teacher Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Upravo izašao i P2P krek na sceni... Sceper.eu, pa dalje traži sam.
teacher Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Ok. Ajde bar neko da kupi legalnu verziju, da ga derem preko neta...
sabahudin Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Ne moze nikako bez originala? Prosli je mogao, mada je meni bas seckalo u toku igre.
Filipenko Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Ovih dana sam nepobitno utvrdio da je deset godina stari Deus Ex 1 sa arhaičnom grafikom pravljenom za 3dfx, za klasu bolja igra od mnogo hvaljenog Mass Effecta 2. Smrdljive konzole i smrdljivi kapitalisti su uništili skoro sve što je valjalo u igračkoj industriji.A kakve veze imaju te dve igre? Mislim, mogu i ja da odaberem neku igru, pa onda neki krš iz doba Deus Exa i kažem kako smo se spasili od užasa i horora davnijeh vremena...
Ayatollah Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 A kakve veze imaju te dve igre? Mislim, mogu i ja da odaberem neku igru, pa onda neki krš iz doba Deus Exa i kažem kako smo se spasili od užasa i horora davnijeh vremena...Oh, pa imaju veze i te kako.Prvo, u pitanju su žanrovski i konceptualno gotovo identične igre - akciono orijentisani story driven first person RPG-ovi u SF okruženju. Da sam poredio Deus Ex 1 sa Dragon Ageom 2, Witcherom 2 ili Diablom 3, ili Mass Effect 2 sa Baldur's Gateom ili Morrowindom, onda bi primedba bila na mestu.Drugo, i jedna i druga igra su AAA naslovi, razvijane od strane poznatih developera (Ion Storma, odnosno Biowarea) i izdate od strane poznatih izdavača (Eidosa, odnosno EA). Nisam ja poredio AAA naslov sa nekom indie igrom, pa da poređenje ne stoji.Sve u svemu, ove dve igre imaju neuporedivo više sličnosti nego razlika, pa su kao takve dobar reper za međusobno poređenje, odnosno za poređenje situacije u igračkoj industriji sada i pre 10 godina. Nažalost, čini mi se da od tada igre napreduju samo u tehničkom smislu (grafika, muzika, itd.), dok se scenaristički i konceptualno strmoglavljuju (čast izuzecima). Mogu i detaljnije o ovome ako nekog zanima. DISCLAIMER : Obzirom da sam zagriženi igrač RPG-ova, ova konstatacija se mahom i odnosi na RPG-ove. Zaista ne pratim npr. FPS scenu ili avanture.
hattori Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 winter is coming...http://www.youtube.com/watch?v=ZA2u8twuntk&feature=related
teacher Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Nba2k, kakva igra, sunce ti jebem, da ti jebem...
Miljenko Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Moram skrušeno priznati,da nisam igrao Planescape:Torment,do sinoć. ;) Tek sam na početku,ali je atmosfera igre sjajna. Nisam video sličnu priču u rpg-u. Trenutno aktivno igram i Fallout 3 i Drakensang Dark Eye. Čini mi se da će ipak prvo pomenuti naslov,preuzeti primat. :P
Calavera Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Budzi Wisdom kad god mozes, igra je mnogo zabavnija ako ti je isti visok. :)
Filipenko Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Moram skrušeno priznati,da nisam igrao Planescape:Torment,do sinoć. ;) Tek sam na početku,ali je atmosfera igre sjajna. Nisam video sličnu priču u rpg-u. Trenutno aktivno igram i Fallout 3 i Drakensang Dark Eye. Čini mi se da će ipak prvo pomenuti naslov,preuzeti primat. :POh™, polako, Planescape je jedna od najobimnijih i najkompleksnijih priča ikada. Ako se dobro sećam, priča ima preko 4000 word stranica napisanih za in-game dijaloge.
