba da vidite tu scenu gde branite Keningsberg sa par pešadija, pt topova i artiljerije a ispred vas su pet redova sovjetskih tenkova i to uglavnom Kliment Vorošilov, model 1941.Štuke i 109-ke suviše slabe da ih unište, brodska artiljerija takođe. Trebalo ih je mamiti da prelaze reku i bombardovati Hajnkelima i Do-17-icama. Luda zabava. :D Originalna kampanja je mnogo izazovnija, ima da rodite mečku dok ne dobijete mogućnost da izvedete Morskog lava 1940. Norveška je suludo teška u alternativnim kampanjama, potrebno je osvojiti Narvik koji je na krajnjem severu, saveznici imaju više avijacije (i to kvalitetnije) a AI je u gornji fjord smestio dva nosača aviona (sa radijusom gledanja od pet polja pa im se ne možete tek tako prišunjati sa podmornicama), po par bojnih brodova, teških i lakih krstarca i oko pola tuceta razarača. Obala je puna pešadije i pa artiljerije. A vi morate da ih ugazite ranije da bi dobili misiju u Belgiji. Još dva suludo teška scenarija su Gibraltar i Malta (bar u kampanji). U prvom slučaju imate luku sa kompletnom britanskom flotom (a vi nešto španaca i italijana), velikim brojem obalskih baterija i utvrđenom linijom na severu, dok je sam grad načičkan tenkovima, topovima i pa artiljerijom (Sevastopolj je zezanje u odnosu na ovo). U drugom slučaju imate gomilu podmornica i razarača kao i jaku lovačku odbranu Malte pa je jako teško sačuvati jedinice.Srećom, balkanski scenario za pobedu saveznika i dalje funkcioniše. Od novih jedinica kupujte isključivo grčku pešadiju i pt topove (i čuvajte one iskusnije) a od britanskih matilde II i pa topove. Za pobedu je potrebna i avijacija i tu treba kupovati isključivo moskite koji su odlični protiv svih meta na kopnu, moru i vazduhu. Problem je što su dosta skupi. Tu na scenu stupaju partizani. Pošto su Italijani mnogo jači, na početku treba spasiti jugoslovensku artiljeriju po svaku cenu, tj. strpati je u kamione i poslati u luke. Partizane treba ukrcati na aerodromima u transportne avione. Nagađate šta radim? :) Invazija Italije, vazdušna i pomorska. Trudite se da šaljete prvo jedinice iz Zadra i Šibenika i to prvo artiljeriju, dok regularna pešadija treba da štiti odstupnicu. Italija se može okupirati za desetak poteza što daje dovoljno keša za kupovinu moskita. Ostatak jedinica koji je dublje u zemlji treba poslati u planine i čekati da nemci prođu. Kada završim sa osvajanjem Italije, grci su obično već razbili bugare. Pošaljem ih avionom da zauzmu rumunske aerodrome a partizane šaljem na Beograd gde je obično sam jedan pt top. Oprez! ako novi ai vidi da dolazite, postaviće odbranu koju nećete savladati. Štos je da dovučete bilo koju jedinicu do grada i tako ga sprečite da kupuje nove. Novi štos je kada postavite pešadiju iznad aerodroma pored neprijateljskog grada, sa nmerom da ga zauzmete u sledećem krugu. AI je svestan ove opasnosti i svaki put će pomeriti pešadiju iz grada na aerodrom kako bi vas blokirao. Moskitima je prvi zadatak da obore italijanske Kaproni i Pjađo bombardere kako bi vaša flota mogla da potopi italijansku a zatim jastuči njihovu pešadiju u Albaniji. Ako ste sve dobro uradili, na kraju će nemačke oklopne snage biti zakopane u albanskom blatu, Jugoslavija i Grčka slobodne a Italija, Rumunija i Bugarska pod savezničkom okupacijom. San Francisko je isto jako zahtevan scenario, napadaju vas talasi panzerkampfwagen maus-a, iz vazduha gote, arado, meseršmiti, hajnkeli i ostali mlazni lovci i bombarderi a ispod Golden Gejta se približava flota sa Bizmarkom, Tirpicom i Grafom Cepelinom. Istina, vi imate artiljeriju koja dobacuje 4 i 8 polja tako da svako ima keca u rukavu. Napomena: sem originalnih pg i ag ostale kampanje imaju dve bubice: desi se da kampanjana kraju scenarija pukne, tj, ne može da se nastavi dalje kao i problem sa pojedinim scenarijima u kaiser i kuk generalu gde pojedine jedinice na obodima mape nije moguće pomerati (iako mogu da pucaju).Link:http://www.pegww2.net/Pages/install.htmPG je na dnu, a ako više volite PG 2, preporučujem izraelsku kampanju protiv Egipta i Sirije. Postoji i srpska avijacija u ww1! :) Možete razmazivati Poćoreka i Bugare bez problema 1914 i 1915, povlačiti se kroz Albaniju, ratovati na Kajmakčalanu ili učestvovati u proboju 1918.godine. hmm, već je jutro? :)

Posted

Nije mi dosta Pancer Corps, sad cu se i ovim zamlacivati pola godineSent from my GT-I9000 using Tapatalk

Posted

Super, taman sam se smorio sa svim što inače igram...

Posted

Mogli bi jednu internet ligu, kada provalim kako se to radi. Bilo bi mnogo bolje od haxball-a :D

Posted

verovatno bih se priključio toj online liZi. postavi samo vidljivo obaveštenje ako toga bude :)

Posted
Mogli bi jednu internet ligu, kada provalim kako se to radi. Bilo bi mnogo bolje od haxball-a :D
facepalm_implied1.jpg
Posted

Probao prvu misiju u Poljskoj na advanced AI, nisam imao jedinicu da u poslednjem turnu uđem u gornji obdžektiv. Pritom se on nakupovao jedinica kao da ima jedno 800 prestiža i to me nervira...zajebo me kad je izašao iz grada a iza naštancao 75mm.S druge strane zajebo se i on i napao jedinicu koju je štitila artiljerija što u originalu nema šanse da uradi iako ne vidi arti. Onda prešao na srednji nivo i prešao nivo dva turna pre kraja.

Posted (edited)

Pošto sam prvi put kupio kompjuter od davne 2004., najzad ću moći da igram nešto malo zahtevnije. Dakle, šta biste preporučili nekom ko je proveo poslednjih 7 godina u komi? Bilo koji žanr dolazi u obzir osim MMO (nemam vremena) i FPS (nemam inklinacije).Nameravam da probam Fallout 3, Portal 2, Mass Effect i neki noviji PES... a osim toga stvarno nemam pojma šta sam sve propustio. I nemojte me odmah sa nečim što je izašlo pre dva meseca za šta opet neći imati hardware, da se ne re-depresiram :(cutting_edge.png

Edited by Weenie Pooh
Posted

fifa 12 preuzeli su primat od japanaca, bar tako kaže većina koja je probala obe igre, naravno uvek ima bolesnih fanboy-eva koji će tvrditi suprotno - e da igranje nekim gamepad-om je moranje, gameplay na tastaturi je sjban <_<

Posted
Nameravam da probam Fallout 3..
Ovo obavezno, a možeš odmah i Fallout New Vegas. Mada će ti oba oduzeti puno vremena.
Posted
fifa 12 preuzeli su primat od japanaca, bar tako kaže većina koja je probala obe igre, naravno uvek ima bolesnih fanboy-eva koji će tvrditi suprotno - e da igranje nekim gamepad-om je moranje, gameplay na tastaturi je sjban <_<
Dao sam joj šansu, probao par tekmi sa drugarima, malo kući protiv kompa...ali džabe, dal je stvar navike, šta li je, ali po meni ipak nije ni prismrdeti pes-u.Nem pojma, čini mi se da u pes-u imam potpunu kontrolu nad igračem i mogu da izvedem gotovo sve što zamislim, dok mi je fifa nekako više automatizovana. Može biti i grešim, to je manje-više prvi utisak, a nije lako naviči se na potpuno drugi fudbal posle 10-ak godina pes-a...ali pošto sam posle više odigranih partija i onako došao do zaključka da mi se novi pes prilično svidja, ne verujem da ću se skoro upuštati u nove avanture sa fifama. Ostajem bolesni fanboy do daljnjeg...:)
Posted

Igram CoD4: MW i MW2, za sad samo singleplayer misije. Ako nekad bude zainteresovanih da se malo koljemo i ubijamo, javite se.

Posted

ok, instalirao dead rising 2, no ne mogu da snimam pozicije. trazi mi da se prijavim na gejmer profajl na neki vindouz gejms. odem tamo, napravim profajl, pokusam da pokrenem igru, patka! trazi instalacioni kod, a kad ukucam onaj koji sam pazario sa igrom, vice da nije ispravan. ima li tko ideju?