Miljenko Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Danas se više pažnje obraća izgledu nego suštini. Puno je novca u gaming industriji,pa je prodaja jedino merilo. Potrebno je vreme da se svi elementi igre uklope kako treba,a razvojni timovi ga često nemaju. Izbacuje se nedovršen proizvod. Bilo je toga i pre. Divine divinity je vrhunski rpg. Završnica je "skarabudžena" samo tako,jedan ili 2 quest-a,koliko se sećam,i par borbi na kraju. Sama igra je previše dobra,da bi to pokvarilo utisak. Primer ispraznosti mi je Dungeon Siege 3. Predješ i zaboraviš. Kratko i bezukusno. Lepa grafika,bezlični likovi,kratka igra. Jeste teško biti originalan,nakon svega što je objavljeno,ali... Naći će se povremeno i po neki biser. No sve redje i redje,koliko vidim.
gone fishing Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 prava lova je u multiplayer igrama, te se igra protivu kompa slabije odrađuje nego ranije u iščekivanju ovoga trenutno ova fina arkadna razbibriga :)
Miljenko Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Da,online igranje. Zaboravih taj momenat. Više sam igrao preko neta sa dial-upom,nego sa adsl-om. Ultimate Online Baseball mi je bio extra. Puzzle Pirates simpatični.
bigvlada Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Deus Ex Human Revolution, zašto se ovakve igre pojavljuju jednom u deset godina?Neko je dugo sedeo i mozgao kako bi svet mogao da izgleda za petnaestak godina. Većina stvari koja je pomenuta je sasvim moguća, ali još intrigantniji su koncepti koji se mogu zapaziti čitanjem računara, e-book readera ili prostom šetnjom ulicom. Odakle da počnem?-Punjači za dva tipa električnih automobila, uz pretpostavku da će većina vozila biti električna. -Personalni računari, ebook readeri i tablični računari koji će izgledati gotovo identično današnjim. Ovo nije uopšte nemoguće, korisnik personalnog računara iz 1991 bi se sasvim lako snašao među komponentama današnjeg. Sve je veće i brže ali to su iste kategorije komponenti (čak su i ssd diskovi imali svoje bubble/pcmcia pretke veličine par megabajta).-Globalna valuta. Za ovo mislim da su omašili, jer nemaju zajedničku fiskalnu politiku a samo monetarna unija bi donela probleme sa kojima se sada suočava EU.-Laserske i plazma puške. Teški SF, laseri na avionima ili brodovima su strašno kabasti i teški. Oni koje američka mornarica testira na svojim brodovima vuku toliko struje da može da se desi da brod ostane bez napajanja dok se laser puni i sprema za okidanje. -STOVL (short take off vertical landing) letelica. Sasvim moguće. Od Harijera i Jaka 38 do x-32 i f-35 je pređen dalek put.Da ne pominjem stotine studija i desetak prototipova sličnih letelica. Zameniti pogonsku grupu na V-22 sa mlaznim motorima nije nemoguće. Inteesantno je da su se odlučili samo za 2D a ne za pun 3D potisak na mlaznicama. Pošto može da nosi samo jednog putnika a dosta je kabast, zaključiću da motor troši vodonik ili tečni prirodni gas. Pre dvadesetak godina sovjetski putnički avion Tupoljev 155 je obavio stotinjak letova koristeći kao gorivo vodonik a kasnije gas. Nešto slično bi moglo ugledati svetlost dana u sledećih petnaestak godina. Ostaje problem sa zahtevom za specijalnom podlogom koja se ne bi istopila pod direktnim udarom mlaznica motora. -mini šatl. Postoji, ovo je X-37B OTV-1 (orbital test vehicle), ili ti USA-212 kako su ga krstili, skoro je sleteo posle nešto više od 200 dana u orbiti. Jedina razlika je što se u stvarnosti koristi raketa nosač, dok je ovde taj prvi stepen zamenjen nekom vrstom elektromagnetnog topa (a slična ideja je neuspešno isprobana još u V-3 projektu u Mimoajeku 1944, tada su koristili klasična eksplozivna punjenja da bi ubrzali projektil).-Hengsha grad u dva nivoa. Za Dubai postoji manji projekat koji predviđa gradnju zgrada na nečemu što liči na neki moderno dizajniran sto. Tehnički izvodljivo već danas ali užasno skupo. Ono što je interesantnije su koncepti čije deliće saznajemo iz povremenih zabeležaka ili iz razgovora. Da li je stvarno moguće predvideti ljudsku evoluciju, tj. naše buduće mutacije na osnovu onih kroz koje smo već prošli? Verujem da je 21 vek stvarno vek bioinformatike i biotehnologije, jer IT i medicina dobijaju preko 95% svih ulaganja u istraživanje i razvoj (bar prema studiji koju sam čitao pre par godina). Već imamo atletičare koji ne mogu da se takmiče na olimpijadi jer su njihove proteze bolje od stvarnog tkiva.Humanoidni roboti koji trče i penju se uz stepenice. Ne bi bilo iznenađenje da transplantacije bilo živih uzgojenih organa koji imaju dnk pacijenta bilo njihovih plastičnih/metalnih/keramičkih zamena budu deo redovne procedure. I tu dolazimo do ključne stavke celog serijala, da li čovek prestaje da bude čovek kada je više od 50% njegovog tela veštačko? Šta nas čini i šta nas definiše kao ljudksa bića? Meso ili intelekt?- tri krajnje intrigantna koncepta kao nuzefekat razvoja tehnologije:-primoravanje prostitutki da prave delove tela zamene veštačkim (jer klijenti to traže)i kasnije držanje u narkotičkoj zavisnosti od lekova protiv odbacivanja implantata.-ulične bande koje deo profita koriste kako bi zamenili ruke i noge i tako stekli nadmoć nad konkurencijom. Implanti koji se boje i ukrašavaju na isti način kako to sada rade sa kolima, pri čemu su udovi u bojama bande. Viši slojevi društva koriste proteze kao statusni simbol koji se može ukrašavati. -radnici koji svesno menjaju ruke i noge za veštačke kako bi došli do bolje plaćenih poslova.U ovo bi spadalo i analiziranje glasa, facijalnih izraza i pokreta tela u cilju pridobijanja sagovornika za svoje gledište. Postoje komercijalni proizvodi koji na osnovu nekoliko bazičnih mirisa mogu da kreiraju mnoštvo kompleksnih (mirisne radje na internetu koje nisu zaživele). Nisam siguran koliko su kineski cenzori detaljno pretresali igru, ali u više navrata se pominje trg Tjenanmen, zastarelo komunističko nasleđe kao i status najmoćnije države na svetu koja tu svoju moć ne koristi da sačuva ili makar očisti gotovo uništeni lokalni ekosistem.Jojogi verovatno može detaljnije da priča o hotelima sa kapsulama za spavanje ali na mene je ostavila utisak ovakva mračna verzija tog koncepta - radnici koji ne mogu da priušte ništa bolje iako rade za moćnu kompaniju, jer je novih stanova malo i cene su im visoke(oni prazni gradovi su uglavnom u teškoj provinciji gde nema posla). Pismo oca koji ne sme porodici da prizna da živi gde živi i radi gde radi već navodi da piše iz Australije (kao i slično pismo sestre prostitutki) samo dodatno bacaju veoma mračnu sliku na sadašnjost i budućnost trenutno druge ekonomije sveta. Što se tiče same mehanike igre, od System Shocka 2 nisam toliko uživao i detaljno gustirao neku igru.Bukvalno na svakom koraku može nešto da se otkrije. Najviše iskustva se dobija premlaćivanjem protivnika ili njihovim uspavljivanjem. Pored puške za uspavljivanje i samostrela koji je odilčan za likvidaciju na daljinu, ubedljivo najbolje oružje u igri je 10mm pištolj. Ne verujete? :) Sa dodatkom koji omogućava upotrebu pancirne municije, maksimalnim budženjem štete koju pravi, dodavanjem prigušivača i laserskog nišana, dobijate ultimativno one shot one kill oružje na manjim i srednjim daljinama. Čak i oklopljeni stražari sa teškim mitraljezima padaju posle 1-2 metka u glavu. Izvirite, odradite ga i čekate sledeću mušteriju. Takva mi je bila scena u klubu, ja u baru na prvom spratu a njih 14 se šunja okolo. Izvirim, koknem jednog i opet kleknem. Kada sam završio, izgledalo je kao Dead Niggers Storage :) Još jedan primer, treći boss ima plazma pušku a meni ne radi ništa od indikatora. Sa unapređenjima koja eliminišu recoil skucao sam ceo prošireni šaržer od 22 metka u glavu dotičnog. Cela tuča je trajala manje od osam sekundi. Ponašanje stražara je za svaku pohvalu. U pojedinim trenucima mi se činilo da igram splinter cell iz najboljih dana (kada čučim u senci hola dok se oko mene šunjaju CIA operativci ili kada je bilo potrebno nečujon skočiti između dva japanca okrenutih leđima na manje od dva metra i nečujno onesvestiti obojicu). Ova igra je u jednom segmentu otišla korak dalje baš zbog toga što stražari mogu da osveste onesvešćene kolege.Jednom mi se desilo da sam pet puta uspavljivao jednog te istog stražara. Neopevani heroji i saveznici igrača su ventilacioni otvori. Sukob sa do zuba naoružanom četom na kraju prve kineske kampanje, u ogromnom holu korporacije je u mom slučaju imao veoma neherojski karakter. Uvukao sam se u ventilacioni otvor i skidao jednog po jednog prigušenim teškokalibarskim snajperom. Kada su me otkrili mogli su samo da pucaju u zid i bacaju dimne bombe koje mi nisu smetale. Ta sloboda da se zadaci mogu rešiti na više načina ponekad dovodi do bizarnih rešenja. Kada sam jurio wannabe bombaša u kanalizaciji, najlakši način je da jednim metkom aktivirate zidnu bombu, on dođe da proveri i onda dobije levi kroše u glavu. :) Najluđi način kako možete onesposobiti njegove stacionarne mitraljeze. Prišunjate im se sa leđa, podignete ih (morate imati dodatak koji vam povećava snagu), odnesete i bacite u vodu kroz koju prolazi struja visokog napona. Nisam mogao da sakrijem kez kada se mašina konačno okrene prema meni dok je nosim, shvati da sam neprijatelj i počne da puca uvis dok pada u vodu. Priceless. :D Spuštanje sa zgrada uz generisanje sopstvenog elektromagnetnog polja je ideja za naklon. Na scenu je stupio Tracer Tong, jedini lik koji se pojavljuje u sve tri igre. Ostaje misterija da li je on dobio nadimak po brodu ili brod po njemu. То mlaćenje protivnika je naročito aktuelno u poslednjoj misiji. Pošto mi je degutantno da ubijam nekoga ko me ne napada sopstvenom voljom, ja sam se snabdeo hranom i išao od grupe do grupe. Na kraju je nivo izgledao kao posle završne špice nekog od filmova Bada Spensera (ako ga niste gledali kao mali ne znate šta ste propustili :D)Kada sam prvi put kročio u Hengsha, kroz glavu mi je protutnjalo, jebote ja sam u Chiba City-ju.Atmosfera, klošari i žene odevene po poslednjoj modi,prodavnice kompjuterske opreme stešnjene između prodavca povrća i mini bara iza koga kuvar secka nešto što pokušava da pobegne sa daske i kuva ga, hoteli sa kapsulama, oronule zgrade sa visokim kirijama gde bolje platežni građani ugrađuju armirana vrata i elektronske brave, hakovanje brava,računara i sefova, kupovina i prodaja opreme, blejd raner atmosfera.... očekivao sam da popričam sa Vintermutom kada sam provaljivao u korporativni server ili da hakovanjem skinem nove verzije bojnih programa. A mislim da sam krajičkom oka video Roja Betija kako vreba iz mraka sa jednog od krovova. :) Dr. House je stručni konsultant u jednom slučaju dok Kevin Mitnik radi za Iluminate. :)Summa summarum, Deus Ex Human Revolution je kao staro vino, koje se gustira dugo i lagano, po sat-dva i to isključivo noću.:)Autorima bih preporučio da otkupe prava na Neuromancera i u ovom engineu naprave open box varijantu koja bi se površno oslanjala na knjigu i uključivala najbolje elemente Bloodneta i Johnny Mnenomic-a ali gde bi za završetak svih glavnih i opcionalnih zadataka bilo potrebno bar 150 sati. :D
Recommended Posts